Umrl je Heath Ledger

brokeback.jpg

Heath Ledger in Jake Gyllenhal kot Ennis in Jack v filmu Brokeback Mountain.

Iztok K

 • Share/Bookmark
 

21 odgovorov na “Umrl je Heath Ledger”

 1. Heath Ledger | had  pravi:

  [...] Ledger je umrl., Umrl je Heath Ledger, Heath Ledger, RIP, Petkrat (in nikoli več) Heath Ledger., Umrl je Heath Ledger, Umrl igralec Heath Ledger (28), Umrl Heath Ledger, In memoriam – Heathcliff “Heath” Andrew [...]

 2. Hrepenenje  pravi:

  Heath Ledger najden mrtev v svojem stanovanju
  Igralca, ki se je proslavil s svojo vlogo v filmu Brokeback Mountain, so našli mrtvega v njegovem stanovanju v New Yorku. V njegovi bližini so našli tudi uspavalne tablete.
  Heath Ledger najden mrtev v svojem stanovanju
  Slik v galeriji (2)
  Iz članka
  “Bil je prizemljen, velikodušen in srčen človek, ki je ljubil življenje. Bil je nesebičen posameznik in navdih za mnoge.” Heathov oče Kim
  28-letni Heath Ledger naj bi po neuradni podatkih umrl zaradi prevelikega odmerka, današnja obdukcija pa bo to potrdila ali pa ovrgla.

  Našla ga je gospodinja
  Telo v Avstraliji rojenega igralca je ob pol štirih popoldan našla njegova gospodinja, ki ga je prišla obvestiti, da je prišel maser, s katerim je bil pred tem domenjen za obisk.

  Javni predstavnik policije je povedal, da je bil Ledger najden gol poleg postelje, z obrazom obrnjenim v tla. V neposredni bližini so našli več vrst predpisanih zdravil, med katerimi so bile tudi uspavalne tablete. V sobi ni bilo znakov, da bi bila večer pred tem v teh prostorih kakšna zabava, v bližini trupla pa prav tako niso našli kakšnega poslovilnega sporočila. A raziskava je še v teku.

  Novica odjeknila v svetu
  Mara Buxbaum, njegov publicist, je ob novici povedal: “Njegova smrt nas je vse globoko presunila in užalostila.”

  Ledgerjev oče Kim pa je na svojem domu, v Perthu v Avstraliji, povedal za medije, da njegova družina globoko žaluje, a da je bila igralčeva smrt le nesrečen slučaj:

  “Heatherjeva družina potrjujemo, da je v tragičnem in nesrečnem spletu okoliščin umrl naš ljubi sin, brat in oče male Matilde.”

 3. littlesweetprincess  pravi:

  Kua??
  :( (

 4. jaka  pravi:

  Kot Ennis je bil fantastičen!

 5. Doktor Živago  pravi:

  Čisto me je pretreslo, ko sem šla na Žurnal24 pogledat novice ob pol enih zjutraj in zagledam tole novico – sem dejansko mislila, da je neokusna šala. Pa žal ni. In če je dejansko storil samomor, se sprašujem, kako je to mogel storiti hčerkici Matildi Rose, s katero sta bila tako izjemno povezana; depresijo bi moral premagati in si poiskati pomoč. Škoda ga je bilo, tako veliko je obetal in bil je nadarjen igralec. Spominjal me je na Johnnyja Deppa, zlasti v tistem filmu, kjer igra Jokerja.

  http://zivagovblog.wordpress.com/2008/01/23/in-memoriam-heath-ledger/

 6. Hrepenenje  pravi:

  Nihče ne bi smel obsojati tistega,ki naredi samomor.
  Mi smo celo na vrhu in je vse tiho.
  Če ga naredi zvezda seveda, bila je lepa, znana miljonom.
  Samo on je vedel tisti trenutek, zakaj je to naredil.
  Žal ga ni več.
  Strokovna pomoč pa včasih celo škodi,depresivni osebi pa da predpiše barbiturate,omg.

 7. ambala  pravi:

  Pomoje ni naredil samomora. Je pa dalj časa že trpel za insomnijo. V enem od intervjujev je rekel, da ima telo popolnoma utrujeno, možgani pa mu delajo 300 na uro, tudi ko leži v postelji in želi spati.
  Verjetno je vzel preveliko dozo tablet, da bi spal, ki so ga takole prezgodaj pokončale. Moj pogled: http://ambala-slo.blogspot.com/2008/01/umrl-heath-ledger.html

 8. glavca glavca  pravi:

  V spominu mi bo ostal kot Ennis. Notranji boj, omahovanje … kot bi gledal samega sebe. Iztok K

 9. markich  pravi:

  Umrl Heath Ledger. In zdaj? Moramo jokat? Jaz ga nisem poznal…

 10. glavca glavca  pravi:

  Markich, imaš prav in kot vidiš, na Glavci ne delamo nobenega cirkusa ali drame. Ni pa veliko igralcev, ki so odigrali tako vlogo, kot jo je Heath v Brokeback Mountain. Zato zame ni popoln neznanec.

  Iztok K

 11. ikarus  pravi:

  @ambala
  Popolnoma delim tvoje misli in občutja.
  Sem hotel kaj napisati, pa ne bi mogel bolje kot si ti.

 12. Nevenka  pravi:

  Mene prezgodnja smrt ljudi vedno pretrese. Še takrat, ko veš, da je neizbežno, se težko sprijaznjujem….
  Žal mi je. In čudno mi je, da se ljudem, ki so v stiski ne pomaga dovolj učinkovito.
  Sama sem že dosti hudega doživela in ni šlo brez zdravil…a meni so pomagale, čeprav
  so me začasno nekoliko odtujile od načina doživljanja sveta, ki je meni lasten…
  Razumem obup. Ne razumem pa tega, da človek, ki ne živi v osami, ne dobi ustrezne pomoči.
  Ko človek umre v dvomljivih okoliščinah, se mi zdi, da je nekdo odgovoren za to.
  So ljudje, kljub slavi, preveč osamljeni?

 13. Majki  pravi:

  Kak šok, ko odprem Glavco in vidim prispevek. Sprva še ne, ker sem ob pogledu na sliko iz filma, spregledal naslov objave. In potem berem komentarje. Neokusna šala?, Se kdo dela norca? Še ena rumena cvetka?
  Bolj ko berem, bolj mi je jasno, da je res… Ne morem verjet!

 14. markich  pravi:

  @glavca: Seveda je dober igralec in v brokeback je bil fenomenalen. Tudi Toše je bil odličen. Ampak vsak dan umre tolko in tolko ljudi, veliko mladih, ki “še ne bi smeli, saj so imeli še celo življenje pred sabo”. Pa se nič ne cmerimo. Ker jih ne poznamo. Pol pa umre zvezda, pa cel svet v jok. Ne vem, malo pretirano se mi zdi. Res je tragično, da je Heath umrl pri tako mladih letih, obetaven ali ne. Ampak skoraj vse smrti so tragične.

 15. markich  pravi:

  Aja, ups….prehitro kliknu:

  @Nevenka: Ljudem se da pomagati le, če tvojo pomoč sprejmejo. Na silo pomagati se ne da nikomur. Ti si si pomoči želela, si jo poiskala in dobila. Nekateri jo iščejo in je ne dobijo. Mnogi pa je ne iščejo. Zelo lepo pa si opisala, kako so te zdravila “začasno nekoliko odtujile od načina doživljanja sveta, ki je meni lasten…”. Z zdravili se da pomagati drugim načinom zdravljenja in reševanja težav. Definitivna rešitev pa niso. Bravo in hvala za prispevek! In veliko sreče še naprej!

 16. glavca glavca  pravi:

  Markich, razmišljam zelo podobno kot ti.
  (Ker pa je bil pred štirinajstimi dnevi na Glavci prispevek o Jaku, v katerem je bil govor tudi o Brokeback Mountain, se mi je zdelo prav, da tudi na našem blogu napišemo, da je Heath umrl. Zame je vsaka smrt prekmalu in tragična, zato nisem pisal o okoliščinah smrti, ne o njegovem življenju … ker ga zares ne poznam.)

  Iztok K

 17. bralec  pravi:

  Prav , je da pišeš o tem , saj je film Brokeback Mountain eden najlepših filmov o ljubezni nasploh in ključni pečat temu filmu je prav gotovo dal Heath. In za tistimi , ki umrejo mladi ali stari in nam nekaj pomenijo tako ali drugače , se cmerimo ! Definitivno !

 18. ambala  pravi:

  Markich: prizadane nas smrt ljudi, ki so se nas na tak ali drugacen nacin dotaknili. Kot umetnika, se me je Heat v vlogi Ennisa zelo dotaknil, zato njegovo smrt obzalujem. To je to. In lahko to javno povem. Ce umre nekdo, ki ga sploh nisem poznal in z mano nima nobene veze sploh, za njim ne morem zalovati, ceprav se mi zdi vsaka smrt zalostna. Kapis?

 19. ikarus  pravi:

  Film Brokeback Mountain sem od vseh filmov do sedaj najbolj težko dočakal. Ni me razočaral.
  Navdušil in zelo močno se me je dotaknil s svojo zgodbo, kuliso narave, glasbo in pa seveda z enkratno igro obeh igralcev, posebno Haetha. Za mene je to eden najleših, najbolj presunljivih filmov o neki (meni znani)ljubezni.
  Igralci so se verjetno sposobni vživeti v vse vloge, jih odigrati bolj ali manj doživeto.
  Za tako enkratno upodobitev Ennisa, kot je to storil Haeth, pa moraš po mojem poleg dobrih igralskih sposobnosti imeti tudi odlične človeške kvalitete. In mislim, da jih je Haeth imel. Mislim, da tako zelo blefirati pa res ne bi mogel. Zaradi tega mi je bil ljub in zato mi je hudo. Zato mi je seveda tudi hudo, ker je odšel Toše, pa še kdo. To so pač ljudje, ki so odšli mladi, o katerih sem nekaj vedel, do katerih sem gojil simpatije, ki so se me dotaknili, ki pa niso bili nič manj in nič več ljudje kot vsi ostali. Seveda se zato tudi zdrznem, ko slišim, da je spet nek mladenič zletel s ceste…, me zmrazi, ko vidim cesto sveč na ljubljanskem pločniku… Zakaj? – ne dobi odgovora.
  Vsaka mlada smrt je krivična, saj po ne vem kakšnem krutem, nepravičnem ključu, ne pusti življenju, da do konca izpoje svojo pesem veselja, smeha, strasti, žalosti, bolečine… Struna poči, nekateri še dolgo ali za zmerom slišijo njen odmev, pesem pa je za vedno izgubljena, neponovljiva.
  Odmev bom slišal vedno, ko se bo kaj takega zgodilo, da se bom spomnil na Brokeback Mountain, odmev slišim vsakič, ko na radiu zavrtijo “Moja”…
  Vsak tako ali drugače izkuša pasti življenja. Velikokrat se nam zvezdniško življenje zdi oh in sploh. Ne zavedamo pa se, da so zvezniške pasti veliko večje in usodnejše.
  Nikoli verjetno ne bomo izvedeli, kakšen je bil načrt te smrti. Je Heath v trenutku strašnega obupa skušal, želel in uspel za vedno pobegniti v nepovratna nedrja časa ali pa se je hotel samo začasno skriti pred preizkušnjami življenja, pa je nepremišljeno naredil tisti usodni overdose.
  Nikoli ne bom mogel in hotel razumeti in sprejeti, da kogar bogovi ljubijo, umrje mlad.

 20. Jan  pravi:

  Meni je bil Heath zelo simpatičen. Škoda, da se je tako hitro poslovil. V veliko vlogah bi se še lahko preizkusil in glede na svojo igralsko nadarjenost bi bil verjetno zelo uspešen … Čeprav ga ni več med nami, ga bo prav gotovo marsikdo še dolgo ohranil v spominu in svojem srcu.

 21. Mirč  pravi:

  Čuden okus ima matilda, ko s svojo koso žanje po širnih planjavah in izbira med svojimi žrtvami.
  Ker ni pretirano izbirčna, se največkrat zadovolji s starimi in onemoglimi. Včasih pa si za spremembo privošči tudi mlade, ki na žalost še niso imeli priložnosti, da bi užili življenje v njegovi polnosti.
  Heath Ledger. Ni bil slab fant.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !