Smučarček in Ajnštajn

vaš smučarček je ponovno uspešno naredil izpit.sej vam pravim, da sem kot ajnštajn, samo da na drugem področju.tako da sem svoje povprečje ocen še za 0,2 bolj približal 10. hehe
drugače pa učenje od zutraj do večera.
med učenjem samo pavza za kosilo, cigareto, kavo.
s tipčkam sva skupej vsak dan, skupaj kuhava večerjo, gledava tv, šopingirava hrano, skratka trenutno lepo napredujeva oz. je vse tako, kot mora biti.
jap tipček mi totalno meša glavo, seveda v mejah normale.
čeprav se mi tipček kar malo smili.
saj veste, človek med učenjem postane noro potreben…
in smučarček bi sexal vsak dan (in to ne samo enkrat), tipček pa ni ravno v letih, ko ima človek največ energije, ga razganja. pa sej ni panike, malo se jaz umirim, malo pa on popusti, pa sva zmenjena.
drugače sem pa imel ta teden obvezno kosilo s staršim.
hja, predvideval sem da samo z njimi, na koncu so bili pa prisotni še ene 3 ali pa 4 odvetniki.tako da je bilo očitno bolj zamišljeno kot poslovno kosilo.
kosilo je pa zgledalo nekako takole.dogovorjeni smo bili v argentinski restavraciji okoli 12 ure.
valjda nebi bil smučarček, smučarček, če nebi zamudil usaj 20 minut.
tako da sem najprej moral opravičiti svojo zamudo, ter prenašati malo bolj grde poglede. nato je sledilo očitovo hvaljenje o mojem naravnem talentu o ekonomiji. potem so me zabavali odvetniki v stilu: na mladih svet stoji.
zabavno ni kaj. edina prava popestritev je bil prepir staršev zaradi zvonečega telefona sredi kosila. kr nekej.
tako da ja, po hitrem postopku sem jo po koslu popihal nazaj domov za knjige.
aja pa še to čist mimogrede. ker v trgovini niso imeli drugega toasta sem bil primoran kupiti MERKATORJEVEGA! in sem ga tudi jedel. si lahko mislite????
je pa smučarček svojo betico spet naprezal z nekaterimi vprašanji.
čisto tako iz dolgčasa oz brez prave osnove za tako razmišlanje. skratka razmišljal sem o vprašanju kdaj se dva, ki sta v vezi preselita skupaj? kot na vseh ostalih področjih nekega pravila ni. strinjam se, da je treba človeka najprej zelo dobro poznati. vse njegove napake, tako majhne, kot velike, lastnosti, navade… kaj oz. kdaj lahko začneš razmišljati, da bi se preselil skupaj, v skupno stanovanje?
kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, če seveda obstajajo kakšni?

smučarček

 • Share/Bookmark
 

19 odgovorov na “Smučarček in Ajnštajn”

 1. biksen  pravi:

  bolj zares ga boš spoznal, ko boš začel z njim skupaj živet. pravi čas za to je vedno. pogoj: da imaš vsej pol leta prazno stanovanje, kamor se lahko umakneš, ko se z njim spičiš.
  kaj če bi enkrat povedal, kolk let je že tvoj tip nabral? me zanima, kdaj se je treba začet izogibat študentom ekonimije.
  še ena osebna: zmeraj me začudi, da ljudem bolj teknejo blagovne znamke kot toast.

 2. Gaber  pravi:

  Nič ne razmišljam. ;) Enostavo se vselim. ;) Ali pa tipčka priselim. Rečem:”Uredi si, kot hočeš. Krtačko bova imela itak le tvojo. Tole je postelja.” In ga položim. Za lep začetek. :D Ne kompliciraj, Smučarček. Če te vrže ven, si lahko pri meni. Bo pač maček na balkonu. :D In jaz bi rad spoznal tvoje napake. ;) Pogrešam te. Lubčka. Priden si.

 3. fag hagica  pravi:

  Smuči, kako se ti non stop učiš, če vmes s tipčkom šopingirata, gledata tv, kuhata… mogoče to zgleda tko, da ti on bere snov iz knjig, ti pa kuhaš in gledaš tv? ah, daj no. Saj nisi ženska, da bi lahko počel več stvari naenkrat. Če ti pa resno on bere snov, me pa zanima, če je tvoj tipček na izposojo in bi se dal kaj zment? Obljubim da bi ga le poslušala in ga ne bi poskušala spreobrnit :P

 4. Smučarček  pravi:

  @biksen: moj tip je 10 let starejši od mene.sej to je v velikih primerih taka situacija da gredo skupaj živet, potem ko gredo narazen ali pa se skregajo se pa nimajo kam odselit.tko da ja po mojem mnenju je najprej probat za kšnih 14 dni če lahko nekoga sploh prenašaš 24/7.potem se pa za ta korak odločiš.
  @gaber: no ja gabr mal bolj je pa treba razmislt.ker stvari se znajo zakomplicirat če pride do nesoglasij oz če se veza konča.kot pravim gaber, ne razmišljam o selitvi.razmišljam samo to, kdaj si se pripravljen z nekom skupaj preselit.trenutno samo teorija, v prakso bomo pa to spravili v daljni prihodnosti mogoče :P
  @fag hagica: čez dan se učim, zvečer pa sva s tipčkom skupaj.ah več stvari pa ženske ne gre skupaj.beliv mi :D

 5. Sebastos  pravi:

  Kar se mene tiče bi rekel čimprej. Dokler ne živiš skupaj osebe v bistvu sploh ne poznaš. Mlajši si lažje se prilagajaš, kar pa še ne pomeni, da bi tipu pustil, da ti flet obrne na glavo. Dogovor in kompromis glede osnovnih manir v stanovanju mora bit. Je kar dobro, da nista oba kot identični kopiji. Fajn je, če se dopolnjujeta. Če eden rajš kuha, drug posprav itd. Če samo en gara, drug pa leži al pa med tem flirta po netu, potem se dolgoročno zadeva ne izide. Vsekakor pa si morata skupno življenje želeti oba, enako velja za monogamnost in zaprtost veze. Kot si že pisal si za strogo zaprto zvezo in popolno zvestobo. Pa partner?

 6. luna  pravi:

  Hja, po moje je 14 dni mal premal za poskusno dobo, glede na to, da si še ves navdušen nad skupnim življenjem, sexom zjutraj, kuhanjem, pospravljenjem, jutranjo kavico v pojstlo…:)) Mogoč je treba poskusit kak mesec (ko fant mal zašvica in se mu ne da it stuširat, ko se mu ne da it v trgovino, ko je tečen brez razloga…) ;)
  Vsekakor, pa se mi zdi, da morta met partnerja porihtano zvezo…:)

 7. FireFlame  pravi:

  Vselit skupaj; stanovanje; tip? Kaj je to?
  In kaj je narobe z Mercator toastom? Hja, očitno smo mi samski pedri depriviligerani tudi pri okusu… :S

 8. glavca glavca  pravi:

  Ali si kupiš sadni jogurt? :D Jaz si še tudi ne predstavljam skupnega življenja s fantom. Matej G

 9. fag hagica  pravi:

  Smuči, na vprašanje, v katerem te sprašujem, če imaš tipa na izposojo, pa nisi odgovoril :P
  Drugače pa, če mene prašaš, morš ti tegale svojga tipčka še veelllliiiiiik spoznat, predn začneta razmišljat o skupnem življenju :)

 10. bralec  pravi:

  Po moje je tako: dokler z nekom ne živiš skupaj, ima ves čas, ki ga preživiš z njim, pečat nečesa “posebnega” – v tem smislu, da ni “vsakdanje” oziroma ves čas dogajajoče se; dokler ne živiš skupaj, je skupni čas pač zavestno izbran in v to skupno preživljanje časa nisi “prisiljen”, zaradi tega je pa po svoje verjetno tudi bolj vabljiv in ima večjo vrednost. Če pa z nekom živiš skupaj, pa to pomeni, da je ta človek prisoten v večjem delu tvojega časa in tako v tvojem življenju nekaj manj “nenavadnega”, s tem pa nekaj bolj običajnega in v nekem smislu manj vabljivega. (veliko narekovajev postavljam zato, ker so vse besede preveč radikalne; mislim pa, da veš, o čem govorim ;) ).

 11. Smučarček  pravi:

  @sebastos: glede prilagajanja se povsem strinjam.itak vse stvari v življenju temeljijo na prilagajanju, dogovarjanju.hm tudi partner je za popolno zaprtost in zvestobo v vezi.
  @luna: jap, najprej more v vezi vse štimat, šele potem se odločiš za korak naprej.živiš sama?
  @fireflame: tip-oseba moškega spola.ja veza ane.tud to se zgodi v našmu svetu.čeprav zlo bolj po redko da se najdeta dva človeka, ki sta si všeč.ma z toastom M. ni nič narobe.sam tko mal…slabša kvaliteta.
  @glavca: hm sadnega jogurta še nisem probal.hm sej jest sem samo razmišljal.in tudi pri meni zaenkrat to ne pride v upoštev…bo treba še malo časa, preden se bo lahko začel o čem takem pogovarjat.
  @fag hagica: hm ni na izposojo.zakaj?ga želiš?jah itak človeka skoz spoznavaš, ves čas…se strinjaš?
  @bralec: hm odvisno kako si narediš življenje, glede vsakdanjosti, rutine.nekaterim je še bolj zanimivo, ko živijo skupaj.

 12. fag hagica  pravi:

  se strinjam ja. Če je presenečenj enkrat konec… ja, sposodla bi si ga, da bi mi bral študijsko literaturo :)

 13. Gaber  pravi:

  Napakice so kul. Hlad jaz težje prenašam. Ga čutim po mejlu.

 14. luna  pravi:

  haha, ja sadni jogurt M. je zakon, poskus! :)
  Drugač pa živim sama, zaenkrat, se pa počas seli k men… :) Tko za kak teden, pa pol gre spet u svoj flat, pa pol kak vikend, pa gre spet domov… Počas! ;)
  Vi2? Si že pere gate v tvojem pralnem stroju ali samo “spi” tu pa tam pri teb?? :)

 15. garry  pravi:

  Sprašujem se, če bo imel kdaj post naslov: Smučarček, sugar daddy lover. :-)

 16. bralec  pravi:

  @garry: od kje ti pa ta ideja? Zgleda, da je Smučarček prav zadovoljen v svoji trdni zvezi, in če je izračun pravilen, je njegov tip star 29 … kar pa ni ravno sugar daddy. Pa tudi S. živi bolj ali manj od sebe ali pa od pravega daddyja, mar ne? Torej tudi v tem pogledu sugar daddyja ne rabi. Spekuliram torej, da takšnega posta ne bo. :)
  @Smučarček: po svoje je res, da je odvisno od tega, kako si narediš. Vendar pa po drugi strani življenje do neke mere narekuje neki ritem. Mislil sem predvsem na to, da če z nekom skupaj živiš, je več tega vsakdanjega, od življenjskega ritma (obveznosti itd.) narekovanega, to pa sčasoma postane manj zanimivo ali pa kar nezanimivo; postane navada (ki pa seveda ni nujno slab občutek, odvisno od tega, kakšen tip človeka si). Seveda je pa vedno na voljo nekaj manevrskega prostora za popestritev in tudi tam lahko v skupno življenje prihajajo zanimive novosti. Najbrž. ;)

 17. garry  pravi:

  Sej se strinjam, sem se spomnil, da ej enkrat že omenil da ej tam nekej bil rojen tipček. Ampak mal provokacije mora bit ne :-)

 18. Smučarček  pravi:

  @fag hagica: sej veš, vsaka stvar ima enkrat konec ;) hehe prej bi mu ti kaakšno stvar brala :P
  @gaber: ne igrat žrtve!
  @luna: zaenkrat samo spi.prejšnji teden je vsak dan.kdaj malo več kdaj malo manj.pa tudi kakšne boxarce mu operem ;)
  garry: enkrat sem že napisal na en komentar da je pri človeku, ki ima službo lažje, ker me ni strah da bpm jaz izkoriščen(denarno, materialno).s tipom imava delitev nevem če sva en teden bolj pri meni usak enkrat kupi hrano in obratno.ostale stvari pa plačujeva vsak sam.
  @bralec: živim od pravega očija!prav imaš da takega posta ne bo.to se pa strinjam ja da določene stvari postanejo navada.vsaka stvar ima svoje + in -.

 19. fag hagica  pravi:

  Smuči, jaz mu ne bi nič brala. Bi mi pa kar on. Ni osnovnega pogoja, da bi mu jaz. Veš zakaj.
  Aja, šugar dedija pa nikar ne iskat. Materialno si čist dost preskrbljen, da ti ni treba gledat starih jajc.
  P.S. : telefon = okras? :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !