Za vse družine!

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve do 31. oktobra (sobote, torej je najverjetneje še danes in jutri čas) sprejema predloge k novemu Družinskemu zakoniku. Nasprotniki družinskega zakonika že nekaj časa vneto pišejo in (tudi zato) bi bilo dobro, da tudi mi povemo svoje, se zavzamemo za vrednote, v katere verjamemo in izrazimo podporo prizadevanjem ministrstva.

Vabimo vas, da v čim večjem številu pišete na MDDSZ na email gp.mddsz@gov.si z navedbo zadeve: ZA predlog Družinskega zakonika ali pa Pripombe k predlogu Družinskega zakonika.

[Fotko sem za Glavco dodal Iztok K. In ni fotka kampanje. Foto Flickr Pirano.]

Pokazati moramo, da je v Sloveniji veliko ljudi, ki odločitev ministrstva podpira. Če imate kakšen konstruktiven predlog, kakšno pomembno dopolnilo, če bi radi opozorili na kakšno pomembno pravico, ki je nujna za dobrobit otroka, je to odlično in je dobro, da ministrstvo na to opozorite.
Če nimate kaj vsebinskega povedati je pomembno tudi že samo pismo, v katerem izrazite podporo Družinskemu zakoniku.

Z nekaj kliki, lahko pomagate, da bo zakonik sprejet. S tem boste ogromno naredili zase, za svoje prijatelje, brate, sestre, otroke, ki ne želijo drugega kot poskrbeti za svoje otroke v varnem družinskem okolju z osebo, ki jo ljubijo.

ZDAJ PA VSI V AKCIJO!!
Pišite ministrstvu in o tem povejte tudi svojim prijateljem na Facebooku.
Naslov: gp.mddsz@gov.si 
Zadeva: ZA predlog Družinskega zakonika ali Pripombe k predlogu Družinskega zakonika.

Spodaj smo pripravili nekaj ad hoc preprostih predlogov, ki jih lahko uporabite, spremenite ali pa še bolje – napišete svoje. Tudi osebne zgodbe velikokrat pomagajo pri razumevanju, zakaj je sprejetje tega zakonika tako pomembno.

Lep pozdrav in vse dobro!

Ekipa kampanje
ZA VSE DRUŽINE!
Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice.

Za Glavco: Iztok K

************************************************
PREDLOG 1
***************************************************
Spoštovani,

podpiram odločitev odgovornih na ministrstvu, da je nujno čimprej pravno urediti in enako zaščititi pravice vseh otrok. Posebej še, ker bo po sprejetju Družinskega zakonika pravno urejeno socialno starševstvo, tako bodo otroci, ki imajo socialnega starša, tega imeli tudi v pravnem smislu. Zaenkrat socialni starši opravljajo skrbstveno vlogo v odnosu do otroka, vendar z njim pravno niso povezani, kar pomeni, da otroci nimajo nobenih pravic, ki sicer izhajajo iz starševskega razmerja.

S spoštovanjem,
podpis

***********************************************
PREDLOG 2
***********************************************
Spoštovani,

podpiram prizadevanja ministrstva za sprejetje novega Družinskega zakonika. Tako bodo (tudi pravno) zaščiteni otroci v vseh oblikah življenjskih skupnost. Poleg tega bodo enakih dolžnosti in pravic deležni tudi partnerji v vseh oblikah življenjskih skupnosti. Z novim Družinskim zakonikom boste dodatno poslali pomembno sporočilo v javnost: pri nas temeljne človekove pravice veljajo za vse. Tako boste močno pripomogli tudi k zmanjševanju stigme, strahu, predsodkov in diskriminacije. Naredili ste korak v pravo smer in ob tem vam želim čestitati in izraziti mojo podporo. Opozicija je sicer močna, ampak verjamem in upam, da boste stvar speljali do konca ter tako izboljšali življenje številnih ljudi, ki živimo, delamo in ustvarjamo v Sloveniji. Predvsem pa naših otrok.

S spoštovanjem,
podpis

***********************************
PREDLOG 3
***********************************
/Osebna izkustva/

Spoštovani,

moja sestra/teta/mama/prijateljica bi se rada poročila s svojo ljubljeno punco/dolgoletno partnerko. Naj to postane resničnost tudi v Sloveniji!
Podpiram sprejetje novega Družinskega zakonika.

podpis

/ali/

Spoštovani,
smo tričlanska istospolna družina. Omogočite našim otrokom vse možnosti za srečno otroštvo. Podpiram sprejetje novega Družinskega zakonika.

podpis

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Za vse družine!”

 1. simple  pravi:

  Poslal! :) Dejte tudi ostali ;)

 2. glavca glavca  pravi:

  Jaz tudi. Predlog 2. :D Matej G

 3. Gaber  pravi:

  Napisal sem pismo. Dodal nage fotke. Temu še nihče ni rekel ne. ;)

 4. Axis  pravi:

  Ko bo pa ta zakon sprejet, boste pa lahko zapeli tisto od Kalamarov: “Angelca ne bodi otožna”.
  Saj veste, katero Angelco mislim.

  Pa še nekaj resnega. Pri tem zakonu je tako, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha.

  Če pogledamo malo nazaj v bližnjo preteklost. Pred drugo svetovno vojno so bili invalidi zasmehovani, poimenovani kripeljni, ljudje so se jih ogibali, predvsem so beračili za preživetje. Po drugi svetovni vojni se je stanje za invalide v polni meri izboljšalo, predvsem zato, ker je bilo dosti vojnih invalidov.

  Vseeno je v zlatem socializmu ostalo zaničevanje nezakonskih otrok, ki so bili zmerjani s pankrti. Tudi to se je počasi pomirjalo in zdaj nihče več ne opazi ali je nekdo zakonski ali nezakonski, razen kakšna ostarela prepobožna devica se še zgraža.

  Zakon bo po vsej verjetnosti sprejet, obstoj zakona bo branilo ustavno sodišče, vendar bo trajalo še dosti let, da se bo uredilo tudi v glavah ljudi. Še največje probleme bo spet delala mračnjaška RKC, ki s svojo dvoličnostjo po eni strani propagira ljubezen, po drugi pa razpihuje sovraštvo do drugačemislečih in drugačnosti.

  Nisem veren človek, pa bom vseeno zaključil s Kristusovim citatom: Ljubite se med seboj, kakor sem vas jaz ljubil.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !