Ali je obrezan penis res prednost?

Študije so pokazale, da se z virusom HIV okuži za več kot polovico manj obrezanih kot neobrezanih afriških moških. V raziskavah je sodelovalo več kot 11.000 moških, rezultati pa so bili objavljeni leta 2005 (Južnoafriška republika) in februarja 2007 (Kenija, Uganda).

obrezan.jpg

In kje tiči vzrok? Kožica na glavici ustvari prijetno vlažno okolje, v katerem HIV preživi dlje časa. Celice na notranji strani kožice so tudi bolj dovzetne za okužbo z virusom HIV. Glavica obrezanega penisa je bolj izpostavljena, zato se utrdi in postane odpornejša.

Moški, ki so sodelovali v študiji, so prakticirali heteroseksualne spolne odnose. To pomeni, da obrezan penis v obrambi proti HIV-u prav nič ne pomaga, če ste receptivni (pasivni) spolni partner, kar velja za oralne, analne in tudi vaginalne spolne odnose.

50 % pa tudi še ni 100 %! Ti odstotki so le manjša dodatna prednost aktivnega obrezanega partnerja.

Iztok K

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Ali je obrezan penis res prednost?”

 1. DJFAKER  pravi:

  Js ga nimam obrezanga …

 2. bojan  pravi:

  tole ne vrjamem, oziroma tistim k so poslali takšno ugibanje v svet . Zdrava Logika pravi popolnoma drugače in sicer če si obrezan ali ne fašeš enako. Saj je trenje anusa in penisa tisto poglavitno ,ko nastanejo ranice … za prenos virusa.

  Torej neobrezana oseba ki je občaevala se je že prej okužila kot pa kasneje zaradi tega ker bi naj bil virus pod kožico.

  Pri afričanih ,ki imajo večuna ogromne kalibre ni nič čudnega da se hitreje kužijo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !