“Doviđenja u Sarajevu 2009!”

“Doviđeeeenja u Saaaarajeevuuu 2009,” se je preko vseh še sprejemljivih meja drl navijač v beograjski Areni. “Mater mu, bolano,” sem slovensko prihuljeno klel in se držal za levo uho. V tistem trenutku je bil prav gotovo najbolj goreč privrženec Elvirja Lakovića – Lake, ki je v slabih 3 minutah s precej povprečnim komadom spravil na noge skoraj vso množico v dvorani. Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luuuudaaa ……

Zahvaljujoč očetu in materi, ki sta me v poznopopoldanskem kvikiju nekje sredi marca 1979 naredila velikega komaj 172 cm, sem si tetkasto stoječ na prstih in občasno poskakujoč ogledal le manjši del očitno enega najbolj uspelih nastopov na prvem polfinalu letošnjega Evrovrtca. Vse, kar sem uspel videti v prvi minuti, so bile neke odf**ane neveste in Persil bejba, ki je obešala cunje.

Nategujoč svoj vrat za neko moško trodelno omaro s poslikanimi barvami Španije na ksihtu sem se spraševal, kdo za vraga, je Bosanec Laka, ki kot še en neprilagojenec (v Belem mestu se jih je zbralo mnogo) skače po odru in z minimalnim kančkom posluha tuli na mično gospodično z jabolki na krilu, da je luda. Ne me je… ?

YouTube slika preogleda

K sreči je zraven mene stal kolega Svit, ki je iz videnega takoj po prireditvi, poln hudih vtisov, še čisto trezen izvedel celo doktorsko disertacijo. Naj skrajšam njegovo razlago brezumnega skakanja Bosancev po odru …

Tip, ki naj bi baje celo znal peti, se meče za bejbo (ja, tisto z jabolki, ki obeša cunje :) ) , vendar ona (se mi je zdelo, da je pametnejša) nanj ne trza pet posto. Tip je res hud bebček, ker se ne pusti prepričat in še vedno sili vanjo (moron :) ). Ker ji je dop**dilo, se je bejbi odf**alo, nevesticam je izpulila šopke in jih pobesnela vrgla med folk (češplje moje, scene pa res znate delat, svaka čast :) ).

Kakšnega posebnega hepienda v bosanskem komadu nisem videl, samo silna ljubezen je obvisela nekje v zraku in pa na obešenih cunjah na odru. Raje sem šel na pir v bife v Areni, tudi s tremi “našimi”, ki so se vse bolj pod vplivom opojnih substanc še vedno brez razloga drli “doviđenja u Sarajevu 2009″.

Bomo videli, je rekel “taslep”.

AleX

 • Share/Bookmark
 

36 odgovorov na ““Doviđenja u Sarajevu 2009!””

 1. canadian canadian  pravi:

  Eh, če ima pa ta poba posluh, potem bom naslednje leto zmagal jaz ;)
  Čeprav komad ima res dobro glasbeno podlago, zadevo skvari le oglašanje tega poba. Če bi bila samo glasba, brez vokalov, bi bilo odlično :)

 2. karolina karolina  pravi:

  hm, veliko nas je nad bosanko pesmijo oz. njeno izvedbo na odru prav navdušenih. Ker je pač tako drugačna od ostalih tipičnih štanc. :lol:

 3. pikicavelika pikicavelika  pravi:

  karolina strinjam se. ta pesemca je prav luštna. še posebno je posrečen nastop na nacionalnem izboru. kura zmaga. :lol: je pa res, da me malce ušesa bolijo, če ga preveč naglas poslušam. ;)

 4. AleX  pravi:

  @canadian: Kar prijavi se naslednje leto. Težko se boš uvrstil na nižje mesto od naše Beky ;)

  @karolina: Res je drugačen komad, zato sem mu pa namenil nekaj vrstic. Se mi zdi, da ga je treba poslušati večkrat, morda se potem “uleže” v človeku. :)

  @pikicavelika: Jaz sem pa vesel, da so se znebili kokoši iz predizbora (a ni bil petelin?!). Morda si jo bodo pa jutri privoščili pohano – za okrepčilo pred finalom? :D

 5. pet-in-g-seks pet-in-g-seks  pravi:

  jaz sem za bosance :-)

 6. AleX  pravi:

  pet-in-g-seks: Bosanci so včasih prav posrečeni :)

 7. edn  pravi:

  Mimogrede… kdo ti je pa kriv da hodiš take neumnosti gledat…:) pa brez zamere

 8. AleX  pravi:

  Vsaka neumnost je za kaj dobra, tudi Evrosong. :)

 9. ikarus  pravi:

  @AleX
  Po nekaj letih sem spet gledal Evrovizijo.
  Veliko, tudi neokusnega nepevskega cirkusa.
  Preprosti Izraelec s svojim glasom, seksi stasom in seveda tudi pesmijo mi je bil najbolj všeč.
  Stavil je samo na pesem in svoj krasni glas in ne na kičasto ropotijo.
  Ob prvih taktih so mi šle kocine pokonci.
  Žal se je kasneje v pesmi tipični etno melos izgubil v evrovizijskem povprečju.
  Pa vendar.
  Bosanec?
  Malo cirkusa na odru, samo meni kar dopadljivega in simpatičnega.
  Pesmica pa sploh ni slaba.
  Mogoče mi je šla v uho zato, ker mi v ušesih še vedno odmeva melos bivše juge…

 10. vyagrah vyagrah  pravi:

  letos mi je najbolj všeč, da so razbil “sosedke povezave” v dve skupini. Vsaj ne bo pravladala V Evropa. Drgač pa tale komad, jah, je ravno za vrane odganjat ;) . Mi je bolj všeč Švedska al pa Portugalska. :D Za bivšo jugo mi pa dol visi :lol:

 11. AleX  pravi:

  Ikarus: V bivši Jugi so še znali delat pesmi, ki so se obdržale več kot eno samo poletje. :)

  Vyagrah: Kako pa gledaš na to, da je izpadla Švica z lepim Paolom Meneguzzijem? Nekateri so jo že pred polfinalom razglašali za letošnjo favoritko …

 12. Gaber  pravi:

  Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luuuudaaa …… Hepienda itak nikoli ni! Alex, okužil si me! ;)

 13. ikarus  pravi:

  @vyagrah
  Meni pa nov način glasovanja ni všeč.
  Prvi večer je bila po mojem večina pesmi slabih, drugi večer pa večina še kar solidnih. Vsak večer pa se je v finale uvrstilo enako število. Negativna selekcija bi temu rekli.
  Švedska mi je bla simpatična, portugalska pevka s svojim fadom pa po mojem najboljša v drugem večeru (če ne bi bilo privlačnega Izraelca pa nasploh najboljša, hehehe)!
  Naš komentator, mi je žal da moram to zapisati, je izpadel precej neotesano, ko se je spotaknil ob njene kilograme. Saj jih ima tudi Monserat malo preveč, pa tud Pavaroti jih je imel.
  Sicer pa je slovenski komentator izpadel precej grobo.
  S svojim glasom je vsakič preglasil dober, spročen, glamurozni voditeljski par.
  No, edino Željkove superge prvi večer niso bile nabolj glamurozne…
  Iz bivše juge pa še zdaleč, da bi mi bilo vse všeč.
  Ja okusi so različni.
  Kakšen dolgčas bi bil na tem ljubem svetu, če bi bli vsi enaki, mislili enako…

 14. snow snow  pravi:

  meni sta bila najbolj všeč romuna,…..hehehe,romantika kaj češ

 15. ikarus  pravi:

  @snow
  Sej nista bla slaba, ampak men je bil Izraelec bolj romantičen, hehehe…

 16. tejkla tejkla  pravi:

  jah, mene so bosanci prou navdušl.pa sem precej zbirčna, no.

 17. snow snow  pravi:

  Ikarus,razumem,…hehehe,..pa sva imela vsak svojo romantiko

 18. Kritik  pravi:

  Welcome to Tirana 2009!

 19. nevenka nevenka  pravi:

  Saj sem videla samo nekaj posnetkov, a sem imela občutek, da gledam Alice v čudežni deželi…

 20. AleX  pravi:

  @Tejkla: Nisi edina, ki jim je všeč Laka s svojim norenjem. Nekaj dni po njegovem nastopu se v Beogradu še vedno trepljajo v smislu “Ah, Bosna, Sarajevo naše”.

  Se mi pa zdi zanimivo, kakšna prijateljstva se prav na račun letošnjih popevk na Evrosongu sklepajo med srbskimi in bosanskimi evrofani komaj 13 let po podpisu Daytonskega sporazuma in posledično koncu vojne v BiH.

  @Kritik: A kar v Albanijo bi nas poslal naslednje leto? Ne vem, če nima bosanska popevka skoraj več možnosti za zmago :) Bom držal pesti tudi za Albanijo :)

  @Nevenka: Pa je res videti kot Alice v čudežni deželi! :)
  Pa še nekaj je res: v beograjski Areni kot gledalec vidiš morda 20 % tistega, kar lahko vidite doma v neposrednem prenosu (preko mnogih kamer). Po drugi strani pa je vzdušje v dvorani tisto, ki te razmeroma hitro prevzame in kmalu navdušeno (zelo glasno, z intenzivnim mahanjem zastavice okoli sebe) navijaš tudi za komade in izvajalce, za katere bi bilo morda bolje, da jih ne poslali na festival. ;)

 21. AleX  pravi:

  @Gaber: Načrtno ti šele danes odgovarjam, ker še vedno menim, da si ena navadna PLUNĐA, ker nisi šel z nami v Beograd. ;)

 22. smajlich3  pravi:

  ja .. tko bom rekla.. pesem ima neko energijo.. všeč mi je.ker je malo odpilena in razigrana.. v letošnji Eurosong je vnesla novo energijo.. in je zelo pozitivna hehe.. in.. ja.. naslednje leto pričakujem da se vidimo na Eurosongu malo bližje nam. hehe.. sicer mi je pa všeč tudi to, da je preprosta.. svaka čast Bosancima.. hehe..

 23. AleX  pravi:

  @smajlich3: Meni je tudi bosanski komad vedno bolj všeč, na (odpiljeno) razigranost Evrosonga sem se pa tudi že privadil :)

  Evrosong bližnje nam? Še bližje od Beograda? Kaj si imela v mislih? Sarajevo? Zagreb? Budimpešta? Dunaj? Praga? San Marino? :)

 24. Tom  pravi:

  na žalost še vedno ne vem kako zveni ta komad, tisto kar sem pa videl na tv-ju, bljaah…
  evrovizija je svoje vrste fenomen, toliko denarja in promocije v dogodek, ki ga označujejo kot največje glasbeno takmovenje v Evropi, pa takšna glazba na koncu. Verjetno je to samo sebi namen. garažna skupina bi spacala bolj kakovostno pesem kot jo je letošnja zmagovalka, oz. bo.
  sem moral popljuvat evrovizijo ;) še vedno pa mislim da je najboljši komad od te kuhinje, tisti od Derendove Nuške.

 25. Gaber  pravi:

  PLUNĐA sem rad, Alex! :D Kaj pa je to sploh? ;)

 26. vyagrah vyagrah  pravi:

  Škoda ker je Švica izpadla :( je blo zame velko presenečenje; sj Rus je tud pokazu svoje lepo telo, pa tud Izraelc ni bil slab; pa tud plesalca pr Nizozemsk sta bla ok ;) :P

 27. AleX  pravi:

  @Gaber: PLUNĐA je taka pič** kot ti. ;)
  Zdej pa letim proti Areni. Čao!

 28. AleX  pravi:

  Oh, sem čist pozabil. Kdor ni uspel videti nastopa letošnjih predstavnikov Bosne in Hercegovine na Evrosongu, si ga lahko ogleda še enkrat nocoj malo po 21. uri. Laka s sestro in nevestami bo nastopil šesti po vrsti. :)

  Fantje v Beogradu sprašujejo, če je Rebeka v redu. Jo zelo pogrešajo :) Ima kdo kaj informacij?

 29. jaka  pravi:

  Pokušaču da te poljubim! BOSNA! BOSNA! BOSNA! :D

 30. vyagrah vyagrah  pravi:

  Nasvidenje v Moskvi ;) :lol:

 31. AleX  pravi:

  Jah, takle mamo, kaj češ. :) Predvidevam, da bo prihodnje leto kar zanimivo odpotovat v Rusijo in spoznat še ene naše vzhodnoslovanske brate (poleg Ukrajincev pred tremi leti).

 32. ikarus  pravi:

  @AleX
  No, pa v Moskvo. Sej je bil mladenič zelo očem dopadljiv. Pesmica pač evrovizijska. Ampak men je bil Izraelec še vedno ta boljš.

 33. kr eden  pravi:

  Bosanski komad je super. Ti glavca si pa mogoče mal zakompleksan pa pljuvš,…… Mogoče je krivo to dasi samo 172 cm velik,… ne vem

 34. AleX  pravi:

  @kr eden: V prispevku sem se le čudil silnemu navdušenju ljudi v dvorani nad povprečnim petjem ter tekanjem glasbenika Lake in njegove sestre po odru. Ne bodi no preveč jeznorit ;)

  Glede telesne višine nimam nobenega kompleksa, sem bil pa res malo jezen, ker zaradi svojih 172 cm nisem uspel videti vsega dogajanja v dvorani. Zato sem se tudi pošalil na SVOJ račun. :)

  Preveč gledaš televizijo in vidiš v vsem zaroto. Sprosti se, fant! ;)

 35. Nick  pravi:

  Laka … cirkuška verzija Crvene jabuke. Ampak srbska verzija Rebekinega komada je bist veno boljša od slovenskega originala.

 36. Gaber  pravi:

  Prebunkal te bom, AleX! Jaz bi te dal sedet na ramena! ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !