Bralčevo razgaljevanje

Sobotna 4ka, to mi je še zmeraj všeč. Čeprav ponavadi malo ponergam, da glasba ni bila čisto po mojem okusu (kar je pa vendarle res; povsem zadovoljen sem le z Bily, njen izbor in rolanje sta mi čisto pisana na kožo, takrat je party res super, čeprav me ob nedeljah, kadar ravno grem, malo moti nezasedenost plesišča; no, pa vendar, vse zadnje nedelje, ko sem šel densat, je bilo folka ravno prav, in vrtela je Bily :D ), je to nerganje treba vzeti z nekaj rezerve, pač v tem smislu, da se imam kljub temu prav fino, če je le med 70 in 80 % glasbe take, da se ji sploh ne morem upreti in me na plesišču povsem razmetava (povsem seveda pomeni: po občutku, tako da je občutek bolj in bolj odličen). Ampak danes ne mislim pisati o nedeljskih 4kah ali kaj preveč o 4kah na sploh, predvsem bom malo pleteničil o sobotnem prednovoletnem žuru oz. naštel nekaj vtisov in misli, ki so se porodili na in po njem.

Nikoli ne pridem pred polnočjo, pa tudi, kadar pridem le malo po polnoči, se mi zdi, da bo treba hoditi pozneje, okrog enih. Takrat se šele zares začne, in če pridem pred pravim začetkom, se kar nekako zdolgočasim in se mi potem energija šele mora spet vrniti. Če pa pridem neposredno na plesišče, kjer glasba že igra in je ples na nekakšnem vrhuncu, se počutim odlično: na sredo plesišča, potem pa sem in tja do mešalne mize in bara (vedno bolj v smeri prve), ples in petje … in to, kolikor dolgo mi paše, oz., vse dokler mi ne zapaše čik. Hecno, da se mi je šele predvčerajšnjim uzavestil neki posebni vonj, ki je sicer stalnica, a do zdaj o tem še nisem premišljal: neka mešanica vonja po vinu (oziroma morda čisto navadnega alkoholnega vonja), cigaretnega dima, ki kljub zunanji kadilnici vendarle dobi svoj delež tudi na plesišču, pač zaradi vseh nas kadilcev, in seveda verjetno raznih telesnih vonjev … dokler ti niso izrazito močni, to niti ni nujno moteče. Res pa je, da je bila v soboto strašna gneča in vročina, tako da bi manjša intenzivnost vonja prav nič ne škodila … nekajkrat sem šel kadit samo zato, da sem se malo nadihal – hecno protislovje, kajne? Pa je vendar res! :D

Na zadnjih nekaj žurih opažam novo klientelo: predvčerajšnjim na primer zelo mladostne dečke, po moje prvi letniki kakšne srednje šole, res dobesedno fantki. Predvčerajšnjim in že kdaj prej pa tudi povečano populacijo nasprotne starostne stopnje, torej nekoliko ostarele gospode, ki bodisi postopajo in požirajo z očmi (tisto, kar je nedosegljivo … sem zlobnež ali realist? Tega ne vem, gotovo pa presojam egocentrično, to je po svojem okusu, kar pa je, mislim, tudi edino pošteno; saj presojam zase. ;) ), bodisi skušajo postati del plešoče mladeži; priznam, da to doživljam rahlo groteskno; je pa dobro izhodišče za razmišljanje, kako si predstavljam geja v srednjih letih ali še z več leti. O tem nisem še nikoli prav temeljito razmislil. Morda pa enkrat bom. Ima kdo kakšno podobo pred očmi? :D

Med plesom sem ga poljubil in potem me je božal po golem hrbtu, z roko za mojo majico, vsake toliko pa sva se igrala z jezikoma. Poleg vsega drugega sva to ponavljala do takrat, ko se je zdanilo in sva zaspala. Pri meni.

Bralec

 • Share/Bookmark
 

13 odgovorov na “Bralčevo razgaljevanje”

 1. GLAVCA'S DJ  pravi:

  nisi zlobnež si kr realist….in ja to je čista groteska sei ne veš al bi se smejal al bi ponorel….podobe pred očmi pa se kr same vrtijo:D..ja koga si pa kei poljubil a?….ne rečt d si zaseden:P:D

 2. Gaber  pravi:

  Nežno pišeš o fantih, ki jih poljubljaš. ;) Kaj kadiš?

 3. blaž  pravi:

  raje imam normalne lokale.

 4. bosie  pravi:

  Ja, obeti dolgoročnega srečnega gejevstva so precej slabi. Koža se povesi, lasje se zredčijo, poželenje pa ne odide… Zadovoljitev postane skoraj nemogoča, ker mladi fantje se praviloma ne menijo za “groteskne” gospode. Takrat ti ostane samo še možnost plačevanja uslug ali potešitev s sovrstnikom v letih. To pa je daleč od figure gejevske kulture in načina življenja. Gejevstvo te najbrž nujno onesreči. Ideal, na katerem je zgrajeno (vsaj v mladosti), je v drugi polovici življenja praktično nedosegljiv. Ne vem, ali pa se ta ideal z leti spreminja in je človeku vedno dosegljiv?

 5. vyagrah vyagrah  pravi:

  V 4ki še nikoli nisem bil in me tudi ne vleče tja. Sem bolj umirjene narave in grem raje na kakšen izlet kot pa na kakšno zabavo ;)

 6. Bralec  pravi:

  @GLAVCA’S DJ: poljubil (no, poljubljal :D ) sem tokrat enega svetlorjavolasega visokega vitkega kratkoostriženega lepotca. :D Zaseden pa nisem, raje sem prostogibljiv. ;)
  @Gaber: saj znam biti nežen, ko je pravi čas za to. Marlboro Light oz. zdaj Gold. Razen, kadar grem v Francijo in si nabavim zalogo Gitanes. Sans filtres, biensur. ;)
  @blaž: meni je 4ka čisto normalen lokal.
  @bosie: lasje se ne zredčijo nujno. ;) Praviloma res ne, so pa izjeme … zdaj me presenečajo, morda mi bodo kdaj pozneje všečne, čeprav se mi zdi, da pri meni ne bo šlo za pravilo, temveč računam bolj na “I’ll always be young, I’ll always be beautiful”. :D Zaenkrat dobro kaže. :P Zares pa mislim, da pesimizem ni potreben, vedno je največ odvisno od vsakogar samega. Zanimivo pa bi bilo vedeti, ali se ideal spreminja. Mislim, da ne.
  @vyagrah: jaz imam pa rad raznolikost oz. vedno skušam delati tisto, kar mi v nekem trenutku paše. In vsaj enkrat na mesec mi paše žur. :)

 7. blaž  pravi:

  @bosie: kako plehko.

 8. Gaber  pravi:

  Kako plešeš? :D

 9. bosie  pravi:

  @blaž: se strinjam. vendar žal resnično, vsaj po bralčevem mnenju sodeč.

 10. simple  pravi:

  Meni je bila pa muzka bedna. Preveč teh tipičnih gej komadov in 708s/80s muzke. Lady Gaga – Poker Face je bil kul in še ene par. :)

 11. Bralec  pravi:

  @Gaber: odlično vendar. :P
  @simple: meni je pa taka glasba všeč. Vse, kar si omenil. ;)

 12. partizan  pravi:

  @bralec: malo na Doriana spominjaš. :D

  @bosie: meni pri mojih osemindvajsetih najstniki niso všeč. Čeprav so mi nekoč bili. Mislim da se ti ideali z osebno rastjo vseeno spreminjajo.

 13. cwk  pravi:

  Bralec, ooo girls just wanna` have fun? ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !