Neobjavljeno v slovenskih medijih

BO ZDRUŽENO KRALJESTVO LAHKO IMELO DVA KRALJA OZ. DVE KRALJICI?

LGBT organizacija Stonewall je britanskemu premierju Gordonu Brownu predlagala osnovanje zakona, po katerem bi monarh oz. prestolonaslednik lahko sklenil civilno partnerstvo z osebo istega spola, ne da bi izgubil pravico do prestola. Stonewall predlaga še, da bi kraljevemu partnerju oz. kraljičini partnerici avtomatično pripadel tudi kraljevi naziv.

Svetovni in slovenski mediji so v zadnjih dneh poročali o napovedi britanskega premierja, da bo spremenil zakon o nasledstvu. Ta kandidatom za prestol prepoveduje poroko s katolikom, moške pa v nasledstveni vrsti postavlja pred ženske, četudi so mlajši od njih. Ben Summerskil iz organizacije Stonewall meni, da je čas, ko se govori o omenjenih reformah, pravi trenutek tudi za odpravo diskriminacije na podlagi spolne usmerjenosti.

Vir: Daily Mail

ZÜRICH DOBIL NOVO ŽUPANJO – ODKRITO LEZBIJKO

Prebivalci največjega švicarskega mesta so v nedeljo za novo županjo izvolili 48-letno Corine Mauch, ki skupaj s svojo partnerico že več let živi v istospolni zvezi. Mauchova je kandidirala na listi socialdemokratske stranke, v drugem krogu pa je premagala tekmico iz vrst liberalcev. Zürich se je tako postavil ob bok Parizu, Berlinu in Hamburgu, ki imajo ravno tako istospolno usmerjene župane. Mauchova je sicer znana po zagovarjanju okoljevarstva, v 90. letih pa je igrala baskitaro v dveh rockovskih skupinah.

Vir: UK Gay News

POLICISTKI POD LEZBIČNO KRINKO SPRAVILI V ZAPOR 46 PREPRODAJALCEV DROG

Izraelska policija je prejšnji teden sporočila, da sta policistki Merav in Michelle s pomočjo pretvarjanja, da sta lezbična supermodela, pomagali spraviti v zapor 46 preprodajalcev mamil. Zgodba je seveda takoj našla svoj prostor v izraelskih časopisih in televizijskih novicah.

Krinko z lezbijkama si je – kot je dejala sama – izmislila glavna policijska inšpektorica v Sharomu, Shlomi Angel. Pojasnila je, da so za policistki želeli takšno krinko, ki iz njiju ne bi naredila spolnih objektov, hkrati pa ne bi odgnala kriminalcev. “Razlika je, če pridem do tebe in rečem: ‘Živjo, sem Shlomi, imaš kaj droge?’ ali če [supermodel] Bar Rafaeli stopi do tebe z bluzo z velikim dekoltejem, ki poudarja seksapil. Dvakrat boš premislil: ‘Vau, bom videl, če lahko kaj zrihtam.’ V trenutku, ko sta punci razkrili, da sta lezbijki, se noben kriminalec ni zavedel, da jima je prodal drogo v upanju, da se bo med njima kaj zgodilo,” je dejala Shlomijeva in dodala, da se ji je ideja porodila, ker je bila Michelle nekdaj model, obe z Merav pa sta lepi. “V operaciji smo ju klicali ‘lezbijki Merav in Michelle’. Sedaj hočeta hitro nazaj v omaro,” se je pošalila Shlomijeva.

In kako so preprodajalci vedeli, da gre za lezbijki? “Ljudje se ujamejo na različne stvari. Držali sta se za roke. Nekdo je rekel, da jima ne verjame, zato sta se pred njim poljubili,” je razložila glavna inšpektorica. Ali ni javno razkritje nevarno za dekleti? “Delata kot uniformirani policistki in pretekle izkušnje kažejo, da če je kriminalec dovolj neumen, se bo ujel,” je še dejala.

Vas zgodba, vključno z zadnjim odgovorom, prepriča? Ali pa je inšpektorica govorila resnico in več kot o policijski akciji razkrila o čem drugem?

Vir: Haaretz

Izbral in pripravil Domen

 • Share/Bookmark
 

5 odgovorov na “Neobjavljeno v slovenskih medijih”

 1. Axis  pravi:

  Pri prvi novici se mi zdi čisto dobro, če je poroka prepovedana s katolikom, saj bi si nacipapež hitro podredil Britansko kraljestvo, pri zadnji pa bi bilo po evropski zakonodaji napeljevanje h kaznivem dejanju in bi (vsaj pri nas) obtožba postala nična.

 2. Domen  pravi:

  Katoliki s(m)o vsi, ki so nas/jih starši dali krstiti. :( In potem se princ William npr. ne bi mogel poročiti z mano (oz. po britansko: skleniti civilnega partnerstva). :D Res sicer lahko izstopiš iz katoliške cerkve (kar enkrat, ko se bom imel čas s tem ukvarjati, tudi nameravam storiti), ampak zakon je vseeno milo rečeno smešen. Kot da pravoslavci ali muslimani so pa npr. kaj bolj strpni, čeprav nimajo tako (pritlehno) organizirane verske institucije.
  Sicer pa so Angleži – kolikor sem bral Orwellove eseje – menda itak tako zelo dovzetni za izvorno krščansko moralo, kar se je odrazilo tudi v tem, da jim verska institucionaliziarnost nikoli ni dišala in da tam razni nacifašizmi in komunizmi niti vznikniti niso mogli pošteno.
  Glede Izraela: A si pravnik? Na te zadeve se spoznam bolj tako tako … Torej bi se pri nas ti dve ženski lahko postavili na ulico in čakali, da jima kdo kaj ponudi, ne bi pa smeli pristopiti in prositi za džoint, če prav razumem?

 3. Axis  pravi:

  @Domen
  Nisem pravnik, nekaj pa je le dobro vedeti.
  Če te policaj v civili nažica za npr. špinel, je on naredil prestopek, ker je napeljeval h kaznivemu dejanju.
  Če ne bi bilo tega zakona, bi nam policaji vseskozi kaj podtikali, samo da bi nas zašili.
  Kar se pa tiče “tajnih policijskih sodelavcev”, jih pa odredi sodnik s sodnim nalogom.

 4. vlatka vlatka  pravi:

  Dala bi ti rožo,
  pa obrneš stran
  pogled.
  Dala bi ti roko,
  pa skriješ
  jih v žep.
  Zapela bi ti pesem,
  a poslušati
  nočeš več.
  Zato le objemem te,
  ne moreš od
  mene preč.

  Vlatka K., 29. 03. 09, 20.01

 5. Andrej  pravi:

  V Britaniji najbrž nastane problem, ker je krelja/kraljica tudi poglavar anglikanske cerkve – in če ima partnerja in imata potomce, po tem bi lahko bil konflikt ali bo katolik ali ne. in po tem pride seveda RKC hierarhija zraven. Se pa sliši protislovno, da kljub vsemu prizadevanju za ČP nekomu predpisuješ, s kom se lahko poroči (vera).

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !