Ko ti je všeč … lulanje.

Ja, zadnjič nam je prijatelj omenil, kako ga vzburja, ko tako posluša, ko sedi na stranišču, kako drugi lujajo. Tisti zvok curka. Ali pa jih tako vidi, kako naskakujejo pisuar, pa se skrivajo vanj. Če pa slučajno vidi nekoga, ki tako opravlja potrebo in se ne skriva, to ga pa … No ja se je ravno vrnil iz njega, pa zgleda, da je še bil pod vplivom …

Pa vendar, čeprav se je kasneje tema zamenjala, sem še razmišljal o tem. Zanimivo, kakšne skrite želje imajo ljudje. Le kaj vse jih vzburja. Priznam, da se morda glih ne bi obrnil vstran, če bi kdo tako na očeh vsem … Pa konec koncev, preveč se tudi ne oziram za tem.

lulanje2.jpg

Je to potem še vedno nek fetiš, ali je to še vedno voyeurizem? Le kje je meja? Če tako gledam pri sebi, kaj pa vem. So zadeve, ki me vzburjajo, pa je potem že to nek fetiš. Ali je to res le do takrat, ko je še tako skrivno oboževana, kot pravi ena od definicij. Kaj pa, ko jo enkrat doživim. Pa saj vemo, da nam fetiš vedno ostane. Tudi ko ga doživimo, si ga še vedno želimo, ane.

Ko sem tako razmišljal, sem se spomnil, ko mi je nekdo nekoč govoril, kako mu je všeč, ko hodi tako na bazen. Se namenoma uleže nekje blizu tuša, da gleda, kako se nekateri operejo, ko pridejo iz vode. Pa ima sončna očala gor, da se ravno ne vidi, kam gleda. Ja, je to že fetiš, ali pa le voyeurizem?

Pa ima fetiš kakšno mejo? Ali pa gredo lahko te skrivne želje svojo pot in niso omejene? Je fetiš res samo ne kaj nenavadnega, ali pa je to res bolj osebna presoja? Se spomnim, ko mi je en pisal, da je njegov fetiš lizanje prstov na nogi. Da ga to neznosno vzburja, in da bi lahko ves čas počel le to. Zanimivo. Pa ga zaradi tega nikoli nisem obsojal, da je čuden. Pač sem mu rekel, da je lepo, da to tako vzame. Kot nekaj svojega, normalnega. Mislim, da je lahko pri fetišu kot pri istospolnosti in priznanju. Moraš si ga enostavno priznati in seveda tudi doživeti.

Kaj pa je potem, ne vem, sem se spomnil, vonjanje perila. Je to že res na meji nečesa nenavadnega, ali pa … Ja, mogoče je to zame res nekje že blizu meje, ne gre pa še mimo.

Kaj pa je potem tisto, kar gre mimo? Kaj je potem že tudi zame tisto nekaj čisto nenavadnega? Ne vem, ali pa le nočem priznati. Ali pa se mi tiste, tudi skrivne želje izpolnjujejo, pa imam fetiš, pa se ga niti ne zavedam, ali pa konec koncev, priznati.

Pa vendar, kje se, sem se še vedno spraševal, fetiš sploh začne. Je to res lahko le nekaj tako skrivnega, nekaj v osebi. Je fetiš, če si oseba želi moškega v ženski obleki? Je fetiš, če je nekomu všeč piss? Mora biti fetiš res nekaj tako, recimo, kar ostali nekako ne sprejmejo? Ali pa lahko danes sprejmemo že skoraj vse, tako kot tudi jaz. Le da se ne gre za neko izživljanje in poniževanje. To pa, če tudi nekdo reče, da neznosno uživa v tem, še vedno ni najbolj sprejemljivo.

Ali pa ga je enostavno težko določiti, kot vse, kar je odvisno od osebnosti in njegove odprtosti in pogleda, ali pa »zaplankanosti«, če že hočete, osebe.

Iztok M.

 • Share/Bookmark
 

16 odgovorov na “Ko ti je všeč … lulanje.”

 1. Mihec  pravi:

  Jaz mislim, da bo veljalo tisto zadnje. Nekateri so pač res toliko zaostali, da jim je vse čudno. Pa pohvala, ker si spet dobro spisal, bom imel spet kaj za misliti.

 2. ambala  pravi:

  Fetiš je vse, kar ni neposredno povezano s spolnostjo, pa da te vzburja. Piss, foot-worshi, SM in še 10000 drugih stvari ni povezanih s spolnotjo, a če jih z njo povezuješ, potem je to fetiš. nekaj v tvojih možganih naredi preskok med navadnim lulanjem in vzburjenjem.
  Fetiši so lahko super popestritev spolnega življenja!! Če se ne razvijejo v obsesijo. Poznam velik ljudi s fetiši na superge, medicinske sestre, lateks, vonjave, podpazduhe… ki so popolnoma vsakdanji ljudje…
  Fetiš ma vsak k ni zaplankan. vsak ki si dovoli, da ga premakne tudi kaj nevsakdanjega – ne zgolj rit, joške, curek..

 3. dayw  pravi:

  jaz mam tudi par fetišev, poznam pa enega ko mu je všeč golden shower :)

 4. tejkla  pravi:

  jst enih seksualnih fetišev nimam.bi pa navlekla nase vse imitacije unih leopardjih vzorčkov.določene stvari si upam nosit sam doma :)

 5. canadian canadian  pravi:

  Ah, čisto vsi imamo fetiše, dejansko je res vse odvisno od tega, koliko si kdo prizna, da ga ima. Nekateri se svojih bojijo kot hudič križa, drugi jih pač očitno razkazujejo.
  S sprejemljivostjo je hudič. Nekaj, kar se npr. meni ali tebi zdi sprejemljivo, mojemu sosedu niti najmanj ne bo. In obratno. Je edino sprejemljivo to, kar je sprejmljivo za večino? Po mojem ne. Podobno velja za meje: vsak ima postavljene svoje meje, do katere neko zadevo še prebavlja. Večinsko mnenje spet ni edino pravilno. Popolnoma sem zabluzil zdajle :D
  Hotel sem rečt samo, hvala bogu da imamo fetiše, a ne bi bilo drugače precej dolgočasno ;)

 6. Ziga  pravi:

  Ja, pa saj ima vsak svoje fetiše, je pa res vprašanje kako si postavljamo meje. Ti pa dam prav, dokler nekdo zaradi tega ne trpi, ali pa da se nekdo izživlja nad njim. Lepo spisano.

 7. Iztok M  pravi:

  Mihec – hvala, ti kar razmišljal, morda pa še kaj novega odkriješ, kaj veš.

  Ambala – mislim, da ti je uspelo lepo povedati – vsak, ki si dovoli, da ga premakne tudi nekaj nevsakdanjega. In to je to. Si dovoliti, ne sramovati, in si priznati, da te lahko vzburja veliko stvari. In če jih odkrijeta oba partnerja, je to res lahko lepa popestritev, za oba.

  Dayw – Oh, pa saj ima vsak svoje fetiše, in je prav, da si jih priznamo, kot je to storil, kakor omenjaš, tvoj prijatelj.

  Tejkla – U, vroča mačka …. No ja, vidiš, tako se odkrivamo. Res je, da fetiš vzburja, ampak, kot so navedli tudi ostali, ni nujno, da so popolnoma povezani le z seksom.

  Canadian – Ja, kot praviš, sprejemljivost, to je že res stvar osebnosti. In ti samo potrdim, res fajn, da jih imamo, v nasprotnem primeru …. bi res bil en dolgčas.

  Žiga – Hvala tudi tebi. Ja, veliko je teh fetišev, in se lahko hitro zgodi, da se nekdo tudi izživlja nad njimi, ali pa nekaj počne proti volji drugega. Ne, tega pa tudi jaz ne maram, pa se imam za zelo, tako, široko gledanega in široko sprejemljivega človeka.

 8. nevenka nevenka  pravi:

  Oh, sem mislila, da jaz nimam nobne izrazite želje na tem področju, pa sem odkrila, da neizmerno uživam, če sva s partnerjem v kopalnici, če se skupaj tuširava. Že to, da ga lahko lepo nežno namilim, mi je skrajno nežno dejanje, težko bi rekla, da me neskončno vzburja, a čutim neskončno prijetno bližino…
  Tako zelo osrečujoče mi je…
  Najbrž ni ravno fetiš?
  Sem pa nekoč poznala nekoga, ki je želel, da ima ženska v postelji škornje z visoko peto in nič drugega… to pa je najbrž bil fetiš….

 9. miskolinko  pravi:

  to s fetiši je res too much..zadnjič naključno mi frend pokaže. da brska po romeu. in naleti na tipa, k ma fetish na gips, mavčen ologe in ta drek…to much..isti shit mi je ala pissing…pa czanje prstov na nogi :S…too much…

 10. Miran  pravi:

  HEJ MISKOLINKO! Od kod pa je bil ta tip. Iz naših krajev??Kdo bi si mislil, da to obstaja.lp

 11. matuljcek  pravi:

  ja bil je z naših krajev. sm videl njen profil celo na romeu:S še to od kolega, ker sam nism gay in nism na takem sr… ko je romeo :D

 12. levinja levinja  pravi:

  Meni se zdi vojarizem tudi fetiš.
  Moj fetiš je pa vonj usnja.Tip z usnjeno jakno se mi približa in tisti vonj..uf,grem gate menjat :lol:

 13. garry  pravi:

  fetiši so pač razumsko nepojasnljive reči! Velikokrat kakšen malo meji na psihiatrično diagnozo. Morda kje pa ravno to kar nas dela drugačne od drugih živali?? Imamo majhne norosti, ki v določenih primerih pripeljejo do napredka vrste..recimo če ma kdo fetiš na znanost, umetniško ustavrjanje, javno nastopanje…eni majo fetiš na oblast…
  Tako da tega ne smemoi a priori jemati kot slabost, težave so če s svojim fetišem resno ogrožamo pravice drugih ljudi. Tako je nesprejemljiv le tisti fetiš, ki resnično škodi! (eg: pedofilija)

  Zdej pa še en poseben izmislek! :-)
  Geji so strejti, ki imajo nepopisno velik fetiš na moške :-)

 14. mica  pravi:

  enkrat, je že nekaj časa od tega, so me hoteli fantje v službi zezati in so mi pokazali internetnos tran, kjer se zadovoljujejo s tem, da lulajo drug po drugem.
  Že sam pogled na tisto svinjarijo, ki jim je tekla celo v usta, mi je verjetno do konca življenja zagabilo tovrstno človekovo izločanje.
  :-(
  Da o tem, kako nagravžni so mi dedcje, ki ga potegnejo ven in potem – tako kot psi- oščijejo vsak kantalaber in vogal hiše
  grrrrr

 15. Mirjana  pravi:

  Miskolinček, se mi prosim javiš na moj net naslov? Hvala! lp

 16. Mirjana  pravi:

  Za Miskolincka

  internetka@email.si

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !