Kondomi so seksi!

Začela se je kampanja preprečevanja okužbe s HIVom. Namen kampanje je PRENAŠATI SPOROČILO, NE VIRUSA! http://www.stop-aids.si/. Kampanja je nastala kot odziv na naraščajoče število novih okužb (letos že 45) s HIVom v Sloveniji in je plod sodelovanja Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Ministrstva za zdravje RS, Inštituta za varovanje zdravja RS in nevladnih organizacij ŠKUC, DIH in Legebitra.

Idejno zasnovo kampanje je junija 2009 ustvarila skupina šestih študentov četrtega letnika Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani pod mentorstvom doc. dr. Tanje Kamin v okviru rednih vaj na fakulteti. K projektu so se pridružile tudi druge organizacije, kot so Center za preventivo aidsa in ranljive skupine, Društvo študentov medicine Slovenije in Zavod Medover.net ter Aerodrom Ljubljana.

Kampanja bo trajala do konca leta 2010 in bo z različnimi sporočili mlade naslavljala vse leto. Pri tem želimo pokriti različne skupine mladih, tudi tiste, ki prihajajo iz ranljivih skupin in so težje dosegljivi npr. mlade MSM, injicirajoče uživalce drog, zaprte osebe. Zaradi svoje mladosti in stigme so ti dvojno ranljivi za okužbo.

Dihov projekt HIV/aids preventive je Pamet v roke, kondom na glavo. :D V okviru projekta smo za letošnji 1. december – svetovni dan boja proti aidsu pripravili NAGRADNO IGRO (žrebanje bo v sredo, 2.12. na Dihu), pakiranje kondomov in lubrikantov v te nove informativne zloženke (obe fotki), naše prostovoljce in prostovoljke pa lahko srečate ;) na različnih mestih po Ljubljani in na letališču, kjer skupaj s študenti medicine delijo prav te zloženke. :P Del projekta je tudi naš skupen blog Glavca, ki deluje že več kot dve leti.

Iztok K

 • Share/Bookmark
 

5 odgovorov na “Kondomi so seksi!”

 1. garry  pravi:

  Iztok, raj povej, če tud XL kej pakirate ;-)

 2. glavca glavca  pravi:

  @Garry: Seveda, pakiramo tudi XL, a ker je serija omejena, se je potrebno nanjo, z ustreznim potrdilom, naročiti. ;) Iztok K

 3. Snowblind Snowblind  pravi:

  Prej bi reku :lol:

 4. garry  pravi:

  Kdo izda potrdilo?? :-P

 5. Free Video Chat  pravi:

  Mi na brezplačni erotični video chat strani, ne rabimo kondomov :) hehehe smo napredni => “Tehniko narodu!”

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !