Moja zgodba

Vesel sem, fantje in dekleta (?!?), da vas je Moja zgodba pritegnila, ampak razmišljam o tem, če je res tako zanimiva.. Hotel sem vam seči v srce (beri hlače), v vaš razum.. Sam pravim, da je treba razmišljati pozitivno, ampak mislim, da to ni dovolj! “PAMET V ROKE, KONDOM NA GLAVO!”

No, strah ga je bilo.. Česa? Nimam pojma, vem pa česa je mene strah.. Nevednosti!

Pogumna navzven, prestrašena v sebi, sva naslednji dan odkorakala proti ambulanti za spolno prenosljive bolezni. Prijetnen ženski glas iz radija naju je pomirjal, čakanje pa naju je ubijalo. Spraševal sem se, ali mi je tega treba, kaj naj storim, naj mu zaupam, naj se poberem, naj ga tolažim, naj.. Odprla so se vrata in srce mi je zastalo.. Pomislim: “Saj nima kaj bit, saj mi bodo samo kri vzeli in to bo to.” Vstopim. Tišina. Sestra mi razloži, da moram izpolniti kratek vprašalnik in potem me bo pregledal zdravnik. ZDRAVNIK?!?! “Saj nisem vendar bolan.. Sem sem prišel zgolj preventivno.”

Pogleda me izpod čela in se mi nasmehne, obrne list papirja in že začne pisati. Na polovico vprašanj je kar sama obkljukala, na ostala pa sem samo prikimal ali odkimal. Stopim k zdravniku. Prijazen možakar sredi 40ih, me pozdravi in mi pristavi stol. Vsedem se. Hladen pot me oblije, ko me vpraša: “Zakaj si tu?”. Zajecljal sem, da bi se rad samo testiral in to je to, da pregled ni potreben. Zresnil se je, me pogledal in rekel: “Če si do sem prišel, mora biti razlog. Poslušam”. HUH. Tip se ne zafrkava.. Kaj hoče od mene? Jooj najraje bi se kar pobral. Začel me je napadati z vprašanji: “Si imel nezaščitene spolne odnose, se fiksaš, ti je všeč sperma, rimming, grupni sex, obiskuješ crousing bare,..” Popenil sem. Tako me je sprovociral, da sem ga skoraj napadel rekoč: “Nisem svetnik in rad sexam! Kdo pa ne? Menjal sem precej partnerjev, zato sem tukaj!” Super je rekel. Stekel je pogovor o tem, koliko sem seznanjen s spolno prenosljivimi boleznimi in bil je zadovoljen ker je videl, da nisem od včeraj in mi dodal: “V redu je, lahko greš,” in predme je postavil par zavojčkov s kondomi. “Ni dovolj, da jih nosiš v žepu!” je dodal in se nasmehnil. Sestra mi vzame kri, tačas mi pove, da bodo izvidi čez teden dni in naj bom miren. Pospremi me do izhoda. Na vrsti je bil on. Namesto da bi se sprostil, sem postal še bolj živcen. Vstal sem in odšel na zrak.

Končal je. Skuštral mi je lase in namignil, da greva naprej. Brez besed. Bilo mi je lepo. Tišina me ni motila, saj sem vedel, da bilokaj bom rekel, bo izpadlo bedno. Hodiva po ulici. Pogleda me.. “Kava?” in oba sva planila v smeh. O tem dnevu nisva nikoli spregovorila. Prideva k njemu. Objame me. Hotel sem ga poljubiti, a me je zavrnil. Svet se mi je sesul, a sem ga poskušal razumeti in sem ga še močneje stisnil. Vlegla sva se na posteljo in zazrem se v na steklo naslikan simbol, ki je bil na steni. Istega si je dal vtetovirati. Začel mi je pripovedovati o njegovem otroštvu. Postala sva lačna in spravil se je za štedilnik. Pripravil je okusno večerjo. Ure so minevale, midva pa sva še kar naprej klepetala.. Zaspala sva.. Jutro. Odpravim se delat. Popoldan me pokliče in zopet povabi k sebi. Ostanem Čez noč. Sploh se nisem vrnil domov. Bil sem del njega! In on del mene!

Teden dni je mimo. Greva do ambulante. Sestra se nasmeje. Vstopim. V redu sem! Srečo v meni je preplavil občutek nemoči. Vstopi on. 10 minut, 15 minut, 25 minut. Izstopi. Pogleda me. Nasmehne se, mi skuštra lase, me prime za roko in odšla sva. Tišina do doma. Vse mi je bilo jasno. Vstopiva v stanovanje. Objme me, pogleda v oči. Ni mu uspelo zadržati solz. “Ni ti treba.” Hudo mi je bilo! “Tiho bodi! Tuki sem!”, je bilo vse, kar sem lahko spravil iz sebe.

YouTube slika preogleda

Pripoved se nadaljuje.

Think Positive

 • Share/Bookmark
 

24 odgovorov na “Moja zgodba”

 1. blaž  pravi:

  grozen je občutek, ko se greš testirat in potem čakaš na izvide. tudi če praktično ni bojazni, da bi kaj odkrili…

 2. GLAVCA'S DJ  pravi:

  zopet en super prispevek s tvoje strani Think Positive….in strinjam se da je grozen občutek ko greš po rezultate izvida še posebej če moraš čakati….

 3. Domen  pravi:

  Skozi tale tekst sem dobesedno drvel. Zdelo se mi je namreč, da bo proti koncu dela izvid. Poznam občutek, ko nestrpno čakaš rezultate.
  Lepo, da si mu bil v tistem težkem trenutku v oporo.

 4. Anonymous  pravi:

  Naslednji dan sta odkorakala v ambulanto? Kaj pa 3-4 tedensko diagnostično okno?

 5. markich  pravi:

  Anonymus je pokvaril napeto vzdušje zgodbe…ampak ima prav. Res je pri okužbi z virusom hiv diagnostično okno. Kaj to pomeni? Pri testiranju dokazujemo protitelesa na virus, ne pa samega virusa. Protitelesa tvori naše telo. Potrebuje približno tri tedne, da jih napravi in šele takrat lahko dokažemo okužbo. Z novejšimi testi so sicer to okno skrajšali na dva tedna, vendar teh testov žal ne uporabljajo povsod.
  Sicer pa poleg virusa HIV obstaja še kup nasty spolno prenosljivih bolezni. O njih smo tudi že pisali.

  No, zdaj je tudi markich pokvaril napeto in zanimivo zgodbo.
  Think Positive: Mislim, da imaš naravni talent!

 6. nmn  pravi:

  @Anonymous, markich: očitno nista prebrala prvega dela… :)

 7. glavca glavca  pravi:

  Prvi del pripovedi:
  http://glavca.blog.siol.net/2010/01/26/moja-zgodba/

  Iztok K

 8. garry  pravi:

  Zanimiva zgodbica!
  kar lepo se bere…kaj pa nadaljevanja?

 9. markich  pravi:

  @nmn: seveda sem prebral prvi del, tudi komentiral sem ga. Tukaj sem v komentar vključil nekaj informacij o hiv/AIDS in spolno prenosljivih okužbah. Do you mind? Oz bolj pomembno: Think Positive, do YOU mind?

 10. Gaber  pravi:

  Ti imaš rad, da se te razkuštra? Ali te je on znal? :P Moj zdravnik je kar moj psihiater. Koliko šele on sprašuje! :P Jaz sem pretestiran ves. Am. Jaz bi Markicha za zdravnika. Res. Zelo rad. On bi rekel: “Gaber, sleci se!” In jaz bi se. ;)

 11. Think Positive Think Positive  pravi:

  @GLAVCA’S DJ: Tnx! :* :* :* :*

  @Domen: To je najmanj, kar sem lahko storil do nekoga, ki sem ga začel imeti rad! :)

  @Anonymous; Prav maš, kakor je tudi zelo lepo napisal markich. Ampak on je že sumil, da je okuzen amak se je bal ti testirati. Ko pa je mene spoznal, se je pa počutil dolžan to storiti, da ne bi ZARADI LASTNEGA STRAHU ŠKODOVAL TUDI MENI…

  @markich: Ah, sej najbolj zanjimivo še pride.. ;) Hvala, hvala, hvala,.. Se mi to govori!!!!! :D :* Ti me kar dopolnjuj, ko bo pa drink padu ti bom pa jst pokazal.. ;)

  @garry; Mislim, da če bi oblavili celo mojo zgodbo naenkrat, bi na koncu orgazem ne bil tako intenziven.. :P Nadaljevanja pridejo.. ;)

  @Gaber: On me je vedno kuštral, da me je mal jezil. ;) Jaz Vi tud Markicha za dohtarja.. :P

 12. Think Positive Think Positive  pravi:

  popravek:

  @Gaber: On me je vedno kuštral, da me je mal jezil. ;) Jaz bi tud Markicha za dohtarja.. :P

 13. markich  pravi:

  @Gaber & ThinkPositive: Oh, sem počaščen!
  @Gaber: Ti bi me že pričakal brez gat.
  @ThinkPositive:…a me mora bit strah?!?

 14. RoBeRt  pravi:

  res zanimivo, samo mislim da je posamezni del malo prekratek. JE to namerno?
  Spomnil sem se mojih dolgih dni ki sem jih preživel ko sem čakal na rezultate testov.
  Drugače pa drži se.

 15. vedente vedente  pravi:

  kot sem že reku zadnjič, NARAVNI TALENT ZA PISANJE .. tu ni dvoma več, sej sem preletel zgodbo, kot bi trenil še vmes je zvonilo na vratih, ma je moral kr 3 x pozvonit da sem sploh slišal oz. zavedal na nekdo zvoni na vratih (in JA ZVONEC zvoni zoprno, zelo zoprno, si predstavljate šolski zvonec, no tako zvoni ta $#&%!”#$&#$”& zvonec ;) ).

  Med branje so me obletavali različni inteznivni občuti, mislim da jih vsi pozante :( :)

  spet pričakujem nestrpno nadaljevanje :)

 16. Think Positive Think Positive  pravi:

  @markich: Nimas se kej bat! Sicer si pa velik in mocan, in mislim, da se znas branit.. :)

  @fantje: A nam je treba teh težkih trenutkov, ko samo čakamo na rezultate???

  @vedente: Naslednji teden sklopi zvonec! ;)

 17. Gaber  pravi:

  Ampak, če te je kuštral, bi te moral varovati. Jaz sem tak. :D En fant mi je všeč. On pravi, da sem imel preveč fantov. Koliko fantov si imel ti?

 18. vedente vedente  pravi:

  @Think+: bom jz kr danes sklopil zvonec ;) heheh tako je ziher da ne pozabim ;) heheheh

 19. Think Positive Think Positive  pravi:

  @Gaber: To bom pa samo tebi povedal.. Kofe? :P Da te KONČNO VIDIM! :)

  @vedente: Pametno! ;)

 20. GLAVCA'S DJ  pravi:

  @think positive….ni kei ti kr tko še naprej piš pa bo še več takih komentarjev:D

 21. M  pravi:

  Če bo vsaj eden po objavi te zgodbe pomislil preden naredi neumnost, si naredil ogromno. :) Lep pozdravček in kar tako naprej. ;)

 22. Grablje  pravi:

  Mene pa zanima – pa nočem bit partybreaker – koliko fantov bi dalo šanso fantu, okuženim s HIV. Šanso za resno vezo, ne za prijateljstvo.

  Mislim, da je bilo v QAF pokazano življenje gejevskega parčka, od katerih je bil en okužen s HIv-om in bil tudi out, kar se tega tiče.

  Ali mislite, da bi bilo vaše življenje preveč omejujoče, če bi se “znašli” v takšni vezi?

  P.S.: Think Positive – dobro, da si načel to temo “z drugega konca”. Pohvalno in upam, da se dobro držiš.

 23. Think Positive Think Positive  pravi:

  @Grablje: Dobro vprašanje! :) Tud mene to zanima.. Jaz bi mu dal šanso! ;)
  Držim se kokr le moram dobro! Tnx, in upam, da se ti tud! ;)

 24. RoBeRt  pravi:

  debata okoli tega pa je kar zamrla? Se res vsi tako bojite da niti razmišljati nočete o tem?

  Think Positive; kdaj bo nadaljevanje?

  lep dan vsem skupaj

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !