Kolikokrat je dovolj?

Ja, teden zaznamovan z »ljubeznijo« je za nami. Zame …. Kot pravim, ljubezen naj človek izkazuje večkrat, ne le enkrat. Je pa, no ja dobro, da te vsaj kakšen takšen dan spomni tudi na to.

Vendar me je pri tem izkazovanju ljubezni pretekli teden presenetil pogovor, ko se mi je prijatelj pritoževal, da pač partner naenkrat manj seksa z njim. Bolj sem se spraševal to, ali je tudi številčnost seksanja s partnerjem dokazovanje ljubezni.

sr2.jpg

Vem in priznam, da je to zadeva posameznika in da smo pri tem ljudje različni. Za nekoga je že večkrat na dan premalo, za nekoga je parkrat na mesec čisto dovolj. Pa vendar; ali je število seksanja dokaz, da partner partnerja ljubi. Ali ni lepše takrat, ko obema zadiši in se telesno predata na način, ki je obema všeč? Ali se je lepše, ko se nekdo sili, samo da je mir in da ni užaljenosti?

Kot pravim, stvar posameznika, vendar je to še bolj zadeva obeh partnerjev. Sam poznam nekatere, ki trdijo, da pač morajo večkrat na teden in da je to za njih dokaz ljubezni in predanosti. Po drugi strani poznam pare, kjer oba pravita, da jima je dovolj, če je to res nekajkrat mesečno. Pa vendar, ti drugi trdijo, da na številčnost ne gledajo kot na dokazovanje ljubezni, ampak je za njih seks nekaj posebnega in z majhno številčnostjo to tudi ostaja.

Seveda tudi tisti prvi trdijo, da je za njih seks nekaj posebnega in ta navkljub vsemu ni postal nekaj vsakdanja, neko nujno opravilo, kar sem pač mislil, da je pri številu nek rezultat vsega.

Jaz osebno na seks gledam kot na dokazovanje ljubezni in predanosti partnerju, je pa res, da tu mora biti neka skladnost med obema. Če je obema všeč, majhna številčnost s tem nimata težav. In obratno, če je obema všeč številčnost, potem tudi tu ni težav.

Le-te nastanejo, ko eden želi več, drugemu pa je dovolj manj. Ja potem je pa tu sranje, to lahko priznamo vsi. In tu se neha, na žalost. In kaj se da narediti v takšnem primeru. Se eden sili, da je drugi zadovoljen in poveča svojo številčnost? Se drugi prilagodi in je živčen, ker ni potešen, ali pa si to morda išče celo kje drugje?

Pa smo spet pri vprašanjih, na katere je odgovor tako težek, pa bi vsi radi vedeli pravi recept, ane. Enostavno zato, ker je zadeva vezana na posameznika. Nekdo se pač hoče bolj predati, in to ne more narediti ravno parkrat na dan. In še nekaj. Ali tisti, ki pač medsebojno seksajo večkrat na dan tudi to izvedejo časovno, da jih to zadovolji? Ali niso to potem le neki hitri seksi, brez čustev, le zato, da pač so?

Saj ne morem trditi, da tisti redki trajajo dlje, si pa upam reči, da so verjetno bolj impulzivni, bolj goreči in hrepeneči, če pa partnerja še nekaj časa nisi občutil, na način, kakor ti je pač všeč.

Kaj hočemo. Ko pride vsakdan v razmerje, ko partnerja zaživita neko svoje življenje, potem se to pozna tudi na seksanju. Med ostalim tudi pogostosti.

Ja, potem se lahko res samo pogovorita, ker če se tu neha, je konec razmerja lahko zelo blizu, kajti nekdo več ne dobi to kar želi, ali pa mora dati nekaj,kar mu pač ni morda tako pri srcu.

In se sliši čudno, ampak pogovoriti se morata in če njuno razmerje ne temelji izključno le na seksanju, potem se da najti tudi primeren odgovor. Ki pač je odvisen od niju, zato tu ne morem dati nekaj končnih napotkov in receptov in ….

Iztok M

 • Share/Bookmark
 

11 odgovorov na “Kolikokrat je dovolj?”

 1. jaka  pravi:

  Sploh si ne morem predstavljati, da se me fant ne bi zaželel vsak dan! No, saj ni nujno, da je to seks v ožjem ;) pomenu besede. Lahko so tudi le dotiki in poljubi, drk, faf :)

 2. snow snow  pravi:

  sex ni merilo ljubezni

 3. nevenka nevenka  pravi:

  Če obstajajo razlike v potrebah se običajno prilagodi tisti, ki ljubi bolj. Če gre za prevelike razlike v vrednotenju spolnosti,in tega noben ne more kompenzirati, gre verjetno veza k vragu…

 4. Iztok M  pravi:

  Jaka – imaš prav, tudi dotiki in vse ostalo je to lahko. Samo so pa nekateri, ki pač na žalost trdijo,da to ni dovolj. Ali vse ali nič. In potem so problemi in …

  Snow – popolno merilo res ne, nekaj majhnega pa le pokaže, ali ne?

  Nevenka – Imaš prav, nekdo se prilagodi, in ti dam prav, tisti ki ljubi tudi popusti. Ko pa so razlike res prevelike, je pač … konec.

 5. Andrej H  pravi:

  Jaz sem vedno mislil, da je pomembna ljubezen, seks pa je na drugem mestu. Se vedno se mi zdi, da je ljubezen pomembna, vendar vsaj pri
  meni, brez (dovolj) seksa tudi ne gre.
  Veza z enim tipom je sla ravno zaradi tega po gobe (on skoraj nic, jaz pa mislim, da ne prevec – vendar zanj prevec).
  koma.

 6. Iztok M  pravi:

  Ja, takšne so pač naše zgodbe, kaj hočemo in verjamem, da če so prevelike razlike v gledanju na to zadevo, da gre lahko razmerje res proti koncu.

 7. Jan  pravi:

  Čim večkrat, tem bolje, mar ne? Vseh dobrih stvari seksa in z njim povezanih užitkov pa tako ali tako ne bi opisoval tukaj. Bi predolgo trajalo. ;)

 8. Andrej  pravi:

  Gotovo moramo takoj odreagirati na spremembo v spolnem življenju med partnerjema. Če sta dva v vezi in seksata vsak dan, potem pa naenkrat ni interesa z ene strani, seks je le enkrat tedensko, drugi je vedno pobudnik,…to pomeni alarm. Potrebno se je pogovoriti. Se partner, ki mu ni do seksa slabo počuti, je utrujen, ima skrbi, probleme….ali pa ga ne privlačimo več kot prej, nam skače čez plot …? Če se je ravno izpraznil pri “sosedu” potem gotovo doma ni enako zagret. Vsekakor pa mu ne smemo narediti krivice, morda pa je problem pri nas. Smo postali zavaljeni, nikoli se nam nič ne ljubi,…Vedno enako, ista poza, rutinski seks,…? Ja, pol je dogčas, tudi najboljše hrane se lahko preobješ.
  Za partnerja se je potrebno boriti, ko si prepričan, da je tvoj, da se ne rabiš trudit, ko misliš, da ga itak imaš, je le vprašanje časa kdaj ga boš izgubil. Morda šele čez mesece ali leta, vendar nezadržno bo veza hirala.
  Presenečenja so običajno pozitivno sprejeta, prevzemite pobudo, kupite kakšno spolno igračo…. Predvsem pa ne pozabite ga razvajati, majhne pozornosti, vrtnica…
  Če je vse le enostransko pa seveda nima smisla zgubljati energije. Potem vas pač ni vreden.

 9. Iztok M  pravi:

  @Jan – priznam, da je večkrat bolje, vendar … Tudi če je manjkrat pa toliko bolj vročekrvno in strastno, mi pa je le bolj všeč.

  @Andrej – kakor si rekel, potrebno je opaziti, da nekaj več ne štima. Iz razlogov, kot si navedle, pa zagotovo bi še kakšnega našli. In potrebno je odreagirati in se pogovoriti. Priti z resnico na dan. Tako se lahko razmerje reši, posameznika pa že vesta, ali jima je do tega ali ne.

 10. Ivan  pravi:

  Meni se zdi, da 1000 ljudi 1000 čudi. So nihanja. Nekateri hočejo vsak dan samo zjutraj, drugi spet samo zvečer. Velikokrat je pohota tudi v glavi, ko imaš naporen dan ali pa si v krizi potem meni sigurno ne paše.
  Mislim, da je nekajkrat tedensko ok. Čeprav je moj rekord 8x v 24 urah. Not bad?
  Najbolj se mi smilijo tisti, ki svojega čakajo doma vsi potrebni, njegov frajer pa se je že dol dajal, seveda ko pride domov, mu ne paše več.

 11. Andrej H  pravi:

  @Ivan: 8x bi blo over the top, sliši se pa dobro ;-)

  Meni se zdi, da je dobro, da se najdeta skupaj taka, da imata približno enako željo po seksu (če sta že monogamna), ker drugače obema nekaj ni prav, pa ni nobeden kriv :-( .

  Se pa strinjam, da se je treba pogovorit in videt, če se je kaj spremenilo od prej (od seksualne privlačnosti, do samega odnosa).

  Lahko, pa da je blo vedno tako, da je eden želel več, drugi pa manj??

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !