Fotosešn 082: Podpisovanje peticije

Peticija proti homofobičnemu nasilju in za odprto družbo je zdaj dostopna tudi on-line. Podpišete jo lahko tule: http://www.ipetitions.com/petition/Proti_homofobnemu_nasilju_/

Od 16. ure naprej je pred Cafejem Open potekalo podpisovanje Peticije proti homofobnemu nasilju in za odprto družbo. Peticijo so med drugim prišli podpisati Majda Širca (kulturna ministrica), Majda Potrata (poslanka SD), Katarina Kresal (notranja ministrica), Dušan Semolič (Svobodni sindikati),  Omer Naber (glasbenik), Mitja Čander (Študentska založba), Pavel Gantar (predsednik državnega zbora), Majda Pučnik Rudl (Urad za enake možnosti), Vito Rožej (poslanec SD), Ivo Vajgl (evropski poslanec), Vika Potočnik (nekdanja županja Ljubljane), Zoran Janković (župan Ljubljane), Dejan Levanič (poslanec DZ), Gvido Kres (poslanec SLS), Marko Vozelj (SMS), Borut Sink (Mladi LD), Marko Baruca (Mladi forum SD) in drugi. Več: http://www.narobe.si/

Foto zgodba (foto: Irena Woelle)

Povzeto in fotke po narobe.si. Matej G

 • Share/Bookmark
 

27 odgovorov na “Fotosešn 082: Podpisovanje peticije”

 1. ihim ihim  pravi:

  Podpisal.
  Da le ne bi ostalo le pri podpisih. Make Love not War.

 2. albinca kobilca  pravi:

  da ni tole nabiranje političnih točk!!??

 3. simple  pravi:

  Ja, podpisovanje tele peticije jim bo prineslo ogromno političnih točk, glede na to, da je še velik del družbe vedno nestrpen do istospolno usmerjenih! Ni ti treba vse spolitizirati, tako kot Janša ;) .

 4. Snowblind Snowblind  pravi:

  A se bo jutr še dal?

 5. Zbigniew  pravi:

  Še dobro, da imate dežurnega krivca. Čudno, da nekdo kar direktno ne reče, da je bil Janša.

  Nihče pa v tem ne posumi, kaj pa če je prišlo do pretepa med istomislečimi? A ta varianta pa ni mogoče? Kaj pa če je nekdo hotel narediti reklamo za jutrišnje sranje?

  Da ne bo pomote; imam tudi prjateljico, ki ima rada ženske, pa bi ji bilo pod častjo, da bi se jutri pokazala med afnači.

 6. simple  pravi:

  Zbigniew, to sem mislil šaljivo, glede na to, da je SDS v svoji izjavi za javnost takoj oklicala včerajšnji dogodek kot neuspeh Kresalove, torej so takoj uporabili priložnost in še malo skritizirali delo vlade. ;)

  Verjemi, niso tako bolani kot je tvoje razmišljanje (pa nobene zamere).

  Tvoja prijateljica zgleda ne pozna pomena parade ponosa in ji zgleda ni mar, da so njene pravice kršene in da se istospolno usmerjene še naprej stigmatizira v družbi. “bi ji bilo pod častjo” – prosim te no!

 7. ametist  pravi:

  Ja še vedno drži, da ptice iste barve letijo skupaj. Namesto,da bi se Semolič zanimal za SINDIKALNE težave v državi, podpisuje peticije, katere so na meji dobrega okusa.Enako velja po mojem mišljenju tudi za ostale, ki so prišli ne vem z kakšnim razlogom te stvari podpisovati. Mislim, da kulturna ministrica sploh nebi smela početi takih anomalij. Ali smo res drugi državljani toliko manj vredni, kakor so isto usmerjeni, ali kako se že imenujejo?
  Upam, da bo vatelj za vse državljane RS enako dolg. Pričakujem, da nekoč le pride do enakopravnosti.

 8. Jaz  pravi:

  po tolikem izpostavljanju in posiljevanju ljudi z to parado mi je čudno da je samo eden dobil batine…sej drugač nimam nič proti istospolno usmerjenim ;)

  kaj bi se zgodilo če bi šli belci v Bronxu delat parado da so oni pač belci in ljudje tako kot črnci?

 9. grablje  pravi:

  Uredu.

  Mislim, da je čas, da tudi sami lgbtji kaj naredimo za svojo varnot, ne pa da samo čakamo policajčke in hodimo naokoli s povitimi udi.

  Kaj se je zgodilo z lgbt samoobrambo? Je prišlo do konca? Je vems razpadla?

  Ne moremo pričakovati, da nas bo na vsakem lgbt kulturnem ali zabavnem dogodku varovala policija – tako to ne gre. Vsaj ne v naši državi.

 10. Vanja  pravi:

  bomo podpisali tudi peticijo naj Izrael takoj preneha z genocidom nad Palestinci?

 11. Vanja  pravi:

  @jaz – tebe ni nihče posiljeval,da se udeležiš parade. razen, če te je mučila neka notranja, podzavestna želja, fly free

 12. Tomaz  pravi:

  Čudno, da ni peticije prišel podpisat prav noben iz SDS in NSI.

  In taki nam bi radi solili pamet.

 13. Jože  pravi:

  A najprej enega pretepejo-takoj zatem pa vsa inštalacija zalaufa-Kdo tu koga futra.če bi vsaj eden manjkal,bi stvar zgledala realistično…

 14. pteichme  pravi:

  Pustite vendar Janšo. Obsedeni ste z njim. Ni je stvari, kjer ne bi bila asociacija JANŠA. Pa se vam to zdi zdravo?!

 15. glavca glavca  pravi:

  “… najprej so prišli po komuniste; nisem spregovoril, ker nisem bil komunist. Potem so prišli po Jude; nisem spregovoril, ker nisem Jud. Potem so prišli po delavce, člane sindikata; nisem bil sindikalist. Nato so prišli po katolike; ničesar nisem rekel, ker sem protestant. Pa so prišli še pome, ampak tam ni bilop nikogar več, ki bi spregovoril.” Pastor Martin Niemoller

  @Snowblind: Seveda, podpis peticije bo mogoč tudi danes.
  @Zbigniew: Imam nekaj prijateljev, ki so zaljubljeni v punce. Danes bodo prišli skupaj na Parado. Ni jim pod
  častjo.
  @Simple: Hvala za trud. Resno.
  @Ametist: Vidiš, tudi jaz to upam.
  @Jaz: Zgodilo se je v Washingtonu. Martin Luther King Jr: »Vaši sili, s katero nam prizadevate trpljenje, bomo kljubovali s svojo močjo, s katero to trpljenje lahko vzdržimo. Vaše fizično nasilje bomo prestrezali z močjo duše. Počnite z nami, kar vas je volja, mi pa vas bomo še naprej ljubili…«
  @Grablje: Začetni tečaj je končan. :D
  @Vanja: To peticijo sem podpisal že nekaj let nazaj. In jo bom še enkrat.
  @Pteichme: Imaš prav. Obsodimo nasilje!

  Iztok K

 16. ametist  pravi:

  Stvar me asocijira na Raistag, oziroma berlinski parlament, ko so ga nacisti uničili, kriv je bil pa negdo drug.

 17. glavca glavca  pravi:

  @Ametist: Spoštujem vsako mnenje. Vseeno te prosim, da take primerjave zadržiš zase. Zaradi spoštovanja do vseh, ki so preživeli ali tudi ne grozote druge svetovne vojne. V mojem primeru sta to moji babici in dedka.

  Iztok K

 18. Anonimnež  pravi:

  Hinavščina in sprevrženost brez primere! Ti bolniki so istočasno tudi pedofili in ne bo dolgo, ko boste podpisovali peticijo v podporo pedofilom. Saj tudi oni nič ne morejo, če jih je pa narava naredila take. Te razlage se že pojavljajo v krogih neoliberalcev. Posiljeni kakor so, ni čudno, da komu zavre kri, ker vsaka akcija sproži proiakcijo. Tako je to v naravi. Kakšen cirkus delajo! Radijo sem kar ugasnu, ker samo o tem govorijo. Ko je pa škofija prosila, da bi na nedeljo pop. (Telovo) priredili procesijo od stolnice do frančiškanov, jim pa niso dovolili, češ da bi motili turističen utrip Ljubljane. Pa niso prosili za nobeno varstvo ali zaporo cest in bi zadeva trajala pol do ene ure. To pa je enakopravnost! Fuj in še enkrat fuj!

 19. glavca glavca  pravi:

  @Anonimnež: Vsak lahko izrazi svoje mnenje, a tudi tebe bi prosil, da o pedofiliji ne bi na Glavci pisal tako lahkotno. Pri tem prispevku tudi ne bom dovolil razprave o RKC. Je mar tako težko biti proti nasilju?

  Iztok K

 20. Vanja  pravi:

  hmmm anonomnež hecno, da se razburjaš ravno nad pedofilijo….

 21. Marko  pravi:

  OK, meni ni jasno zakaj gay, lezbika v družbi ne more biti tako sprejeta kot heteroseksualci? A smo mi kaj drugačni kot oni, isto sem človek tako kot oni, samo pač imam rad fanta. In to je čisto moj problem tako kot je vaš, če imaš rad nasprotni spol. ;)
  Drugače pa tole nasilje tudi sam ostro obsojam že zaradi tega razloga, ker se mi je pred leti pripetilo podobno in sem jih dobil po bučki. :(

  Marko

 22. ateistek  pravi:

  @Anonimnež:

  ————Ti bolniki so istočasno tudi pedofili in ne bo dolgo, ko boste podpisovali peticijo v podporo pedofilom. Saj tudi oni nič ne morejo, če jih je pa narava naredila take.———

  Pa veš, da je večina pedofilije heteroseksualne? Ups.

  ————Ko je pa škofija prosila, da bi na nedeljo pop. (Telovo) priredili procesijo od stolnice do frančiškanov, jim pa niso dovolili, češ da bi motili turističen utrip Ljubljane. Pa niso prosili za nobeno varstvo ali zaporo cest in bi zadeva trajala pol do ene ure. To pa je enakopravnost! Fuj in še enkrat fuj!——

  Poglej si vsak hribček okoli sebe, poglej si slovenski proračun in financiranje RKC ter njene duhovniške zalege pa ti bo jasno, da ima ta najbolj razširjena verska sekta še kako veliko pravic v tej državi.

  Kot gay se rodiš, kot vernik pa postaneš naknadno. Biti gay je naravna predispozicija, biti vernik pa umetna, naknadna, indoktrinacijska. Tvoje vsiljevanje in primerjanje neke verske manifestacije, ki temelji na izmišljotinah in posameznih indoktrinirancih, ki vanjo verjamejo, z gay parado, ki pa temelji na konkretnih ljudeh in njihovih usodah, je več kot uboga.

 23. polonika polonika  pravi:

  Vav, izgleda da so vsi naši politiki al lezbe al pedri he he he he he he he he

 24. polonika polonika  pravi:

  Ko vidim komuniste gor, mi je postalo všeč, da sem HOMOFOB. Ponosna na homofobijo, DOL S ČEFURJI in KOMUNISTI!!!! Seveda nimam nič proti pedrom, zakaj potem to podpisujete PROTI homofobiji, da ni proti homoseksualni fobiji, al so pa vsi VELIKO trčeni?

 25. turbofolker turbofolker  pravi:

  Podpisal peticijo, če je treba še kašno – sporočite :lol: Jaz sem vedno ZA :lol:

  polonika, draga punca, zberi se malo. “Ponosna sem, da sem HOMOFOB, seveda nimam nič proti pedrom” :lol:

 26. sajt  pravi:

  polonika ne trudi se. za razumevanje izraza homofobija potrebuješ dve sivi ceilici. zate je to VELIKO. :P

 27. Čimo  pravi:

  @anonimnež:
  Vzrok za pedofilijo še ni znan. Prosim da tudi ne primejraš homoseksualnosti s pedofilijo, ker je to enako, kot da bi primerjal kebab s pralnim strojem.

  Poleg tega mi niti najmanj ni jasno, kako to, da sem jaz gej škodi družbeni infrastrukturi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !