Skritiziraj 2008! Parada ponosa 2009!

Izrazite svoje mnenje. Ste se udeležili Parade ponosa 2008? Vam je bila všeč? Vas je razočarala? Ste pričakovali več?

V kratkem bomo začeli s pripravami Parade ponosa 2009. Zato vas sprašujemo, kako ste doživeli Parado ponosa 2008, ki se je odvijala v soboto, 21. junija 2008. Vaša mnenja bomo poskušali upoštevati pri oblikovanju programa, vsebine in poteka letošnje prireditve.

Izpolnite anketo z desetimi vprašanji. Hvala!

Parado bomo po devetih letih temeljito prenovili in reorganizirali saj:

1. Se je dosedanji koncept prajda izpel in je postal vse manj učinkovit.
2. Je prajd postajal projekt vse manj LGBT organizacij in posameznic ter posameznikov.
3. Prajd tako ni več odseval raznolikosti, heterogenosti, potreb, želja in hotenj čim širšega spektra lezbijk, gejev, biseksualnih in transspolnih oseb.

Bi rad soustvarjal parado ponosa 2009?  Si dober organizator? Voditeljica? Si kreativna in pokaš od idej? Obvladaž prepričevanje sponzorjev in financerjev? Se spoznaš na PR in komuniciranje z javnostmi? Te navdušuje priprava zabavnega, kulturnega, wotever programa? Nič od tega, ampak bi sodeloval kot prostovoljec, brez kakrčnega koli izpostavljanja v javnosti? Si od nekdaj želela soustvarjati parado ponosa, pa si mislila, da gre predvsem za projekt dručtev in aktivistov, ki imajo glavno besedo?

Info: 031 634 987 in ljubljana.pride@gmail.com

Mitja Blažič in Andrej H (Dih), Iztok K (Glavca)

 • Share/Bookmark
 

6 odgovorov na “Skritiziraj 2008! Parada ponosa 2009!”

 1. Aleš  pravi:

  Hay, predlagam čim več udeležencev, veliko programa, ljudem je treba pOKAZAaTI, da nismo sovražniki, neumni, pač je treba sprejeTI da smo drugačni pa enakopravni predvsem pa smo ponosni da smo GAYI, biseksualci… Pomembno je da ne smemo biti osramočeni pa skrivni ljudje, da si ne upamo v javnosti POKAZATI foLKU KAJ SMO IN KOGA IMAMO RADI!

  LP Aleš

 2. jan  pravi:

  pa kako naj bo clovek ponosen da je gay, ce pa ni mogoce najti normalnega fanta, sam kurbarija!

 3. garry  pravi:

  Jan, kako realna ocena, pa si sam kej boljš??

 4. Armstrong  pravi:

  Kdaj pa bo Parada ponosa 2009? Se že kaj ve točen datum?

 5. chaser82  pravi:

  Tale ponos mi je eno malenkost čudna stvar?

  Ni mi čisto povsem jasno, zakaj bi moral biti ponosen in se ven metat, ker sem gej. Niti ne vem, zakaj bi moral biti ponosen in se ven metat, ker sem strejt. Vsaj takole na hitro.

  Nek ponos, važenje in egocentričnost so mi šli vedno na živce. Mislim, da bi bilo ime “That’s Me” / “Sem, kar sem” primernejše za isti tip dogodka kot pa “Ponos” / “Pride”, čeprav ne vem, če si ne bom do konca te moje izjave premislil. Nenazadnje ima “Pride / Ponos” tradicijo iz časa, ko je bila istospolnost sramota, ponos pa je kontra od sramote. Lahko pa bi bil “sem kar sem” podnaslov kake parade. Najraje bi kar izbrisal moj prvi odstavek, a naj se vidi, kako si človek v nekaj sekundah premisli.

 6. xxx  pravi:

  ka pa če bi se piknal u čelo s kurcom

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !