Smučarček in poletni načrti

zadnje čase smučarček dela na polno. kolokvij za kolokvijem, oddaja domačih in seminarskih nalog ter ostale obveznosti.
je pa smučarček začel malo športati. saj veste-zdrav duh v zdravem telesu ali nekaj takega.
tako da vsak drug dan tečem, vmes pa malo zavijem v fitnes. je treba malo mišice obnovit, ker bo vsak čas poletje in je treba lepo zgledat.
zdaj pa pojdimo h glavni temi.
kaj bomo počeli letos poleti?!
hm ker je treba cilje zgodaj postavit sem se spravil za laptop ter malo poguglal kam bi se lahko letos plo na počitnice.
prva ideja za kakšnih 10 dni je provansa, z avtom seveda. ker je tako doživetje popolno. vožnja z dobro glasbo, dobro družbo, s postanki, vidiš še stvari/kraje ob začrtani poti. nevem, provansa se mi zdi taka čudežna, sanjska. luštne hiške, lepa narava, dobra hrana in pijača ter tako naprej. skratka vse stvari, ki so potrebne za nepozaben dopust.
naslednja destinacija je seveda naša družinska graščina na hrvaškem, nedaleč od slovenske meje. zgodnja jutra s tekom, zajtrkom na terasi z bazenom in đakuzijem ter pogledom na morje, obisk tržnice, pitje kave s pogledom na marino v novem gradu, sončenje, ribe za kosilo ter večerni sprehodi med vinogradi. je lahko še kaj lepšega oz. prijetnejšega? za nameček pa se sliši meni zelo prijetno hrvaško govorico.
če pa bo ostalo še kaj časa pa za kakšen teden na korziko ali pa v grčijo poiskat kakšne še ne preveč obljudene kotičke.
ker masovni turizem mi nekak ni preveč všeč. da si v hotelu s 500 sobami, na plaži kot sardina preležiš 10 dni mi je nekako odbijajoče. tudi počitnice morajo biti aktivne, si je treba pogledati kakšne znamenitosti in podobno. saj ne rečem da ne paše kakšen dan ali dva ležati na soncu, vendar ti to ne ostane zelo dolgo v spominu. vsake počitnice morajo biti edinstvene, v družbi pravih ljudi.
vsakdo bi od 19 letnika pričakoval divje žurerske počitnice na Ibici, Zakintosu, Krfu, Iosu in podobnih krajih.
nekaj takih počitnic sem preživel v preteklih dveh letih in lahko rečem noro. ne vem, od kje sem dobil energijo za 14 dnevno plesanje od večera pa do jutra. verjetno se staram in nisem v pravi kondiciji. nekako mi bolj paše kozarec dobrega vina kot pa koktail takih in drugačnih substanc, ki ti dajo energijo, ter te popeljejo v nek drug svet izven resničnosti.
imate vi že kakšne načrte za poletje? kakšne nasvete glede zgoraj opisanih krajev? kaj vam je pomembno pri izbiri dopusta?

p.s.
s tipčkam sva skupej!

smučarček

 • Share/Bookmark
 

10 odgovorov na “Smučarček in poletni načrti”

 1. Gaber  pravi:

  Si še tak suhec? Žiga in jaz bova poleti v Selški dolini pri teti in stricu. :D Dubrovnik, Barcelona in Sao Paulo. :D Am. Zatreskan sem vate! Lala :D

 2. Lea  pravi:

  Konec poletja letim v Gano..komaj čakam :)

 3. smallthing smallthing  pravi:

  jst pa malo delavno v latvijo :D tralala :D se že veselim :D

 4. garry  pravi:

  Gaber spet postaja t…. ;-)

 5. Smučarček  pravi:

  @gaber: ah jest se zelo težko zredim tako da sem bolj suhe postave ja. si prva oseba, ki se je zatreskala v mojo osebnost in ne v mojo zunanjost :D
  @lea: Gana? a ni tam malo bolj divje…? pogoj za dopust je dostop do tuša vsak dan, pokritost s signalom gsm, elektrika, ter dostop do interneta :D starši so bili v Sulaveziju in ni bilo gsm signala, itd…
  @smalthing: Delavno?za koliko časa pa greš?sama?lahko sem tvoj osebni asistent :D
  @garry: dokončaj stavek :D

 6. fag hagica  pravi:

  baaaah Smuči. Na oglede boš lahko hodil, ko boš v penziji. Pri 19 se žura. Da ti ne bo kasneje žal in tem bo pri 40 razganjalo in boš žural :)

 7. garry  pravi:

  Gaber že ve ;-)

  Sem pa že mislil, da bom jaz moral kdaj nadomeščat tipčka ;-)
  Kaj k bi ti poleti mrvo napravljal, pa taka kmečka opravila, za tja ne rabiš dobro zgledat ;-)

 8. smallthing smallthing  pravi:

  nekako delavno (bolj v narekovajih) ma gre za nek projekt za zboljšanje preživljanje prostega časa mladih v našem mestu :D neki podobnega :P gremo za kšn tedn z možnostjo podaljšanja :D hm, ne ne ns gre pet :D lohk nas prideš obiskat :P

 9. Gaber  pravi:

  In vse tiste fotke na katerih si nagec? Ne štejejo? ;) Nežen si. Rad me imaš. :D

 10. FireFlame  pravi:

  Ko bi bil js tud mali razvajenc s polno ritjo vsega, ahhhh ja… tko bodo pa moje počitnice kar v službi…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !