Prizor homoseksualnega odnosa buri duhove

Evropska komisija je pred dnevi sporočila, da je kanal EUtube, povezavo Evropske komisije na priljubljenem spletišču YouTube, od julijske vzpostavitve obiskalo že več kot milijon uporabnikov, ki so opravili sedem milijonov ogledov videoposnetkov. Na povezavi je trenutno 71 videoposnetkov različnih vsebin, obiskovalci pa so si največkrat ogledali video programa EU MEDIA za promocijo evropskega filma z naslovom Ljubezen – Ljubiteljem filma bo to všeč. Posnetek prikazuje več spolnih aktov, beleži pa več kot štiri milijone ogledov.

eutube1.jpg

[Za nekatere sporen prizor homoseksualnega odnosa v promocijskem filmu programa EU MEDIA.]

Omenjeni posnetek je tudi najbolj komentiran, saj je k njemu svoje mnenje zapisalo čez 1600 ljudi. Objava oglasa za program MEDIA, ki prikazuje 18 izsekov spolnih prizorov iz filmov evropske produkcije in ga bo moč v evropskih kinematografih videti kot del oglasnega bloka pred začetkom filmskih predstav, je že ob zagona kanala EUtube sprožil poplavo pritožb predvsem iz Poljske.

Poljakov naj ne bi toliko zmotili posnetki golote ter orgazmični kriki, kot dejstvo, da se med izseki pojavlja tudi nekajsekundni posnetek homoseksualnega odnosa med dvema moškima. Sicer pa se 44-sekundni posnetek začne s parom, ki si s teles trga oblačila, in konča z dvoumnim motom “Združimo se!”. Posnetek je sestavljen z izseki iz nekaterih filmov, kot so Amelie, Lom valov in Zbogom, Lenin.

eutube4.jpg

[Poziv "Združimo se" ob koncu promocijskega filma.]

In kaj o vsebini tega kratkega filma menite vi, dragi bralci? Se vam zdi sprejemljiv ali sporen?

Alex

 • Share/Bookmark
 

7 odgovorov na “Prizor homoseksualnega odnosa buri duhove”

 1. Darja  pravi:

  Saj… Če bi se pa znašli prizori ubijanja in mučenja, pa nikogar ne bi zmotilo… A ni to žalostno?

 2. lokvanj  pravi:

  dam prav darji. žalosten zna biti ta svet.
  mislim takole: če ni sporen sexualen prizor med moškim in žensko, ne sme biti sporen niti sexualni prizor med dvema ženskama ali moškima. tudi to je del narave in to dobesedno; tudi živali imajo istospolne sexualne užitke. dejstvo.
  karkoli od razlikovanja primernosti prikazov je zame diskriminacija ali fanatizem (ipd).

 3. Alex  pravi:

  @Darja: Res je žalostno, kot praviš. Na prizore ubijanja in mučenja pa bi se (če nihče drug) zagotovo oglasil jaz.

  @Lokvanj: Nekje sem zasledil, da je homoseksualnost pri nekaterih živalskih vrstah mnogo bolj razširjena kot pri ljudeh. Vendar to, kot kaže, nikogar ne moti. Je pa zanimivo, da nimamo v ljubljanskem živalskem vrtu nobenega homoseksualnega para med tamkajšnjimi “stanovalci”. Si predstavljaš začuden pogled obiskovalcev na močno zaljubljen par dveh medvedov ali medvedk? :)

 4. actooon  pravi:

  Zakaj pa iščejo te prizore – zakaj ne kliknejo na Atomik Harmonik?
  Kdor išče, ta najde. Nič se ti ne vsili kar po naključju.
  Vik in krik so zagnali latentni homiči, ki so “zaradi lepšega” poročeni,
  skrivaj pa kukajo na spletna mesta, kjer najdejo to, kar jih vznemirja.

 5. Alex  pravi:

  @actoon: Morda pa so se že »prenajedli« seksapilnih pevk (Atomik Harmonik, Turbo Angels …) in njihovih bujnih prsi in so si preprosto zaželeli nečesa novega … :)

 6. Darja  pravi:

  A ni konec koncev vseeno kdo s kom… Bolje, da se ljudje za vsakim vogalom dol dajejo, kot pa da se za vsakim vogalom šimfajo, tepejo, napadajo, ropajo, pobijajo… Pa konec koncev gre za ljubezen, pa naj bo hetero ali homoseksualna… Kdo ima pravico obsojati nekoga, ki ljubi? A kdo morebiti obsoja ljudi, ki ljubijo denar, nepremičnine? Ne.. Ker je to pač družbeno sprejemljivo… Za večino…

 7. IztoK  pravi:

  Saj sploh ni panike! Vsi bivši kadidati, z obema preostalima vred, pravijo, da jih naše poljubljanje prav nič ne moti. Pomislite! CELO POLJUBLJAMO se lahko! (Ne leti na Eleno.)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !