Odštevanje se začne! Le še 72 ur!

parada1.png shuttle3.jpg

Prešernov trg v Ljubljani, sobota, 21. junija, ob 17.30: PARADA PONOSA 2008 (Gay Pride Parade). Tudi LGBTQ osebe čutimo Slovenijo. ČUTIMO diskriminacijo, homofobijo, nasilje, bifobijo, transfobijo in neenakost ter iz tega izhajajoči strah in molk. We feel! Vse o paradi, zabavi in spremljevalnih prireditvah na ljubljanapride.org. Čas je, da jih pošljemo v vesolje. V črno luknjo!

Andrej H, Iztok K (foto raketoplana: Nasa)

 • Share/Bookmark
 

13 odgovorov na “Odštevanje se začne! Le še 72 ur!”

 1. dayw  pravi:

  ponose ne štekam… smo normalni ljudje ali ne? v tej paradi pač ne vidim nič pozitivnega, žal

 2. glavca glavca  pravi:

  @Dayw: Jasno, da smo normalni ljudje. :D Zato tudi jaz ne razumem zakaj smo diskriminirani, izpostavljeni nasilju, homofobiji. In zato je prav, da nismo tiho, da nas ni strah!

  Iztok K

 3. dayw  pravi:

  že. samo takoj ko se izpostavljaš to prinese negativne posledice… pozitivnih je manj… poleg tega ima večina folka ravno zaradi tega predstavo da smo vsi namazani, napol nagi in obsedeni z radiatorji…

 4. pedr  pravi:

  hmm..ma sej parada je ok..sam ne razumem kje vsi dozivljate to homofobijo, nasilje, diskriminacijo..osebno se nimam niti ene negativne izkusnje, pa non stop berem tu o teh stvareh…

 5. glavca glavca  pravi:

  @Dayw: Klikni link, poglej zgodovino (nekaj fotk pa bom objavil tudi v petek) in boš videl, da se parade udeležujejo fantje kot sva ti in jaz. S stereotipi in predsodki se je treba spopasti in jih razbiti. Hej, naj bodo namazani, slečeni … :D Vsak naj bo tak, kot sam želi, kot si je všeč. Tak kot je! Se ti ne zdi?

  @Pedr: O pretepenih sem objavil že tudi na blogu. Diskriminatorni so že nekateri zakoni. Tisti o registraciji je sploh pravi biser. ;) Ti si torej prav ves čas in povsod sproščeno gej?

  Iztok K

 6. dayw  pravi:

  mogoče, samo nevedni str8 folk vidi samo bleščice.. tako pač je. zato pa smo vsi tetke za njih. ponos dela škodo, tako je moje mišljenje (sem preveč trmast, da bi me lahko kdo v nasprotno prepričal) :)

 7. nknpippo  pravi:

  se strinjam, nevem zakaj bi se naj, ker sem gay sprehajal po ulici in opozarjal tu sem, glejte me.
  Zdaj pa, da jih gre pol znamazanih in pol nagih okoli ne opozarja, po mojem, na neko diskriminacijo. prej bi lahko opozirili na tipe, ki jih mlatijo, pa obešajo, kamenjajo okoli ne pa ”och gay sem, look at me”. parada dela bolj škodo kot korist, ne me narobe razumet, jaz vem kaj sem in ostali izmed vas tudi, se vam zdi potrebno, da vas pol mesta še zraven gleda.

 8. pedr  pravi:

  @glavca: doma, med prijatelji, sem lahko..in to je edino pomembno..v sluzbi tudi..na ulici mi je vseeno..:)

 9. dayw  pravi:

  mislim da se vsi strinjamo: :)

 10. glavca glavca  pravi:

  @Vsi trije :D Dayw, Pedr, Nknpippo: Z vami se ne strinjam! Sploh! :D Kar se tiče parade. Parada ponosa je resna pa tudi zelo pisana, živahna prireditev. Vsak ima pravico opozoriti nase. Se svobodno združevati in protestirati, povedati. Spreminjati. Najslabše je biti zaprt med štiri varne stene in biti neopažen.

  Iztok K

 11. dayw  pravi:

  jaz sem za to, da smo vsi enako opaženi… ni to bistvo parade? narejeno je pa ravno narobe (pompozno, pisano, bleščavo,…) s tem preveč opozarjaš nase in to ni kul. tega pa res ne rabimo, če hočemo biti enaki. ima smisel to kar govorim ali ne?

 12. dayw  pravi:

  ne vem zakaj morata vedno biti dva ekstrema na voljo. biti neopažen ali biti preveč opažen. nam vmes ni dovolj??

 13. ihim  pravi:

  No vsaka manjšina oz. vsi drugačni morajo(mo) pač opozoriti nase, na svoje potrebe in parada ponosa je pač priložnost. Kako se tam obnašamo in s čim nastopamo pa je v naših rokah in če bodo prevladovali napol ali čisto slečeni bo tak tudi celoten vtis. Zato se je udeležite, pokažimo, da smo klub drugačnosti normalni. Doma nas ne bo opazil nihče in naših problemov tudi ne.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !