DJ Ta Mau: Blondie-Call me

Spet sem nazaj s svojim nakladanjem in temi stvarmi. Za ta prispevek se mi je zdel izbor skupine precej lahek. Bom kar začel s predstavitvijo skupine.

Ko je skupina Blondie leta 2006 bila sprejeta v prestižni Rock and Roll Hall of Fame, je postala ena izmed velik glasbenih pop ikon, ki je navduševala z ironičnimi besedili. Originalna zasedba Blondie je bila ustanovljena leta 1974 s strani študenta umetnosti/kitarista Chrisa Steina in nekdanje natakarice v Kansas City-u vokalistke in pisateljice pesmi Deborah Harry. Bobnar Clem Burke in klaviaturist Jimmy Destri sta se pridružila leta 1975.

YouTube slika preogleda

Na začetku je skupina igrala po raznih lokalih v New Yorku, preden so izdali svojo prvo ploščo, imenovano Blondie, leta 1976 pri založbi Private Stock. Plošča je bila dobro sprejeta. Skupina je bila na turneji kot pred skupina za Iggy Pop in David Bowie. Poleti leta 1977 so izdali svoj drug album Plastic Letters in bili na turneji po Evropi in Aziji. Marca leta 1978 je bila pesem ”Denis” druga na uradni lestvici najboljših pesmi v UK. Poleti istega leta je skupina delala na tem, da bi izboljšali zvok svojih pesmi in ustvarili album Parallel Lines; s pesmimi, ki so se uvrstile na visoka mesta na uradnih lestvicah. To so bile: ”Picture This”, ”Hanging on the Telephone”, pesem, ki je zavzela prvo mesto na tako na ameriški kot na britanski uradni lestvici ”Heart of Glass” ter še četrta pesem iz tega albuma ”Sunday Girls”, ki je zavzela prvo mesto na britanski uradni lestvici.

Septembra leta 1979 je bil četrti album skupine, Eat to the Beat sproščen v prodajo in pred koncem leta je skupina zopet bila v samem vrhu britanske lestvice s pesmijo ”Dreaming”. Do februarja 1980 so zopet pristali na prvem mestu lestvice s pesmijo ”Atomic”. Dva meseca kasneje je to mesto prevzela pesem ”Call Me”(ta sicer moja najljubša če bi že moral izbirati :D ). Pred koncem leta je bil album Eat to the Beat označen za platinastega.

Peti album, Autoamerican, je spet proizvedel hite, ki so zasedli prvo mesto in eden izmed teh je ”The Tide is High”. Tega leta je Deborah izdala svoj prvi solo album, Koo Koo, ki sta ga producirala Nile Rodgers in Bernard Edwards. Pesem ”Island of Soul” najdemo na albumu The Hunter iz leta 1982, ki je bil zadnji hit, preden je Chrisa napadla redka a pogosto smrtonosna genetska bolezen, ki je vodila do nenadnega razdrtja skupine.

Po razdrtju je vsak član šel po svoji poti. Deborah je igrala v filmih, Jimmy je postal družinski človek, Clem pa je še naprej živel za glasbo. 16 let kasneje so bili člani skupine navajeni biti narazen, ampak nikoli niso izgubili stika drug z drugim in so ohranjali prijateljstvo. Na prošnjo so se združili spet nazaj in na odru so začutili neverjetno kemijo, ki je še ostala med njimi ter se tako odločili, da bodo poizkusili ustvariti nova besedila in nove melodije.

Tako je nastal sedmi album skupine, No Exit, ki je bil popolna nadgradnja prejšnjih pesmi in skupine same, to je bila neverjetna vrnitev skupine, ki je prišla s hitom ”Maria”. Ta pesem je bila prva na uradnih lestvicah v več kot 14. državah. Albumu so sledile turneje po Združenih državah Amerike in Evrope.

Leta 2008 je EMI slavil 30-letnico albuma Parallel Lines s ponovno izpustitvijo albuma, ki je dal skupini prva mesta na glasbenih lestvicah in večne hite. Brezčasna skupina, ki je podrla vse rekorde in preskočila marsikatero oviro z njihovim edinstvenim izgledom in glasbo, si zasluži vse nagrade ter vso hvalo.

Ragazzi, to je vse upam, da sem upošteval vaše kritike in se izboljšal v pisanju ter da ste navsezadnje vi vsi uživali ob branju. Kot vedno vam prilagam besedilo za petje ob videu.

CIAO RAGAZZI :D

Ta Mau

P.S.: komentarji, nasveti in kritike so vedno dobrodošli :D

Colour me your colour, baby
Colour me your car
Colour me your colour, darling
I know who you are
Come up off your colour chart
I know where you’re coming from
Call me on the line
Call me call me any anytime
Call me my love you can call me any day or night
Call me
Cover me with kisses, baby
Cover me with love
Roll me in designer sheets
I’ll never get enough
Emotions come I don’t know why
Cover up love’s alibi
Call me on the line
Call me call me any anytime
Call me oh my love
When you’re ready we can share the wine
Call me
Ooh, he speaks the languages of love
Ooh, amore, chiamami chiamami.
Oo, appelle-moi mon cherie, appelle-moi
Anytime anyplace anywhere anyway
Anytime anyplace anywhere any day, anyway
Call me my life
Call me call me any anytime
Call me for a ride
Call me call me for some overtime
Take me out and show me off
Put me on the scene
Dress Me in the fashions of the nineteen nighties
You’re the man no in between
I know what you words can mean
Call me call me any anytime
Call me for a ride
Call me call me for some overtime
Call me in my life
Call me call me in a sweet design
Call me call me for your lover’s lover’s alibi
Call me on the line
Call me call me any anytime
Call me
Oh, call me, ooh ooh ah.
Call me my love.
Call me, call me any anytime.

 • Share/Bookmark
 

10 odgovorov na “DJ Ta Mau: Blondie-Call me”

 1. harmless  pravi:

  Oj! Si se popravil in upošteval kritike ;) . Najboljši post do zdaj, kar tako naprej ;) LP

 2. Pris  pravi:

  Pohvalno, da pišeš o dobri glasbi, vseeno pa je dobro kakšen podatek tudi preveriti. V tekstu je kar nekaj napak (naslov pesmi “Sunday Girl” in “Island of Lost Souls”), ne omenjaš basista Garyja Valentinea, ki je napisal zgodnja singla “X-Offender” in “(I’m always touched by your) Presence Dear”, in njegove zamenjave, basista Nigela Harrisona, ki je prav tako prispeval k songwritingu, ne omenjaš legendarni klub CBGB, ki je bil njihov prvi dom, pomemben podatek pa je tudi, da sta bila do sredine devetdesetih Debbie in Chris Stein par, skupina pa je v avgustu 1982 razpadla zaradi notranjih nesoglasij in neuspeha albuma The Hunter (Chris je zbolel šele leta 1983, je pa njegova bolezen zagotovo prispevala k temu, da se niso po nekajmesečni pavzi pobotali).

  Naj ti te dobronamerne kritike ne vzamejo volje, poznavalcev dobre glasbe, ki so o tem pripravljeni tudi pisati, je vedno premalo! ;)

 3. Glavca's Dj  pravi:

  @ harmless…ja res je sei zto tut so kritike d jih upoštevaš in iz njih rasteš:D
  @ Pris….ja to je vse res in sicer ti govoriš o njihovem čisto prvem albumu,ki sem ga namerno spustil. da kar se tiče kluba CBGB sem ga tudi izpustil zaradi tega ker je več klubov kjer so nastopali. kar se tiče napak se opravičujem jih priznam ampak kaj vsi smo ljudje. žal točne letnice ko je on zbolel ne vem ampak v njihovi uradni biografiji piše tako, da je bil eden izmed glavnih razlogov ravno njegova bolezen. kar se pa tiče glede te dobronamerne kritike pa mi ne bo nič vzelo volje tko d hvala ti d si opozoril na napake in na stvari ki sem jih izpustil in se še priporočam da preberš prihodnje bloge in napišeš svoje mnenje:D

 4. Smucarcek  pravi:

  heart of glass je po mojem izboru njihov najboljši komad.
  Drugače pa zelo dober prispevek ;)

 5. Mirč  pravi:

  Debbie se je v tridesetih letih komaj kaj postarala in je še vedno precej privlačna in odlična pevka. Uspešnica Maria je pa za moje pojme eden največjih hitov 90. let.

 6. Glavca's Dj  pravi:

  @ Smucarcek….heart of glass je super pesem ja in je pri meni na drugem mestu takoj za call me:D…hvala…še več jih sledi:D
  @ Mirč….ja res je še vedno privlačna in odlična pevka če želiš poglej video na youtubu kjer poje s fergie. maria pa je bila res eden izmed največjih hitov v devetdesetih :D

 7. glavca glavca  pravi:

  Kul izbor! :D Opozoril bi le na mladega Richarda Gera na začetku spota. Posnetek je iz filma Američki žigolo, v katerem se mladi Gere nesramežljivo pokaže povsem gol. ;) Ta Mau, opažam, da pozabljaš na vejice! :D Ti Iztok to pusti? :D Matej G

 8. Glavca's Dj  pravi:

  @ glavca….hvala…ja gere je hot u filmu ja hehe….ja pozabljam na vejice ja, in ne iztok mi tega ne pusti, sam js sm pač poreden pa jih useen pozabim:D

 9. Egoist  pravi:

  Debbie mi je v Hali Tivoli pomežiknila! ;)

 10. Glavca's Dj  pravi:

  @ egoist….hehe si ziher da je sam teb?:P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !