Taki so včasih postali vladarji

Favoritinja. Ogrevanje pred tekmo: slabo zaščitena proga in padec štiri metre v globel. Štiri zlomljena rebra, predrta popljučnica. Štirje teki na izpadanje: kvalifikaaaaciijeeee, (bolečine), četrtfinaaaaaleeee, (bolečine), polfinaaaaaleee, (bolečine), finaaaaaaleee (prihod v cilj in trenutek nezavesti). Semafor: bronasta medalja.

Hrabrost, pogum, vztrajnost, nepopustljivost nečloveških razsežnosti.
Telo je omahovalo, a hoteli sta glava in srce.

[PETRA MAJDIČ. Zmeraj nasmejana. S premišljenimi izjavami in poštenim odnosom do javnosti. Foto: Reuters.]

So volitve za predstavnika Slovenije, ki simbolizira državo, poslej sploh še potrebne, če imamo tako carico?

Ampak njena vrednota je cilj, do katerega prideš z garanjem, po isti poti in vseh ovinkih kot ostali, ne mimo njih. Sprejetje carskega naziva ne bi bilo v njenem slogu. Ona bi se udeležila tekme. In njen slogan bi bil: “Yes, I can. I did already.”

Domen

 • Share/Bookmark
 

12 odgovorov na “Taki so včasih postali vladarji”

 1. Gaber  pravi:

  Spremljal. Gledal. Navijal! Tudi podelitev kolajn. :D Cenim jo. Zelo.

 2. Borin  pravi:

  VAU!!!! :D

 3. ihim  pravi:

  Vsa čast ji,čeprav mi ekstremisti načeloma niso všeč.

 4. vladimir  pravi:

  česitam!noro,noro,bravo

 5. Katka  pravi:

  kvalifikacije: gledam in se čudim
  četrtfinale: gledam in mi gre na jok ko jo gledam v bolečinah
  polfinale: gledam in v očeh se mi pošteno nabirajo solze
  finale: gledam in 500m pred ciljem nič več ne vidim od krokodiljih solz

  Če nebi bila poškodovana, bi mogoče tekla svojo tekmo!?

 6. Domen  pravi:

  @Gaber: Tudi jaz jo cenim. Navijam za vse naše, najbolj pa zanjo in Tino, ker sta konstantno dobri in si zaslužita češnjo na torti.
  @Borin: Jap, tudi jaz nisem mogel verjeti.
  @Ihim: V bistvu je nora. :) Ampak tekla je zase – tako zelo si je želela in ta odločenost doseči cilj, mislim, je vredna občuduja.
  @Vladimir: Menim, da bi ji olimpijski komite lahko dal kakšno simbolično priznanje za utelešenje olimpijskega duha. Bi se s tem tudi malo odkupili za šalabajzarstvo organizatorjev.
  @Katka: Jaz sem tekmo poslušal, prej sem po TV videl le padec. In ko sem zjutraj prebral o zlomljenih rebrih, so me čisto zares res oblile solze. Mislim, da nas je zaradi Petre res kar nekaj zajokcalo in da ne nakladamo.

 7. žiža  pravi:

  Neumnost,to ni šport…to je gladiatorstvo, da se imajo tukaj v dolini Šentflorjanski česa veselit…

 8. Domen  pravi:

  @Žiža: Za ves vrhunski šport se lahko reče, da je gladiatorstvo. Mislim, da je to, kar je pokazala Petra, pozitivno za Šentflorjansko dolino. Mogoče se bo kdo spomnil nanjo in se bo potrudil biti malce bolj žilav, odločen, samozavesten, preden bo začel jambrat, kako ne zmore, kako vse skupaj ni fer, kako je že vnaprej obsojen na nevemkaj. Pa naj bo to na področju iskanja zaposlitve, šolanja, kjerkoli … Slovenci smo namreč, se mi zdi, precej mlahavi, kmalu omahnemo, začnemo prositi koga, npr. državo, naj nam pomaga, pri tem pa se dostikrat sklicujemo na svojo majhnost (v smislu “sem mali človek” ali proti drugim državam v smislu “smo mali narod”). To je ugotovil že Cankar in nas zaznamoval s tistim tekom za vozom. Ena od blogerk je po mojem mnenju zelo posrečeno zapisala, da je s Petrino medaljo Francka ne le ujela, ampak kar prehitela voz, in to brez proskanja in ne da bi se ta ustavil.

 9. žiža  pravi:

  Pa kaj hočeš sedaj povedat da naj grem z zlomljenimi rebri delat v službo, da bo en drug še bol bogat, mimogrede… Ti boš moral delat za mene ker si zdrav če ne bom pa crknil ob cesti…:)
  Pa nisem en jamrač, sem dvajest let samozaposlen…

  Pa še enkrat, to ni šport!!

  Pa brez zamere tako je moje mnenje…:)

 10. Katka  pravi:

  Vsak ima svoje mnenje. To je dobro in ni lepo da se to obsoja.
  Jaz imam pa občutek, da bodo Petro kar hitro pozabili. Naredila je nekaj, kar se nikomur niti sanjalo ni, da je sploh mogoče. Je ekstremna. Pa? Saj ni edina ekstremna slovenska športnica. Tako bo sedaj dolgo okrevala, vsi pa boste pozabili, da je sploh kdaj naredila kaj norega. Mogoče ne vi, ampak mediji pa prav gotovo. Ko bo konec OI bo vse utihnilo. Ne bo več herojka, le še ena ženska, ki zaseda bolniško posteljo.

  No, to pa je moje mnejnje ;)

 11. Domen  pravi:

  @Žiža: Ne, pojdi delat zato, da boš TI bolj bogat. Če meniš, da na račun tvojega dela služi nadrejeni, zamenjaj službo. Če ne moreš narediti dobre menjave, vlagaj v izobrazbo, da boš to lahko kasneje storil. Če pa denarja ne potrebuješ, pa seveda ni treba storiti ničesar od tega.
  Zavedam se, da napake niso samo na posameznikih, ampak tudi v sistemu, ki je na splošno res izkoriščevalski, ampak malo tumač je pa, da npr. ob propadu podjetij delavci pričakujejo pomoč države, ne da bi prej napisali eno samo prošnjo za zaposlitev.
  Tako je pa moje mnenje.
  @Katka: Upajmo, da ne bo čisto tako.

 12. GLAVCA'S DJ  pravi:

  mislim d je dokazala kaj vse je možno nardit če le imaš voljo pa željo po uspehu in da se boriš za tisti cilj ki si ga zastaviš, večina ljudi bi se vdala takoj po takšnem padcu in ne bi tekmovala, tko d ona je ena in edina in je res carica.:D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !