Vrne se kot bumerang


Ko so Stephena Scotta nekega junijskega dne leta 2008 na ulici severnoirskega mesta Newtownabbey napadli trije mladeniči, ga pretepli do nezavestnega in mu zlomili rebra in roko, od politikov gotovo ni pričakoval nasvetov, naj si poišče psihiatra …

KO SENATOR POSTANE FANT Z NASLOVNICE

Slovenski mediji so pred dnevi poročali o zmagi republikanca Scotta Browna, ki mu je po smrti Teda Kennedyja kot prvemu republikancu iz Massachussettsa po letu 1972 uspelo zasesti sedež v ameriškem senatu. Osredotočili so se predvsem na Brownovo ostro nasprotovanje Obamovi zdravstveni reformi, kar bi lahko odločilno spremenilo razmerje moči v kongresu. Brownova izvolitev pa je zbudila tudi pozornost LGBTIQ-krogov …

LEZBIJKE, RAK MATERNIČNEGA VRATU NE IZBIRA

Raziskava je pokazala, da se humana papiloma virus (HPV) prenaša tudi z lezbičnim spolnim odnosom. Vsak prenos telesne tekočine lahko privede do okužbe s HPV, zato se lahko ženska okuži tudi od svoje partnerke …

KUBA OMOGOČA SPREMEMBO SPOLA
Na Kubi od leta 2008 na stroške javnega zdravstva izvajajo operativne spremembe spola, je v četrtek sporočila Mariela Castro, hči kubanskega predsednika Raula Castra. Castrova je vodja centra za spolno izobrazbo, ki skrbi za pripravo transspolnih oseb na operativni poseg, podatke pa je razkrila na peti kubanski konferenci spolne izobrazbe, usmerjenosti in terapije …

REDEFINIRATI SKUŠA REPUBLIKANSTVO

Žena Johna McCaina, Obamovega republikanskega tekmeca na zadnjih predsedniških volitvah, je javno podprla pravico istospolnih parov do sklepanja zakonskih zvez. Cindy McCain je z zalepljenimi usti pozirala za kampanjo NOH8, ki sta jo po referendumu v Kaliforniji sprožila znani fotograf Adam Bouska in njegov partner Jeff Parshley …

VRNE SE KOT BUMERANG
Ko so Stephena Scotta nekega junijskega dne leta 2008 na ulici severnoirskega mesta Newtownabbey napadli trije mladeniči, ga pretepli do nezavestnega in mu zlomili rebra in roko, od politikov gotovo ni pričakoval nasvetov, naj si poišče psihiatra.

Toda severnoirska poslanka Iris Robinson mu je svetovala ravno to, potem ko je policija sporočila, da napad obravnava kot homofobično dejanje. Žena tedanjega prvega severnoirskega ministra Petra Robinsona je za BBC Radio Ulster napad sicer obsodila, hkrati pa je Scottu ponudila, da mu priskrbi psihiatrično zdravljenje. »Spoznala sem ljudi, ki so se spreobrnili in postali heteroseksualci,« je bila odkrita.

Čeprav je z izjavo povzročila precej ogorčenja, se ni niti skušala distancirati od izrečenega. Kot je povedala The Daily Telegraphu, je le sledila svetemu pismu. »Ne morem si zamisliti ničesar bolj bolnega od zlorabe otroka. To je primerljivo samo homoseksualnemu aktu. Mislim, da je to primerljivo. Oboje se mi zdi odvratno,« je bila slikovita Robinsonova, ki je ravno v tistem času možu prikrivala razmerje z 39 let mlajšim ljubimcem.

[Na fotografiji Kirk McCambley. Foto: The Guardian.]

Zdaj je v psihiatrični oskrbi 60-letna konzervativna političarka, potem ko je BBC razkril njeno zunajzakonsko razmerje. Izvedelo se je tudi, da naj bi zdaj 21-letnemu Kirku McCambleyju finančno pomagala s 50.000 funti, kar bi morala prijaviti zakonodajnim organom, vendar tega ni storila. Kot je povedala sama, je po razkritju skušala celo storiti samomor, zaradi depresije pa se je odpovedala svojim javnim funkcijam in se zdaj zdravi v psihiatrični bolnišnici v Belfastu. Škandal je imel tako velike razsežnosti, da je z mesta prvega severnoirskega ministra začasno odstopil tudi njen mož.

Vir: Pink News

KO SENATOR POSTANE FANT Z NASLOVNICE
Slovenski mediji so pred dnevi poročali o zmagi republikanca Scotta Browna, ki mu je po smrti Teda Kennedyja kot prvemu republikancu iz Massachussettsa po letu 1972 uspelo zasesti sedež v ameriškem senatu. Osredotočili so se predvsem na Brownovo ostro nasprotovanje Obamovi zdravstveni reformi, kar bi lahko odločilno spremenilo razmerje moči v kongresu. Brownova izvolitev pa je zbudila tudi pozornost LGBTIQ-krogov.

Brown (na sliki zgoraj) je bil namreč leta 2007 eden redkih senatorjev, ki so glasovali za ukinitev istospolnih zakonskih zvez v Massachussettssu. Konzervativna organizacija National Organization for Marriage (NOM) je zato njegovo kampanjo podprla s 50 tisoč dolarji, volilce pa je tudi pozivala, naj ne volijo njegove tekmice, »radikalne« LGBTIQ-aktivistke Marthe Coaxley. Prav ona je namreč lani kot državna tožilka v imenu zvezne države Massachussetts vložila tožbo proti zvezni vladi ZDA, ker da ta s prepovedjo istospolnih zakonskih zvez diskriminira istospolne pare.

LGBTIQ-skupnost za poraz Coaxleyjeve krivi tudi Obamo; da jo je podprl prepozno, je le zadnje v vrsti, kar očitajo ameriškemu predsedniku.

Vira: DC Agenda in Advocate

LEZBIJKE, RAK MATERNIČNEGA VRATU NE IZBIRA
Raziskava je pokazala, da humana papiloma virus (HPV) prenaša tudi z lezbičnim spolnim odnosom. Vsak prenos telesne tekočine lahko privede do okužbe s HPV, zato se lahko ženska okuži tudi od svoje partnerke.

Med ljudmi napačno velja domneva, da so okužbi s HPV izpostavljene le ženske, ki imajo spolne odnose z moškimi. Po ugotovitvah avtorice raziskave, dr. Julie Fish z De Montfort University v Leicestru, se lezbijke v Veliki Britaniji zato skoraj ne odločajo za pregled materničnega vratu. K mitu, da se ne morejo okužiti, prispevajo tudi vprašanja, na katera morajo odgovoriti pred pregledom: kako pogosto imajo spolne odnose z možem ali fantom in ali uporabljajo kontracepcijo.

Dr. Fisheva poziva, da je lezbijkam in biseksualkam treba priskrbeti jasnejše informacije glede HPV, ki je prisoten pri skoraj vseh primerih raka materničnega vratu.

Vir: UK Gay News

KUBA OMOGOČA SPREMEMBO SPOLA
Na Kubi od leta 2008 na stroške javnega zdravstva izvajajo operativne spremembe spola, je v četrtek sporočila Mariela Castro, hči kubanskega predsednika Raula Castra. Castrova je vodja centra za spolno izobrazbo, ki skrbi za pripravo transspolnih oseb na operativni poseg, podatke pa je razkrila na peti kubanski konferenci spolne izobrazbe, usmerjenosti in terapije.

Točnega števila operacij Castrova ni navedla, je pa razkrila, da so kubanski zdravniki v sodelovanju z belgijskimi operacijo do zdaj odobrili manj kot polovici od 30 oseb. Dodala je še, da država število operacij zaradi velikih stroškov vsako leto odmeri glede na gospodarsko stanje.

Mariela Castro na lanski paradi ponosa v Londonu.

Kuba je spremembo spola legalizirala leta 2007. Castrova želi tudi, da bi komunistična partija s sklepom izrecno izrazila, da se partiji lahko priključijo tudi spolne manjšine. Kot je povedala, si njen center prizadeva za priznavanje istospolnih zvez, ne pa tudi za izenačitev z raznospolnimi in možnosti posvojitve otrok.

Vir: 365Gay

BO REDEFINIRALA REPUBLIKANSTVO?
Žena Johna McCaina, Obamovega republikanskega tekmeca na zadnjih predsedniških volitvah, je javno podprla pravico istospolnih parov do sklepanja zakonskih zvez. Cindy McCain je z zalepljenimi usti pozirala za kampanjo NOH8, ki sta jo po referendumu v Kaliforniji sprožila znani fotograf Adam Bouska in njegov partner Jeff Parshley.

Na spletni strani kampanje so zapisali, da je McCainova želela pokazati, da vprašanje istospolnih porok ni le stvar demokratov, ampak vseh strank, saj gre za vprašanje človekovih pravic. Poudarili so, da se je za sodelovanje v kampanji odločila kljub stigmatizaciji tistih republikancev, ki podpirajo enakopravnost.

Že pred tem je kampanjo podprla hči Meghan McCain. John McCain pa še vedno ostaja na svojem bregu; iz njegove pisarne so sporočili, da spoštuje stališče svoje žene in hčere, vendar svetost zakona po njegovem mnenju ne more mimo tega, da je to zveza med moškim in žensko. Senator iz Arizone je v predsedniški tekmi leta 2008 podpiral izvedbo referenduma, na katerem so kalifornijski volilci istospolnim parom preprečili nadaljnje sklepanje zakonskih zvez.

Vira: Pink News in NOH8

V BELORUSIJI ŠE VEDNO ZIMA
Protestniki pred iranskim veleposlaništvom v Minsku (o katerih smo že pisali), na višjem sodišču niso dosegli razveljavitve kazni, ki jim jo je naložilo nižje sodišče. Ker menijo, da jim država odreka pravico do svobodnega izražanja in zbiranja, se nameravajo pritožiti na odbor za človekove pravice pri Združenih narodih. Beloruske oblasti bodo tožili, da krši Mednarodno konvencijo o državljanskih in političnih pravicah, ki jo je ratificirala.

Vir: UK Gay News

Pripravil Domen

 • Share/Bookmark
 

6 odgovorov na “Vrne se kot bumerang”

 1. Andrej Habjan  pravi:

  Hvala Domen za novičke in da nas spomniš, kako stvari niso črno/bele.

 2. Domen  pravi:

  Vedno skušam najti kaj zanimivega ali pa kaj predstaviti le na drugačen način. Upam pa, da ni zanimivo le meni, ampak da se zdi kakšno novico vredno prebrati še komu drugemu. Potem je namen uresničen. :)

 3. ateistek  pravi:

  Če sem čisto odkrit (pa brez zamere drugim piscem tega bloga)ta blog vedno obiskujem le zaradi tvojih novičk s področaja LGBT tematike.

  Hvala za tvoj trud.

 4. Domen  pravi:

  Hvala, me veseli, da na blogu najdeš vsebino zase.
  Se probam potruditi, ampak dostikrat je neka novica stara že teden ali dva, preden najdem čas zanjo in preden se na blogu zanjo najde prostor. Trenutno na objavo, ki bo v naslednjih dneh, čaka prispevek o bližnjevzhodnem potovanju nemškega zunanjega ministra.

 5. Blog Glavca: PAMET V ROKE, KONDOM NA GLAVO! » Ronaldo za homoporoke  pravi:

  [...] zvez je “očitno” in med ženami vodilnih republikancev. Pred časom je v eni od kampanj aktivno sodelovala Cindy McCain, žena Johna McCaina, republikanskega tekmeca Baracka Obame za [...]

 6. Blog Glavca: PAMET V ROKE, KONDOM NA GLAVO! » Trans-učiteljica ostaja  pravi:

  [...] nečakinja in hčerka njegovega brata in predsedniškega naslednika Raula Castra, o kateri smo na Glavci že pisali. Spolne manjšine so na Kubi začele postati vidne z njenim angažmajem. Letos so v [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !