Bralčevo razgaljevanje

Zelo utrujajoč teden, res, edini dan, ko nisem bil v službi, je bila sobota, ki pa je seveda enkrat na mesec dan za žur v štirki – in pred štirko je obvezen žur s kjutijem, pa naj bo pri njem, pri meni ali pa pri kom tretjem, ne glede na kraj je pač tako, da je to vedno najin žur, ker sva zdaj že lep čas eden za drugega skoraj nepogrešljiva party budies. To ne pomeni, da eden brez drugega ne moreva žurati, temveč da so najini žuri za naju res pravi presežek. Tudi ne pomeni, da bi morala skupaj žurati celo noč – ta domislica bi bila dovolj nenavadna, če pomislim, da se del noči odvije na primer v štirki ali Tiffanyju ;) ; ne, gre preprosto zato, da iz običajnega dneva znava ustvariti razpoloženje, ki v naju obeh prebudi vse tiste delce, ki se hočejo znoreti. Kako se noč odvija naprej, je potem zaznamovano s tem odličnim izhodiščem.

V službi so me ta teden spet kar precej zjezili. Vsak teden namreč, preden si naredim druge, neslužbene načrte, počakam na sestanek, na katerem naj bi si razdelili delo: takrat lahko presodim, kako bo z mojim prostim časom, se pravi tistim, ki ga lahko namenim savni, nakupovanju ali pa svojim neslužbenim obveznostim in aktivnostim. In ta teden se mi zgodi, da so me na prosti dan klicali, če lahko naredim nekaj, kar mora biti nujno dokončano tisti dan, za kar pa smo se na sestanku dogovorili, da bo naredil eden od starejših kolegov. Stvar me niti ne bi toliko zmotila, če ne bi na začetku tedna dvakrat vprašal nadrejenih, ali naj to naredim jaz, pa so najprej rekli, da se bodo še odločili, potem pa, kao zato, da ne bi imel preveč dela, tisto malenkost naložili omenjenemu tipu. V resnici je šlo namreč za neko majhno delo, vzelo mi ni niti eno uro, a opravil sem ga lahko samo na delovnem mestu, ne pa na primer od doma. Štos pa je bil, da sem šel na prosti dan iz Ljubljane, ker se mi je zdelo, da bo tako bolje izkoriščen. No, vseeno sem ugodil želji, da stvar naposled le naredim jaz, čeprav je bilo časa malo, pa še v Ljubljani me ni bilo. Povedal sem pa, da me v službo ne bo tako zgodaj, kot so mislili, in le zagotovil, da bo stvar narejena (to zadošča; ustvaril sem si namreč sloves popolne zanesljivosti in nadrejeni vejo, da če rečem, da nekaj bo, tudi v resnici bo, pa čeprav tik pred oddajnim rokom).

Seveda sem se potem pritožil. Iz jeze, predvsem pa zato, ker mi grejo na živce leni ljudje. Šel sem kar naravnost do direktorja, mu ostro predlagal, naj omenjenemu tipu z destimulacijo za nedelo zniža tomesečno plačo, začel se je nekaj izgovarjati, da je gospod pač bolj neroden od mene, ne tako spreten, da se ne zna tako hitro obrniti in da je to treba vzeti v ozir, a sem ga kratko zavrnil, da so nekoč vse te »ljudi, ki nimajo take sreče, da bi bili tako učinkoviti, ki so iz takih in drugačnih objektivnih (ja, zagotovo objektivnih, se mi prav zdi) razlogov prikrajšani za sposobnosti, kakršne imajo srečneži (kot sem jaz)«, imenovali preprosto: leni ljudje. Kar dejansko tudi so. Nedelavne, zabušantske, jamrajoče, izgovarjajoče se lenobe. Destimulacija plače!

Precejkrat prespi pri meni in tiste noči zelo malo spim. Kar pa ne pomeni, da ne bi imel (oziroma imela) toliko energije, da bi se zjutraj zbudil (torej: zbudila) prej, kot moram vstati za službo, in dneva začel (začela ;) ) dobro, kolikor si je sploh mogoče misliti. :P

Bralec

 • Share/Bookmark
 

8 odgovorov na “Bralčevo razgaljevanje”

 1. Domen  pravi:

  Opa! Nevarno nevarno, to, kar se dogaja našemu Bralcu!
  Poglej, kaj se je primerilo Tomažu iz NLB, ko je prekršil pravilo in spal z isto žensko več kot trikrat v kratkem času, nato pa še popustil, da je lahko prespala pri njem, poslušala, kako si ščetka zobe in z njim jedla rogljičke. Sla po telesni združitvi je prerasla v slo po skupnem spanju.
  Naslednjič boš zapisal, da vrhunec ni več v spolni združitvi, ampak v spancu, ki sledi (oz. ki se zgodi pred tem). Hahaha.

  PS: Seveda nočem pametovati, še manj, da bi se ti ali kdorkoli oziral na to, kar spišem. To sem napisal čisto zato, ker se mi zdi fajn, da sem nekaj prebral, pa je to malo spodbudilo moje miselne reakcije. Še kdaj kaj takega, prosim.

 2. Gaber  pravi:

  Lepo, da v službi ugodiš in se prilagodiš. Am. Ker tudi jaz imam ene želje. Zate. Želje zate od mene. ;) In ti se prilagodiš. In lepo spelješ. :P Torej ti mu tudi zjutraj pogreješ mleko.? ;)

 3. Bralec  pravi:

  @Domen: nevarno? Mogoče, samo Bralec rad živi nevarno (ne pa nespametno, da ne bo pomote ;) ). Em, več kot trikrat v zelo kratkem času? Ali potem pomeni, da je ena noč, v kateri je več kot trikrat, zelo kratek čas? :P Ščetkanje zob me ne zanima, kako se tušira, pa … zelo od blizu si moram to enkrat v kratkem ogledati. :D Vrhunec je pa vendarle v “spolni združitvi”, kot si lepo napisal. Jaz bi seveda uporabil malo drugačen izraz. :D Komentiraj pa kar prosto, brez zadržkov. ;)
  @Gaber: kje pa si našel povezavo med službo in sabo? Bi rad, da te jemljem kot službo? Ker jaz sem v službi precej diktatorski. :P Kavo mu skuham. ;)

 4. Domen  pravi:

  Jao, saj to je – zmotil sem se namreč. Gre vendar za to, da se v kratkem času ne smeš več kot trikrat sestati, ne za spolno združitev. (Sem šel prej prav pogledat v NLB in površno prepisal. Kajti danes se mi je posvetilo, da me spominjaš na Tomaža. :D Do zdaj sem te imel za enega Don Juana. S tem se nekaj ni poklopilo, ampak nikakor se nisem mogel spomniti, na koga me bolj spominjaš. No, zdaj mislim, da vem.)
  Seveda, ti se kar naglej, kako se tvoj Terezij tuška. Če bo nevarnost postala prevelika in ti bodo stvari ušle iz rok, po mojem ne bo hudega. Tudi Tomažu se je zgodilo. ;)

 5. Grablje  pravi:

  Bralec, ti se zavedaš, da gre samo za seks, tudi če fant`e prespi pri tebi – nekateri pa takoj romanticirajo in že rišejo zgodbe. Jebiga, seks je včasih res samo seks.

  Saj res, ti si nekje napisal, da ti resne veze ne ležijo?

  @Domen: zakaj imam občutek, da pod NLB nisi mislil Nove ljubljanske banke?

 6. Domen  pravi:

  @Grablje: Ker res nisem mislil banke, ampak en kar znan roman in prepričan sem, da Bralec ve, katerega. Sicer sem res nekaj romantika, toda tukaj ne romanticiram zato, da bi Bralcu solil pamet, ampak sem ga hotel samo malo podražiti.

 7. Bralec  pravi:

  @Domen: zaenkrat je vse užitka polno, nadzorovati užitka se pa ne splača. :D Don Juan … no, zelo seksualno bitje sem. ;)
  @Grablje: seks je vedno seks in predvsem seks: telesni užitek, ki ni nujno omejen, kar pomeni, da je vedno mogoče težiti k še večjemu užitku. ;) Nič takega nisem napisal. Moje stališče je, da je nesmiselno imeti vezo samo zato, da imaš vezo. :P
  @Domen: rad sem vzdražen … ups: podražen. ;)

 8. Grablje  pravi:

  Ne morem mimo, da te ne vprašam: ali sploh verjameš v partnersko zvezo? Commitment ipd.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !