Brez tebe mi živeti ni

Markich še brca. Popolnoma zagotovo mu trza vsaj še ena noga. Katera sicer ne ve točno. Vzel sem si pač dolgo abstinenco od Glavce, popolno pomanjkanje navdiha pač, s svojimi nebulozami pa ne bi nujno utrujal zvestih bralcev.

A Iztok je nepopustljiv, do onemoglosti mi je pošiljal poljubčke in nespodobna povabila… a ste vedeli, da se lahko od tega človeku zmeša?
In pozor, zdaj me še Gaber ne povoha več… to pa je tako splošno znani ultimatni dokaz, da si res za na smetišče zgodovine, goodbye cruel world in pok v glavo.

Torej je čas, da spet kaj napišem in se potrudim, da ta dogodek ne bo tako občasen kot nasmehi Kraljice Elizabete.

Tokrat o nečem, kar imamo vsi skupnega – geji, lezbijke, strejti, mladi, stari, debeli, suhi. Pozimi nas radi pestijo raznorazni prehladi. Dalo bi se na dolgo in široko razpredati o tem in onem, pa dajmo napisati samo nekaj osnov:

1. Prehladna obolenja v veliki večini primerov povzročajo virusi. Proti virusom antibiotiki ne delujejo. Torej nima smisla na vsak način prepričevati vašega zdravnika, da se malo slabo počutite in bi amoksiklav ali pa sumamed.

2. Proti prehladu se bori naš imunski sistem, ki ga je zato treba krepiti. Pa ne z raznimi jogurtki in podobnim, pomembno se je zdravo prehranjevati, uživati zadosti vitaminov in se redno gibati. Predvsem to zadnje večkrat pozabimo. Tudi pozimi je treba migati! Plaža gor al pa dol! Pa zadosti spat. Šest do osem ur na dan, eni rabijo še več.

3. Če že zbolimo in samo malo smrkamo, sicer pa se počutimo dobro, res lahko vzamemo kak lekadol in gremo v službo. Pomagajo tudi kakšne kapljice za nos, ki pa jih lahko uporabljamo samo kratek čas, sicer si lahko uničimo nosno sluznico.

4. Če pa imamo vročino in se slabo počutimo pa je najbolj pametno ostati doma. Vem, da to ni tako lahko, pa še recesija je in šef nas bo odpustil pa ne vem kaj še vse, ampak je pomembno. Veliko preveč raznih obolenj namreč preživimo na nogah. In potem se lahko zgodi tudi kakšna neželena posledica. Mene je najbolj groza vnetja srčne mišice, miokarditisa. Srce začne zelo slabo črpati, lahko ostanejo trajne posledice, lahko celo v najhujšem primeru pripelje do presaditve srca. Stvar hvala bogu ni ravno nevemkako pogosta, drugače bi vsi po intenzivah ležali, ampak mene kot priznanega ljubiteljskega hipohondra vsake toliko prime panika in mislim, da me bo infarkt in na koncu ne vem več ali imam miokarditis ali infarkt, znaki obeh so namreč precej podobni :P

5. Higiena med prehladom: papirnati robčki, ki jih po uporabi vržeš stran in si takoj umiješ roke. Kihamo in kašljamo v robček, ki ga nato zavržemo. Če ni časa pristavit robčkawq 1, kihneš v roko in jo nato takoj umiješ. Ne bit packi no! Lahko si preberete o tistih neverjetnih hitrostih, s katerimi izkihnemo neverjetno število neverjetno majhnih kapljic in vse so polne viruskov, ki komaj čakajo, da zasadijo čekane v novo žrtev, ki se zato ne bo mogla udeležiti prednovoletne Štirke ;)

6. Pa še najbolj pomembno: A ste bili na Gradeviziji??

Poljubčke in pozdravčke do naslednjič!

Markich

 • Share/Bookmark
 

5 odgovorov na “Brez tebe mi živeti ni”

 1. Marko  pravi:

  Markich ooo to si sedaj pametno napisal. ;) No, jaz zime nebi imel ker stalno smrkam in kiham, pa okoli noska sem potem čisto rdeč. :D Ampak dobro pač tudi to mora biti.
  Ne, na Gradeviziji pa nisem bil. Ti si bil? :)

  Marko

 2. Gaber  pravi:

  Am. Ne boš se tako hitro odkupil. Pokaži se mi nagec!? ;) Kdaj je zate vročina? Ker jaz sem precej vroč človek ves čas. Kakšne laske imaš sedaj? Za razkuštrat.

 3. simple  pravi:

  Uff, jaz imam to nesrečo, da vedno tak virus staknem in potem mi zdravnica ne more nič pomagati. Vedno slišim isto pesem: čaj (limona+med), vitamine, počivanje, itd. :)

  Pa zdej si me čisto prestrašil glede tega miokarditisa. :D

 4. markich  pravi:

  OJLA VSEM!
  Markich leta po svetu in se vam tokrat javlja iz mrzle Srbije, hkrati se opravičujem za pozne odgovore.

  @Marko: Zima je vredu, zna biti pa tudi neprijetna, priznam. Na Gradeviziji sem bil. Vsa čast vsem nastopajočim! Občinstvo smo se odlično zabavali :)

  @Gaber: Vročina je relativna reč. Takšna in drugačna. Vlažna vročina je bolj vroča. Kaj praviš? ;)

  @Simple: nič se preveč ne sekiraj, saj ti pravim, če bi bila reč nevemkako pogosta, bi bili vsi v bolnici priklopljeni na monitorje in pri miru ležali. To je namreč zdravljenje: mirovanje…srce damo v gips, takorekoč!
  Hotel sem samo reči, da človek z vročino, ko rečemo, da je samo še napol živ, pač sodi domov v posteljo ne pa v službo!
  In ja…žal…čajčki in vitaminčki, pa kak lubček in požanje, da se boljše prenaša. To pa ni več tako slabo, ane?

  Dejte še kej napisat!
  Ste imeli gripo?? Ste se cepili??

 5. Čimo  pravi:

  Markich!!!! Long time no hear…..read…..whatever.

  Kaj se je pa zgodilo z Jegrom, kot zdravilom za vse človeške tegobe?

  Sem se cepu ja, roka me boli že 2 dni drugih stranskih učinkov pa (zaenkrat) še ni.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !