Podpis župana Zorana Jankovića proti homofobiji

Poročilo z novinarske konference ob včerajšnjem homofobičnem napadu na udeležence literarnega večera v katerem je bil poškodovan sodelavec Glavce Mitja Blažič.

Župan Ljubljane Zoran Janković se je opravičil za dogodke in izrazil obžalovanje, da se je takšen napad zgodil v Ljubljani. Barbara Rajgelj je poudarila, da je Cafe Open odprt prosto in bo tak tudi ostal, včerajšne dogodke pa je označila za nesprejemljive. “Med literarnim večerom je kamen padel na knjigo,” je dejala.

[Župan Zoran Janković se podpisuje proti homofobiji.]

Mitja Blažič in Petra Salaj iz Društva parada ponosa sta poudarila, da ti napadi ne bodo ustavili predvidenih dogodkov ob Paradi ponosa in vse pozvala na jutrišnjo parado, ki se začne ob 16. uri na Metelkovi.

Pred Cafejem Open bo danes ob 16. uri potekalo zbiranje podpisov pod peticijo proti homofobnemu nasilju in za odprto družbo. K podpisovanju so vabljeni vsi, še posebej politiki. Hkrati bo celo popoldne v Cafeju Open potekalo druženje proti homofobiji. Več: http://www.narobe.si/

[Novinarska konferenca]

Povzeto in fotke po narobe.si. Iztok K

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Podpis župana Zorana Jankovića proti homofobiji”

 1. glavca glavca  pravi:

  Napad so že obsodili tudi v Liberalni akademiji, Društvu za nenasilno komunikacijo in v Poslanski skupini Zares.

  Iztok K

 2. Pris Pris  pravi:

  Žal se bo napredek zgodil šele, ko bodo napad jasno in brez slepomišenja obsodili tudi v RKC, SNS, NSi, SSN in društvu Hervardi.

 3. glavca glavca  pravi:

  Posnetek novinarske konference si že lahko ogledate na http://www.narobe.si/

  Iztok K

 4. glavca glavca  pravi:

  Napad je ostro obsodila tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik. Enako tudi organizacija Amnesty International, PEN, ministrica Katarina Kresal in stranke SD, LDS, SLS, NSi, SDS in SMS.

  Iztok K

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !