Ne premišljuj, testiraj se! Maribor

gorila.jpg

Ne premišljuj, TESTIRAJ SE!

V Mariboru sta najmanj dve možnosti, kjer lahko ugotovite, ali ste okuženi z virusom HIV. V obeh primerih se testirate v Splošni bolnišnici Maribor (od aprila letos se bolnišnica imenuje Univerzitetni klinični center Maribor).

Na Oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja (poenostavljeno: na infekcijskem oddelku) se lahko anonimno (šifra) in brezplačno testirate vsak ponedeljek med 10. in 12. uro. Oddelek je v stavbi 6 A (na sliki je pobarvana modro).

sbm.jpg

O možnostih svetovanja in pogovora z zdravnikom ter kdaj in na kakšen način izveste rezultat, vam bodo povedali na oddelku. Kontakt: 02/321 26 57.

Vsak dan med 7.30 in 11.30 pa se lahko testirate na Oddelku za transfuziologijo in imunohematologijo. Ambulanta za odvzem krvi je v stavbi 7 A (zelena stavba na sliki – v tisti majhni kockici spodaj levo). Testiranje je anonimno (šifra), a samoplačniško (točne cene nam še ni uspelo izvedeti, a če daste v žep 50 evrov, vam jih mora ostati najmanj 20). Kontakt: 02/321 22 21 (Oddelek za laboratorijsko diagnostiko).

Andrej H, Iztok K

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Ne premišljuj, testiraj se! Maribor”

  1. glavca glavca  pravi:

    Obvestil bi vas še o tretji možnosti za testiranje za HIV, pa tudi druge spolno prenosljive bolezni (SPB) v Mariboru. V Kiruškem centru ZDRAV SPLET na Lackovi 54 deluje “GAY FRIENDLY” ambulanta za proktologijo in SPB. Poleg testiranja za HIV opravljamo še testiranja za sifilis, hepatitis, gonorejo, klamidijo, HPV in analno citologijo. Naročite se lahko na napotnico (za proktologa, kirurga) ali samoplačniško na tel. 02/6144477. Ob naročanju povejte, da želite testiranje oz. pregled pri meni.
    doc.dr.Boštjan Mlakar,dr.med

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !