Ali sploh flirtamo?

Ko smo ta teden sedeli na pijači, sem si le moral postaviti neko vprašanje. Mimo je šel, no ja, očitno tudi nekoga čakal, mladenič, za katerega smo tako in tako bili vsi prepričani, da je gay.

Pa sem se tako spraševal kasneje, saj, kako pa se v bistvu lahko sploh spoznavamo. Ok, pustimo oglase. Kaj pa tako? Če se v družbi pogovarjam z žensko, se zapleteva v pogovor in sva si že bližje. Kaj pa pri moškem? Če mi nekdo predstavi nekega na novo, se začneva pogovarjat, tu ponavadi nimam težav, pa vendar težko ugotovim, ali je gay ali ni.

flirt1.jpg

Ne vem, morda me se pri ženskah niti toliko ne obremenjujem, čeprav opažam, da so včasih morda lezbijke malce bolj zadržane pri spoznavanju moške družbe, ali pa je to le nek moj doživljaj in občutek.

Če že, recimo, flirtam z ženskami, je pri moških drugače. Saj, kako pa sploh lahko fliratamo. Ali nakažemo z jezikom in si obliznemo ustnice? Pomigamo s prstom in nakažemo? Konec koncev, kako pogosto pa sploh moški flirtamo med sabo in si morda tako koga najdemo, za kar koli že. Že če kdaj koga preveč dolgo gledam imam občutek, da mu je nerodno, pa še to se trudim, da je čim manj opazno.

Saj vem, bo kdo rekel, ja pa pojdi v K4, pa se ne boš potreboval mučiti, ampak … Nisem bil pogosto, pa še takrat, ko sem se slučajno s kom pogovarjal, oz. je bolj on iskal pogovor z menoj, je že bil zraven njegov partner, več rdeč v obraz in poln ljubosumja. Ja, verjetno imam res bolj slabe izkušnje pri tem, pa vendar nočem preveč posploševati zaradi tega, vendar mi do takšnih mest res ni.

Ja, in tako sem ugotovil, da nam, oz mi, kaj drugega kot oglasi in brskanje po internetu ne preostane. Takrat sem lahko vsaj prepričan, ko se dobim, ker mi ni za neka blazno dolga dopisovanja, s kom se dobim. Pa četudi se takoj ne drživa za roke in podobno, sem si poskušal nekako potegniti skupaj iz spomina neke znake, ki bi mi lahko nekoga tudi tako, recimo »izdal« in bi tako prišel s kom bližje.

Če sem si za osnovo povzel tistega mladeniča, za katerega smo tako in tako bili vsi prepričani, sem vedel, da pri takšnem res nebi imel problema priti do takšnega spoznanja. Kaj pa tako, če vidim kakšnega, ki morda ravno ne maha z rokami ali kakor koli podobno. Kako naj recimo vem, če koga srečam v navadni savni, da je tudi on prišel morda le gledat, in da si želi več … Kot pravim, vedno je težava, in mislim, da je to tudi pri ostalih, kako kar ogovoriti nekega neznanega moškega. Pri ženskah, vsaj jaz toliko ne razmišljam, pri moških pa doživim neko blokado, morda tudi strah, kako bo reagiral.

Ja že zgleda, da bom moral pri moških res vedno čakati, da mi bo nekdo ali prišepnil, ali pa sam povedal, da so mu všeč moški, in si bom tako na jasnem. Ali pa bo kdo poskušal osvajati mene.

Me res zanima, če bom uspel spoznati kakšen flirt, ali pa me bo moral moški udarit direkt po riti.

Iztok M

 • Share/Bookmark
 

20 odgovorov na “Ali sploh flirtamo?”

 1. heidegger  pravi:

  vsi drugacni. vsi tepeni.

 2. snow snow  pravi:

  Iztok–>težko vprašanje si si zastavil,….hmmmm,…

 3. ihim  pravi:

  Ne veš kako te razumem, a vedi priložnost zamujena ne vrne se nobena. In ni ti najhujše. Bom naredil prvi korak – jaz sem gay.

 4. glavca glavca  pravi:

  Odločil sem se, da tokrat vse neprimerne komentarje izbrišem. Iztok K

  @Snow: Nekoliko sem pomoderiral tvoj komentar. Mislim, da se razumeva. ;)

 5. snow snow  pravi:

  hehehe,…sedaj boš moral še tega

 6. nevenka nevenka  pravi:

  Jaz se tudi ne upam flirtat. Pa še zardevam.

 7. Anna  pravi:

  to koketiranje, flirtanje in osvajalski pohodi so danes ŠPANSKA VAS. tega nikjer več ni, kar je naravnost žalostno in zaskrbljujoče heh (nemočen smeh)
  Ali se bojijo ali jim je nerodno ali pa so “preponosni” za prvi korak…pri heterosexualcih še vedno menim, da to mora naredit moški – to je njegova domena. Koketiram lahko, ampak, da bi me rad spoznal, naj stopi do mene…
  Pri istospolnih pa ne bi vedela, ampak kot si dejal je enako kriza, bemtiš.
  Sicer sem najlažje spoznavala moške skozi ples ali preko prijateljev, čeprav je slednje zelo redko…v zadnjih 2 letih sem jih NEPLANIRANO spoznala največ preko bloga :mrgreen:

 8. dayw  pravi:

  Vidko: glede na tvoje mnenje mi sploh ni jasno kaj delaš na tem blogu (oz pri tej temi). A smo latentni topli brat?

 9. snow snow  pravi:

  hehehe,…imam občutek da se Vidko repenči tam kjer se lahko,…

 10. Anna  pravi:

  Vidko: MISLIM DA SI BOŠ MORAL KAJ VEČ PREBRAT O BIOLOGIJI ČLOVEKA…O NAŠI JAAAAKO ZAKOMPLICIRANI IN KOMPLEXNI NARAVI.

  Zelo si zaveden. Človek je lahko marsikaj in še več…spolna usmerjenost pa je ena izmed najobčutlivejših zadev, in si je nihče na silo ne “izmisli”, doh!

  Se pa dogaja tudi nekaj drugega – toliko tebi za spoznanje, za kar je kriva celotna družba…da lezbištvo prihaja v trend in to zato, ker mnoge ženske obupavajo nad iskanjem alfa samca, ker je to vse redkeje in ne morejo dobiti, si zagotoviti zadovoljstva v nekem doglednem času.

  Človeku paše vsak užitek povezan s telesnostjo in marsičemu se lahko prilagodi. Če bi ti zavezali oči, in nastavili moškega, da te boža in ne vem kaj še počne, bi ti pasalo anyway…en grob primer…Sicer pa gre pri ženskah to lažje.
  Sprosti se. Nihče te ne nadleguje….če pa se ti zgodi, da te kdo osvaja iz strani tvojega spola, se boš obnašal prvo KOT ČLOVEK in vljduno dal vedet, da pač nisi “za to”, ne pa v napad in agresijo.

  Zaušnico si kvečjemu zasluži oseba, ki bi ti želela slabo, ki bi te terorizirala in s tem škodila…Maš pa ideje :neutral:

 11. glavca glavca  pravi:

  Tale je eden izmed Vidkovih komentarjev, ki sem ga izbrisal. Tvoje mnenje je sovražno in žaljivo. Če boš v tej smeri nadaljeval, ti bom komentiranje onemogočil. Prispevek ni namenjen brezsmiselnemu razpravljanju v neskončnost. Iztok K

  Vidko:

  Lepo te prosim, ker si mi zbrisal prejsni komentar,da mi vsaj tega pustiš, ker bi rad izrazil svoje mnenje!!!!!
  Upam, da nisi tudi ti med temi toplimi brati saj menda ja nisem tako grdo napisal. se enkrat se opravicujem….
  In sedaj bi še enkrat rad povedal odgovor na zastavljeno vprašanje: ALI SPLOH FLIRTAMO? odg… Topli bratje sploh ne flirtajte..
  Vsak vecer moli očenaše, da ne boš slučajno kdaj zaflirtal z menoj. Saj ti bom dal zaušnico kakršne še nisi doživel.
  Še enkrat bratje ne flirtajte!! Mati narava je dala dva spola in to je treba spoštovati in naravo peljati naprej. Vi topli pa bi bili na svetu samo eno generacijo se pravi,da ste tudi egoisti.
  Še enkrat NE FLIRTAJ!!!!!!!!!!drugace R.I.P.

 12. Mavricna Mavricna  pravi:

  Flirtanja skoraj ni več, pri vseh skupinah je tako. Škoda. Je pa res pri gejih težje zaradi okolice pokazat, če je komu kdo všeč.

  Ana, koketiranje in flirtanje je enako. Oboje je spogledovanje, se pravi dajanje znakov, da ti je nekdo všeč.

 13. dayw  pravi:

  @iztok: pusti ga, da izraža svoje mnenje. vsi vemo da ni preveč inteligentno in zaradi tega je lahko zabavno.

  Psst, ne mu povedat tega, ker bo se drugače namulil in več ne bo hotelm pisat :)

 14. Vidko  pravi:

  Anna!
  OK OK OK!!
  Se opravicujem, če sem katerega koli toplega brata ali pa sestrico žalil. OPROSTITE!
  Samo vseeno pa ALI SPLOH FLIRTAMO: RAJSI NE!!! Ce je sestrica-sestria, bratec-bratec (tko mislim)
  Drugace pa imate nekateri prav LJUBITE SE tko k vam paše(make love ne pa vojsko)
  Sam z mano ne bo noben bratec flirtal

 15. Vidko  pravi:

  dayw: Hi hi hi hi

 16. Anna  pravi:

  mavricna…se razume :D
  sopomenka gor dol…

 17. Anna  pravi:

  nisi užalil, vidko…take moči pa le nimaš, ker smo to navajeni poslušat (jaz sem sicer hetero, pa vendar)…sam človek se z zdravo pametjo mora obregnit ob nesmisle. upam, da razumeš. sicer pa je blog izredno poučna stvar, tak da se privajaj na “novosti”.

 18. dmashina dmashina  pravi:

  malo ga po tazadni pa boš prec vedel :D

 19. garry  pravi:

  flirt?
  zakaj pa ne; z vsako/im in povsod :-) )
  je pa res začeti težko…sam če si vsaj malo razpoložen….lahko pustiš zanimiv vtis (lahko tud takega, da se te oseba po tem boji ko hudič križa ….haha )
  le pogum…za začetek se ej pa najbolj malo neumnega naredit ;-) )

  Iztok (k) si bo prislužil veliko sladoleda, k mora bit tako hud cenzor ;-) )

 20. tamali18  pravi:

  Jaz pa ko sem v družbi kakega geja, pa ni mus da ga sploh poznam, mi gayradar tak moćno skače, da se pol kuj prepričam če je ali ni..:)

  nwm neke vibracije so v zraku..:)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !