Dosmrtni zapor!? Napaka!(Tudi z Wentworthom!)

miller10.jpg

Wentworth Miller zna razmišljati. Kot Michael Scofield skuša iz zapora rešiti svojega brata, ki so ga po krivem obsodili na smrt. Beg iz zapora. Wentworth Miller pa je tudi seksi. Star je 35 let. Če bi sedel z njim, bi mu dovolil, da prvi izbere posteljo na pogradu. Sem proti uvedbi dosmrtne zaporne kazni! In ti?

miller9.jpg

Iztok K

 • Share/Bookmark
 

22 odgovorov na “Dosmrtni zapor!? Napaka!(Tudi z Wentworthom!)”

 1. dayw  pravi:

  dosmrtna se mi zdi boljša, kot pa smrtna…

 2. jaka  pravi:

  Proti! Wentworth je lušten! ;)

 3. Jure Jure  pravi:

  Sem proti dosmrtni in proti smrtni kazni. O Prison Breaku pa na mojem blogu.

 4. dayw  pravi:

  proti dosmrtni? kaj pa folk ko je pobil in mučil polno ljudi? kaj bi si mislili, če bi se to zgodilo, tvojemu fantu/punci, staršem,…? bi še vedno bli proti dosmrtni?

 5. Jure Jure  pravi:

  To je pol subjektivno gledanje na dogodke. Mormo vedet, da vednolahko pride do sodnih zmot ali do podtikanja zločinov. Zato: odločno proti

 6. Eva  pravi:

  Ja, z njim bi pa bla do smrti v zaporu ;) ;) ;)

 7. dayw  pravi:

  za kako kazen bi pa bol bili? ne vem, meni se samo smrtna kazen zdi sporna in je ne podpiram. če je dosmrtna, se zmote lahko popravijo… v teoriji.

 8. snow snow  pravi:

  smrtna ali dosmrtna,…..mrtvemu je vseeno

 9. glavca glavca  pravi:

  @Dayw: Meni se zdita dosmrtni zapor in smrtna kazen enako nesprejemljiva.
  @Jaka: Lušten?! Mega lušten! :D
  @Jure: Strinjam se s tabo. Ugonabljanje človeka, kar tudi povzroči prestajanje dolgoletne ali doživljenjske zaporne kazni, ni dostojno ljudi.
  @Eva: Če se bova za njega sfajtala, bo šel sigurno eden od naju v zapor. ;)
  @Snow: In ga tudi nihče in nič ne vrne nazaj.

  Iztok K

 10. dayw  pravi:

  @iztok: vprašanje pa se pol glasi, kak bi ti, recimo, kaznival nekoga, ki bi storil nek grozen zločin?

 11. abi  pravi:

  Verjetno se tema delno nanaša na spreminjanje Kazenskega zakonika RS, ki omogoča kazen dosmrtnega zapora.

  Osebno sem sicer skeptičen ob hitrem spreminjanju zakonodaje, ki smo ji priča v zadnjem času, sploh ker je možnost javne razprave omejena, mnenja strokovnjakov pa so pogosto preslišana.

  Načeloma uvedbi kazni dosmrtnega zapora ne nasprotujem, saj bi bila izrečena le v izjemnih primerih (genocid, vojna hudodelstva in večkratni umori); pa vednar bi lahko to pomenilo širjenje represije (ki tudi v cestnem prometu nima želenega efekta). Zapori bi postali le “odlagališče obsojencev”, ne pa ustanove, ki naj bi bile odgovorne za resocializacijo.

  Sem pa odločno proti smrtni kazni.

 12. tejkla tejkla  pravi:

  mal mu uheljčki štrlijo :D

 13. glavca glavca  pravi:

  @Dayw: Jaz mislim, da dolgotrajna zaporna kazen izgubi pomen. 20 let se mi je zdela dovolj dolga doba.
  @Abi: Strinjam se s tabo, da zapori ne bi smeli biti odlagališče obsojencev! Mislim, da svet ne bo prav nič lepši, bolj varen, če bodo zaporne kazni lahko daljše.
  @Tejkla: Mah, en tak mucek! ;)

  Iztok K

 14. bokson  pravi:

  Sladek je kot cuker.
  Sicer je to nepreverjena info. ampak baje naj bi bil ta fant kar na naši strani.

 15. svit svit  pravi:

  Na naši ljubi Zemlji, po podatkih na spletu, vsak dan v vojaških spopadih, terorističnih napadih, množičnih pobojih in pouličnih umorih umre nasilne smrti več sto tisoč ljudi. Ko v mislih premlevam te številke, se lahko le kislo nasmehnem pokojnemu Louisu Armstrongu, ki mi iz radijskega sprejemnika pravkar nostalgično prepeva What a Wonderful World. ;(

  Oprostite: kur.. pa tak svet, kjer ne veš, ali te ne bo že jutri nek obupanec nad življenjem ‘zaštihal’ z nožem. Ali pa s čim drugim. Kar mu bo pač v usodnem trenutku (njegove manjše prištevnosti) pri roki.

  Za najtežja kazniva dejanja pri nas ne vidim drugega kot dosmrtno zaporno kazen, saj lahko le z njo vsaj poskušamo zaščititi šibkejšo večino v družbi pred ponovnim tovrstnim dejanjem. Prav rad bi srečal strokovnjaka, ki bi mi lahko zagotovil, da človek, ki je surovo umoril svojega partnerja, starše ali otroke ali pa kar vse skupaj, ne bo po 20, 30 letih prestane kazni ponovno stopil na stara pota.

  Vendar pa bom vedno proti smrtni kazni, ker se mi zdi, da je kaznovanje s smrtonosno injekcijo, z električnim stolom, obešanjem, javnim bičanjem, s kamenjanjem in podobnim nekaj povsem nesprejemljivega za sodobnega (beri: razumnega) človeka.

 16. bokson  pravi:

  http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=2&c_id=27803

  http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=12600

 17. glavca glavca  pravi:

  @Bokson: Ti si pravi raziskovalni novinar. Le motivacija mora biti prava. ;) Hvala!
  @Svit: Razumem tvoj point. Vidiš, enako nesprejemljiva se zdi meni tudi dosmrtna zaporna kazen.

  Iztok K

 18. Tom  pravi:

  Dosmrtna ječa? Kaj pa bi bila druga rešitev za ljudi, ki so storili najhujše zločine. Smrtna kazen? Pa smo spet tam in to je že naslednje poglavje.
  V teh primerih se poskušam postavili na mesto tistih, ki so nekoga izgubili. Če nekdo vzame življenje tistega, ki ga ljubiš potem ne želiš te osebe videti čez tri leta v trgovini, ko kupuje flašo viskija in cigarete.
  In spet, če se postaviš na mesto kaznjenca. Koliko let naj se kesa in prosi za drugo priložnost kot spremenjena oseba, ki bi na svobodi lahko storil celo nekaj koristnega. Ali pa tudi ne.
  Življenje človeka, ki ga ni več, se ne da meriti. Dosmrtne ječe tudi ne.

 19. glavca glavca  pravi:

  @Tom: Strinjam se. Zadoščenje (ali maščevanje) je argument za pravično kazen. To dosmrtna ječe zame ni! Iztok K

 20. Domen  pravi:

  Menim, da pri teh kaznih ne gre samo za to, ali je npr. zapor maščevanje ali ustanova za resocializacijo, ampak je pomembno tudi, kaj s tem sporočimo ostalim. Ne predstavljam si npr., da bi Hitlerja zahodni zavezniki ujeli in ga čez 30 let izpustili. In če bi dočakal 102 leti, bi bil še ob osamosvojitvi Slovenije živ. Medtem, ko bi se nekaj generacij otrok v šolah učilo o grozotah nacifašizma in holokavsta, bi on užival nekje v eni hišici na Avstrijskem in dejal medijem izjave v smislu: “Ničesar v svojem življenju ne obžalujem.” (Če bi npr. dejal dobesedno to, mu nič ne bi mogli niti zaradi kakšne razžalitve.) Čeprav je storil največji zločin proti človeštvu, bi ga spet spustili med človeštvo, ki bi se mu rogal, kot so se nekateri drugi manj znani in vplivni nacistični veterani. S tega vidika se mi dosmrtni zapor za zločine proti človeštvu ne zdi zgrešena ideja.

 21. Jure Jure  pravi:

  Ja zdej sem se spomnu enga argumenta, ko je bla debata o tej kazni pr nas. En je reku, da kaj če bi nekdo pobil 100.000 Kitajcev in pol pobegnu v Slovenijo in bi tle dobu le 30 let. Lepo prosim, tako sem se smejal tej misli. Se pa spomnem oddaje Tarča 2 let nazaj, ko so kazal, kako deluje sistem v Avstriji in tam je baje velik bolj osredotočeno na resocializacijo.

 22. hathor  pravi:

  Absolutno ZA dosmrtno. Brez milosti! Za adekvatno težke zločine, kajpak.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !