Ne premišljuj, testiraj se! Koper. Skoraj ni za verjet!

zanimivo2.jpg

V Kopru tudi jaz dolgo ne bi zlezel iz bazena. Na tamkajšnjem Zavodu za zdravstveno varstvo so staknili glave in pogruntali, da morajo vsi tisti, ki bi se želeli testirati za hiv na Verdijevi ulici 11, kri prinesti s seboj. A ne v žilah, ampak v vrečkah! Kri namreč le testirajo, odvzamejo pa je ne! Na odvzem morate torej v najbližji zdravstveni dom. Edini plus je, da delajo vsak dan (7.30 – 15.00), razen ob nedeljah (sobote: 7.00 do 13.00). Med 10. in 12. celo na praznične dneve. Testirate se lahko anonimno in plačate 14 evrov. Rezultat pa izveste še isti dan! Kontakt: 05/663 08 62. Kdor ima s koprsko pogruntavščino dobre izkušnje, naj jih, prosim, zlije v komentar.

Andrej H, Iztok K

 • Share/Bookmark
 

21 odgovorov na “Ne premišljuj, testiraj se! Koper. Skoraj ni za verjet!”

 1. Majki  pravi:

  Kaj takega pa še ne. Da moraš prinesti kri s seboj na Zavod za zdravstveno varstvo. Zanimiva reč. In koliko oseb se je že odločilo za tak postopek? Obstajajo kakšni podatki, morda statistika? Me res zanima. ccccc

 2. sharen  pravi:

  Zveni ful zakon, da nosiš svojo kri iz laboratorija po ulici v Mercator(TM) vrečki :D

  Btw, popravi da tabela commentsblock pade pod tabelo za povezave, da zgleda kulturno med vnašanjem prvih komentarjev:
  http://shrani.si/f/2M/tk/3B1ye1ce/fix.jpg

 3. nevenka nevenka  pravi:

  Ah, pa menda ja ne? :-(
  Čudaki tile v Kopru. Se vzorček takole med potjo nič ne pokvari?
  Kar verjetni ne morem, da nimajo odvzema krvi.

 4. glavca glavca  pravi:

  Pa srečaš soseda: “A mate koline?” “Ne, ta je moja! Za HIV se bom testiral.” :D

  @Sharen: Hvala za opozorilo. Ja, sem že videl. Zaradi izgleda prve strani, kmalu verjetno še ne bomo spremenili. Sem pa fante na Mozili opozoril, da naše komentatorje (tudi našega Alexa) to moti in naj se že prilagodijo ;) Upam, da se še vseeno bereva! :)

  Iztok K

 5. sharen  pravi:

  @glavca: ampak to ni problem mozille in ne bodo spreminjali standardov zaradi enega bloga. Lahko potrdim tole iz 3 različnih brskalnikov (ki spoštujejo standarde).

 6. peder peder  pravi:

  mah…al ti kri vzamejo tam al pa jo mors prinets itak vseen..glede na to, da je folk se vedno tok ignornantski glede spb je brezveze..vecina se jih ne bi sla testirat tud ce bi ti domov prisli teste naret..

 7. glavca glavca  pravi:

  Sharen, to o spreminjanju je hec :) , čeprav sem trmast, zvit in včasih gore premikam :)
  Vsi, ki so me do tebe opozorili, so krivili Mozilo ;) Bom rekel mojemu računalničarju in bova videla, kaj lahko pogruntava. (V bistvu jaz nimam pojma, kako bi to spremenil :)

  Iztok K

 8. ambala  pravi:

  Sploh ne morem verjet! Kaj je to Romunija? Sej vem, da je Koper južno, ampak vseen!

  To je potrebno nekam prijavit, dragi moji. To gotovo ne more biti po pravilih. Zdravniška zbornica?

 9. glavca glavca  pravi:

  @Peder: Malo :) imaš prav. Pa če bi jaz prišel? Mi ne bi odprl? ;)
  @Ambala: Morebiti v resnici sploh ni tako čudno, kot se bere!? In se celo obnese? :D

  Iztok K

 10. peder peder  pravi:

  @iztok: bi ti odprl.samo bi jaz tebe testiral..haha

 11. sharen  pravi:

  @glavca: ah, še en primer nesporazuma prek tekstovnega sporočanja ;)
  da, se še beremo. Blog mi je vsebinsko zanimiv.

  @ambala: daj no! Saj ni ravno teksas. Po mojem je kri dobro zaprta v merkatorjevih vrečkah, katere so zaradi diskretnosti zavite še v šparove kamor lahko daš še kako salamo, medtem ko se na poti v ZZZS ustaviš po nakupih ;)

 12. inaaa inaaa  pravi:

  …al pa prineseš tisto kri, ki jo šparaš od kolin ;)

 13. ambala  pravi:

  sharen, sej mogoče je tuki tud eno zrno humorja pri tem, da moraš prinest kri s sabo. Sam men se ne zdi smešn… ampak se mi zdi simptomatičn… in posledično žalostn.

 14. sharen  pravi:

  @ambala: nisem ga zaznal. Očitno mislijo resno, ali pa bi avtor moral bolj paziti kako zadeve piše, ker je težko razbrati humor/resnost iz tekstovnih sporočanja, brez da bi ga osebno poznal :>
  V koper preverjat, pa se mi ne da laufat ker nimam nobenih opravkov, testirat pa se tudi ne mislim samo zato da vidim če res moraš it na jemanje krvi v drugo stavbo ;)

 15. glavca glavca  pravi:

  Res sem pretiraval in vas zavedel! Kri lahko nesete tudi v nahrbtniku ali torbi :)
  Puščico usmerjam predvsem v dejstvo, da imaš za en test (ki naj bi bil celo anonimen) opravka z dvema ustanovama.
  Ko smo preverjali, so rekli, da morajo testiranci kri prinesti s seboj.

  Iztok k

 16. Mirč  pravi:

  Ne morem verjet, naša “socialna” država gre počasi v k…. Še dobro, da ne rečejo, da naj kar sami še stestiramo kri in jim zgolj pošljemo podatke …

 17. Primorka  pravi:

  Jaz sem se testirala v Kp, sicer par let nazaj in nisem mela niti najmanjših problemov. testirala sem se 1. decembra, anonimno, brezplačno, in vse lepo na enem mestu – žal se ne spomnim kje so izvajali testiranje, ampka ni bilo v ZD, so pa opravljali na ta dan izključno to. naslednji dan sem šla pa s kodo še enkrat tja, v kuverti je bil pa rezultat. sicer je bilo polno mornarjev, ampak osebje je bilo čisto ql. in ne nobenega letanja s kakšno krvjo kamorkoli ni bilo! tako da o teh informacijah sem tudi jaz kar poblendala… vaše šale o sparovih ali mercatorjevih vrečkah so pa povsem neumestne…

 18. glavca glavca  pravi:

  @Primorka: Kot rečeno, ko je kolega preverjal, so rekli, da je potrebno na odvzem krvi v kateri koli zdravstveni dom. V ponedeljek jih bom polkical in še sam preveril, kako odvzeta kri pripotuje do njih. Vas vse obvestim.
  Sem pa vesel, da so akcijo, na kateri si se testirala tudi ti, pripravili tako, da je bilo vse na enem mestu.

  Iztok K

 19. sharen  pravi:

  @Primorka: šale niso nikoli neumestne ;)

 20. uuk  pravi:

  Nad Koprom je hribček, ki se nagiba že na Izolo in na njem bolnišnica. Tudi tu je možno testiranje. Par kilometrov vožnje, čez Markovec, ena ravnina in si tam.

 21. lube  pravi:

  Tudi sam sem bil – dosti pingponganja med oddelki, čakanje, pa od sester kjer jemljejo kri letijo še kake opazke med testiranjem kot da bi bil že dejansko kužen.
  Izjemno slaba izkušnja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !