V gledališču Glej premiera drame Vincent River o homofobiji in nasilju

V alternativnem gledališču Glej bodo v petek, 26. oktobra, premierno uprizorili predstavo Vincent River. Drama sodobnega provokativnega londonskega dramatika in vsestranskega umetnika Philipa Ridleyja govori o dejstvu, da se duševne rane strahu in krivde večkrat ne morejo popolnoma zaceliti in da sta za celjenje takšnih ran zelo pomembna človeška bližina in razumevanje.

vincentriver.jpg

[Igralca Zvezdana Mlakar in Jure Henigman.]

Skrivnost Vincenta Riverja po besedah Ane Kržišnik »združi nezdružljivo: sedemnajstletnega vročekrvnega, razrvanega in pretepenega Daveyja, ki ga bo na odru upodobil Jure Henigman, izredno nadarjeni študent 4. letnika dramske igre na AGRFT, ter stoično žalujočo triinpetdesetletno Anito, ki ji je podobo posodila igralska zvezda Zvezdana Mlakar.« Predstava, ki je nastala v koprodukciji s Škuc gledališčem in jo je režiral Alen Jelen, na nekaterih točkah sledi žanru kriminalke in tematizira vprašanje homoseksualnosti, homofobije in nasilja.

philipridley.jpg

[Philip Ridley]

Avtor drame Philip Ridley je umetnik mnogih talentov. Študiral je slikarstvo, imel svojo lastno študentsko gledališko skupino, igral v mnogih produkcijah in naredil več kratkih art filmov, poleg tega pa se ukvarja z oblikovanjem, fotografijo, pisanjem pesmi, romanov, kratkih zgodb, zgodb za otroke in mladino, filmskih scenarijev in seveda dramskih tekstov. Za svoje delo je prejel mnogo različnih nagrad in priznanj, sam sebe pa še vedno opiše kot »pripovedovalca zgodb«. Njegova priljubljena tema, zanikanje, da bi bili mladi ljudje le naivna in nedolžna bitja brez čustvene in seksualne kompleksnosti, za kakršne jih želijo narediti odrasli, se zrcali tudi v Vincentu Riverju.

Alex

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “V gledališču Glej premiera drame Vincent River o homofobiji in nasilju”

  1. glavca glavca  pravi:

    Pretresljivo, a hkrati tako resnično, da tudi erotično in duhovito.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !