Dragi Gregor

26.7.2009, popoldne

Zdi se mi, kot da delam krivico Hanzu, s tem, ko se mu sinoči nisem oglasil in se nisem dobil z njim. In skoraj prepričan sem , da boš prvi trenutek pomislil, da je to posledica dejstva, ker ima sedaj punco in posledično, z njim ne bom mogel več imeti afere.

A se motiš. Njegovega telesa, sem se že zdavnaj naužil. Verjemi. Morda moja nasitenost, z njegoviim telesom, izvira iz dejstva, da mi je vseskozi pustil početi, kar se mi je zljubilo, in sem njegovo telo videl in interpretiral, tako kot se mi je zdelo. Bil je moja lutka. Dobesedno.

A to sedaj ni sporna točka. Tudi, če bi k meni prišel povsem gol, se ga ne bi dotaknil. Ni mi več. Tako kot mi ni do njegovega telesa, tako mi ni več do njegovih besed, misli, kretenj itd. Enostavno ga ne potrebujem več. Prerastel sem ga. A tukaj se mi poraja vprašanje. Do sedaj sem prerastel Natalijo, že zdavnaj sem se dvignil nad njen nivo, le da sem potreboval celotno srednješolsko obdobje, da sem se zavedel tega. Mar to pomeni, da tako, kot sem se otresel nje, da se bom otresel tudi Hanza?


Mar to pomeni, da moje stremljenje za nenehnim napredkom, pušča moje najbližje v varnih kalupih nevednosti, medtem, ko sam plujem po brzicah znanja?!? Ali nisem jaz ziheraš in ti spontan? Kako to, da tebe ne premetava? Ali pa sem trenutno zaslepljen z lastnim premetavanjem in ne vidim tvojega? Pričenja me skrbeti…

Bojim se, da bi tebe izgubil na tak način…

A.

Dragi Gregor. 26.7.2009, 7:00 popoldne

Misliš, da dajem Denisu občutek, da ga ne maram, ali pa da ga ne jemljem enakovrednega sebi in tebi?
Nočem mu delati krivice. Sporoči mi ko izveš…
Misliš, da si sploh, kaj misli o vsem skupaj?…

A.

Dragi Gregor. 26.7.2009, 8:45 popoldne

Ugotovil sem, da ko ostanem brez idej ali zdolgočasen, da se mi prične zehati in spati.
Me le zanima, koliko življenja bi prespal, če bi po vsakem zehanju šel spat? Ali koliko novih idej bi dobil?
Moram poskusiti, kdaj, kateri mesec…

Lepo bodi*
A.

Foto: Flickr from M

 • Share/Bookmark
 

17 odgovorov na “Dragi Gregor”

 1. ihim  pravi:

  Dragi A. mislim, da se razmerij lotevaš z napačnimi vzgibi. Ni čudno, da te premetava.Tudi mene bi, če svojega ne bi imel res rad.

 2. A.  pravi:

  Odkrito povedano…
  To je bilo verjetno najdaljše in najbolj zakomplicirano razmerje, kar sem jih imel… Pa itak, preteklost je. Morda ga bom še kdaj omenil, a prvo ga moram prebaviti :)

  Sicer pa, mar sem kje zapisal, da razumem razmerja?
  Saj se komaj učim ;)

 3. garry  pravi:

  Opa, tale A. zanimivo skupaj postavlja besede.

  spoštovani A., ni kaj tako pride v življenju, kar naenkrat nekdo/nekaj ni več zanimivo, še sam ne moreš vedeti kdaj in zakaj se to zgodi, ampak tako to je. Je to prekletstvo, ki spremlja neke ljudi, da s(m)o nenasitno lačni bedno novih izivov, novih razmerij….

 4. A.  pravi:

  Garry…

  Le zakaj se mi tvoj zadnji stavek zdi tako znan?
  Priznam…

  Sem bil nenasitno lačen razmerij, avantur, afer, doživetij, vsega po vrsti. Resnično. A sedaj, v tem obdobju v katerem sem se znašel, pa si želim nekaj umirjenega, prijetnega, edinstvenega in nežnega. No, saj mislim, da sem to našel, a saj veš, ne hvali dneva pred nočjo. A mislim, da sem na pravi poti. Sicer pa, slej kot prej, ugotoviš, da si brez težav zadet od življenja in da sploh ne rabiš toliko umetnih spodbud, le če znaš gledati s pravimi očmi. :)

  Sicer pa, vseskozi me tolaži dejstvo, da sem še le mlad, in da se imam čas še naučiti stvari :)

 5. garry  pravi:

  A., ja ne vem od kje ti je to znano: od svojih lastnih razmišljanj, od preteklega debatkanja po blogih….al pač kar tako.
  Edinstven je itak vsak posameznik…dva nista glih…

  Želim veliko uspeha, v novi trajnejši izkušnji!

  Umetno spodbude za življenje..kaj misliš s tem?

  Zdej pa moraš povedat, kolk je to mlad! :-P .

 6. A.  pravi:

  Znano mi je iz lastnega življenja… :)
  Hvala za lepe želje.

  Glede umetnih spodbud… Hm.
  Ko ljudje dobesedno iščejo dogajanje, a medtem, so slepi za tisto, kar se jim odvija pred očmi. Ne vidijo, da imajo dogajanje pred očmi, da je tam. Ne. Eni zahtevajo, da jih buta v glavo, da jih vleče za lase in na koncu, da je to vse skupaj že vsem očitno. Ne vidijo tistih malenkosti tekom dneva, ki praktično gledano, bi te lahko polnile ves dan. Eni so pač slepi za takšne drobnarije in potrebujejo konec dneva nekaj kar jih s polno silo udari… Lahko grem v nedogled. Ker tukaj, kjer živim, je dosti takšnih primerov. Seveda pa konec koncev, kje jih pa ni?

  :)

  19 ;)

 7. garry  pravi:

  Opa, A. ti si pa mlad mladenič. Na take tud padam ;-)

  Kako poglobljeno razmišljaš, zanimiv si!

 8. garry  pravi:

  Ja, vsem se sivi vsakdan pust, pa ni;
  lahkoje strašno zanimiv, če si, tako kot praviš, pozoren na malenkosti, ki ti dajejo navdih in motivacijo. Samo tudi fotografskih flešev in stalnih fešt se človek naveliča, kaj sploh potem ostane še velikim??

 9. A.  pravi:

  Potem pa ostane praznina in opustošenje, iz katerega posledično pot vodi do alkohola, drog lahko tudi sveta spanca. V končni fazi do samomora.

  Ne vem. Tako daleč še nisem prišel…
  Morda je za vse skupaj kriva masovna svetovna ureditev, ki praktično gledano, dela le še večje razlike med ljudmi in jih razdružuje, namesto, da bi nas zbliževala…

  In mislim, da to postaja obširna debata :D

 10. garry  pravi:

  Seveda se razvleče, zakaj pa misliš, da pišem komentarje na glavci!! Zato k Iztok vedno pravi, da moram kaj za Glavco napisat in potem pišem komentarje, pač svobodni ustvarjalec ;-)

  No upam, da nikoli ne prideš v samodestruktivno fazo, kar prekomerno udinjanje alkoholu in drogam prav gotovo je!

  Ne bi rekel da masovna ureditev, pač pa samo hlepenje po materialnih dobrinah (beri zaslužku = denarju)ter prefinjeno, izpopolnjeno in na vsakem koraku pranje potrošniških možganov, ki izhaja iz tega hlepenja. Seveda je boljše, če ej družba sestavljena iz množice egoističnih idiotov, tako ima lahko oblast peščica pokvarjenih politikantov, ljudstvo, ki naj bi imelo oblast je pa brez moči, ker se prereka okoli brezveznih afer, ki so glomazno napihnjene, ključne reči pa se odvijej potiho. Divide et impera!
  Vsi oblastniki to delajo, edini tisti morda ne, ki že majo absolutno oblast.

  V svetu materialnega obilja in praznine človečnosti živimo :-(

 11. A.  pravi:

  Deli in vladaj…

  Definitivno, vendar, če bi se ljudje pričeli zavedati situacije v kateri so, potem bi morda prišlo do sprememb, a nekako so sedaj padli v te varne kalupe, pri čemer je beseda varnost relativna, in se jim ne da podati v borbo. Kajti borba bi pomenila trošenje energije, volje in moči za ideale, ki se v teoriji morda izidejo, a potem nekako niso sigurni, če bi se v praksi obnesli. A nikoli do sedaj se ni nič doseglo, če nisi nekaj riskiral. In potem še je seveda tukaj obdobje, bilo vsaj, sodobnega pottrošnega kapitalizma, ki praktično gledano lahko posamezniku ponudi vse, v materialnem smislu gledano, a v končni fazi to pomeni zadovoljitev fizičnih čutov in potreb, a kaj pa tisto, kar nosimo znotraj sebe? Smo pripravljeni riskirati svojo osebnost za nekaj kar lahko imamo v rokah kratek čas, medtem, ko osebnost pa imamo ves čas?

  Svobodno ustvarjanje pa je lahko vse, čeprav planirano, v čemer utegneš pustiti osebni pečat ;)
  In če to tebi predstavljajo komentarji, zakaj pa ne?

  :)

 12. garry  pravi:

  Hja, edino svobodno ustvarjanje je po mojem okusu. In tako tudi glavca odseva to ;-)
  Drgač bo pa menda še kaj kjer bomo pustili svoj pečat, kot je le glavca!
  Pa če smo nezadovoljni s stanjem, zakaj ne bi si prizadevali da bi nam bilo boljše?? Vsekakor se ne sme zapasti v neko pasivno depresivno stanje, kjer mamo moč samo za javakanje kako nam je slabo!
  Sam kdo ima pogum, da se vzgigne nad večino povprečnežev, nad katero sikajo ostri meči krojilcev javnega mnenja, da prav hitro snamejo glavo, če ej previsoka! O kako lepi so trenutki v slepi brezbrižnosti!

 13. A.  pravi:

  Se strinjam,. ljudje nimajo jajc. A mislim, da se ne bojijo samo krotilcev javnega mnenja, vzrok mora biti še nekje drugje…

  Ziher.

 14. garry  pravi:

  Kaj pa je močnejšega od posmeha množice od izobčenja iz družbe zaradi drugačnosti??

 15. A.  pravi:

  Če v verjameš v lastno osebnost in v cilje za katere se boriš, te ne more nič ustaviti, razen če nekaj tega ne spodkopava. Oziroma, če pustiš še tisto malenkost dvoma v sebi. Če se zavedaš dejstva, da si nezumotljiv, da lahko delaš napake, a potem, že naslednji trenutek se ta dvom razraste na vsa druga področja in že več ne zagovarjaš tega, kar in kdo si in se ne upaš več boriti za to v kar verjameš. To s otanke meje po katerih hodim, in morda je res, da si en trenutek še ves močan, prepričan vase in nezmotljiv, oziroma, vsaj tako izgledaš, a kaj, ko vse skupaj stoji na majavih tleh.
  Sicer pa, mar množica ni že od nekdaj bila relatzivno dejstvo. Kajti navkljub dejstvu, da večina množic je zmožna prikazati, da funkcionirajo kot celota, se moramo zavedati, da vseeno posamezniki sestavljajo neko množico in da so ti posamezniki vseeno osebki vsak zase. In nikjer ne piše, da se množica ne more razhajati.
  To je dejstvo. In spet si potemtakem pri vprašanju, kako daleč si pripravljen iti za lastni prav. Če si pripravljen požreti dol vse, kar ti je ovira na poti.
  Ali pa je vprašanje, kako dolgo lahko poteka pranje možganov posameznika znotraj neke množice…

  Hmmm… Morda je je končen odgovor le:
  Lastno zadovoljstvo. Mislim, da posmeh in izobčenje ne more biti močnejše od užitka, ko se zvečer uležeš v posteljo in sam pri sebi veš, da si dan preživel tako kot si ti hotel, ne pa tako kot bi drugi želeli. Vsaj mene ta misel, marsikatero noč ponese v spanec.

  :)

 16. A.  pravi:

  Glede določenih stvari le moraš biti egoist ;)

 17. garry  pravi:

  Se strinjam s teboj! Še vedno pa velja, da nima kar vsak tega poguma vsak dan jesti grenko jabolko spoznanja in samodokazovanja! Ja postaviti samega sebe za merilo vsega, ne to kar hočejo drugi, ampak to v kar si sam absolutno prepričan! Pa če je v nasprotju z vsemi, pa kaj!
  na tej ravni sem absolutni egoist!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !