Midnight snacks

Popoldne je, dežne kaplje se rišejo bo oknu, kot cum na mojem obrazu, bi rekla moja faggina hagissima ultimata. Maceo Parker nama igra, on leži, zapognjen v S ravnini. Mehkih oblik je, tako kot je obel popoldanski mrak. Privijem se k njemu, topel je, počasi diha. Z nosom drsim po vratu, nikoli se ne zbudi, kadar to počnem.

Razmišljam o tem, da je zadnje čase med nama drugače. Hladim se, on je bolj odsoten, vsakodnevni pogovori grejo, skupne šale grejo, vsa ta navajenost gre. Zanima me, če to pomeni nehati biti zaljubljen in imeti preprosto rad ali kaj drugega. Kadar gre brez mene ven, mi je že skoraj vseeno. V meni se mešata čista mirnost, da ga drugi še vedno zanimajo, vendar ne toliko, da bi se poigral in obenem črviček, da sam drugih ne zanimam v takšni meri. Eh, jelaousy turning saints into the sea. Poleg tega, da ne znam flirtati, hihi, nekoč sem na letalu z očmi požiral sopotnika, oba sva vedela, še stevard je vedel. Na neki točki sem začel moledovati za Cosmopolitan in pet nasvetov, kako ga osvojiti. Bilja je to točka nepovratka in izcimilo se ni nič.

To mi gre po glavi zdaj, ko sva menda naredila nek korak in malo požugala famozni birokraciji. Hecno, iz principa narediti korak, da bi se prepričal, da je to to in obenem nekje zadaj misliti, je to res to? Poskušam si predstavljati situacijo brez Jana. Saj ne, da me drugi ne bi mikali, samo še enkrat čez vse to spoznavanje, učenje navad drugega, iskanje znanih potez na obrazu, zbiranje poguma za odpiranje, priti potem do točke, ko se navadiš in se kot pred minuto spraševati, če ti je do te navajenosti. Od misli, da sem spet na začetku, grdo pogledam nič hudega sluteče golobe na okenski polici in se zarijem v njegove lase. Prisluhnem saksofonu, ki pluje okrog naju. Fino, da spi, pravi da je džez za intelektualne buzije. Pa saj je res, pa tudi midva sva intelektualna buzija, tako da ne vem, v čem je problem.

Golob na okenski polici mi, prištevši svoji nagnusni pojavnosti in bakterijam, ki jih nizkoiztrebkovno prenaša, v Morseyjevi abecedi s kljunom po šipi odtrka še neznosno krilatico Ne morem Jan, je dois travailler. Delati moram chou. Saj ne, da je peti letnik eno samo pribijanje na križ, ampak za naučiti se je ogromno, pridejo dnevi, ko me delo z ljudmi ubija in jezi me, ker mi ne uspe biti sproščen, zabaven v humorju Janu konkurirajoči fant. Hecen je všasih, ko ga poslušam, se mi zdi, da ne zna biti resen niti za minuto. Za krinko gobčnega in direktnega mulca se skriva mnogo bolj kompleksna oseba, kot si upa priznati. Ne teži, samo vem, da mu ni vseeno, ker gre z Lukom že tretjič ta mesec sam ven, ker se mi ne ljubi v kino, ker se mi ne ljubi seksati. Ne znam mu povedati, koliko mi pomeni, da ob treh zjutraj poberem podočnjake z mize in se stisnem k njemu ob prižganem računalniku in na pol končanih podnapisih. Komuniciranje mi gre slabše od rok kot njemu.

V polsnu me stisne za roko.
-Spet poslušava Parkerja? zamrma.
-Mhm..
-Bom še malo oddremal.

Pustim ga pod kovtrom, vstanem, še enkrat grdo pogledam golobe in oddrsam proti kuhinji. Mrak je že, zimska tema še vedno vztraja. Pristavim džezvo za kavo . Za trenutek olajšano pomislim, da je ipak vse na svojem mestu.

Borin

 • Share/Bookmark
 

15 odgovorov na “Midnight snacks”

 1. Grablje  pravi:

  Dobro je, da se ljudje v partnerskih zvezah po določenem času zavemo svojih občutkov in ne hodimo skozi življenje kot zombiji, polavtomatizirani roboti, ki delujejo tako, kot sami mislijo, da mi Morali, da se Spodobi ipd.

  Koristno je, da se zavemo, kaj nam ta oseba, naš partner, pravzaprav pomeni, da obudimo tiste trenutke, ko smo se vanj (ali vanjo) noro zaljubili, da se spomnimo, zakaj ga (jo) pravzaprav cenimo in spoštujemo. Da se opomnimo, zakaj smo skupaj. Pa čeprav to pomeni, da se zatrese naša hišica iz kart, da podvomimo v obstoj odnosa, da … Le tako namreč lahko v polnosti razvijemo tisto Ljubezen, partnersko L. In obenem presežemo tiste negativne aspekte površnega odnosa, kot so potreba po nekom v smislu Bolje z nekom kot sam, posesivnost, nujnost nadzarovati ljubljeno osebo itd.

  P.S.: Možno se je večX zaljubiti v istega partnerja. S tem, ko se zavemo vsega prej naštetega in nehamo partnerja oz. odnos jemati za samoumevnega.

  Mimogrede: dober prispevek. :)

 2. ihim  pravi:

  Tako lepo si to napisal, da bo vsaka moja beseda zvenela kot žalitev. Ti zavidam navajenost.

 3. Bralec  pravi:

  Ne da se ti seksati? Jao. Mene pa študij vedno totalno zrajca. Sem pač srečko. :D Drugače pa res precej fino napisano, nekatere stavčne konstrukcije so sicer po nepotrebnem malo zakomplicirane, ampak če je to tvoj priljubljen slog … go for it. ;) Jaz sem raje zaljubljen kot v umirjeni vezi. Kar seveda ne pomeni, da bi moralo to veljati še za kogar koli drugega. :)

 4. Žiga  pravi:

  Prvi odstavek je nežno moški. Drugi odstavki so verjetno življenje. Ne vem, ker še nimam izkušenj, ki bi bile daljše od leta in pol. Džez je še vedno le med mano in Gabrom. Prav tako bossa nova. Kaj bi vama zavrtel Jan?

 5. markich  pravi:

  Borin, prispevek se bere kot najboljša knjiga. Vse čestitke!
  In hvala, ker nas spominjaš, da smo normalni!
  Markich

 6. Borin  pravi:

  @ihim: hvala :) skrbi me, da sem že tako hitro izrabil svoj najljubši motiv: mrak in kavo. Mais on va voir!
  @Bralec: Bralec, Bralec, Bralec, Bralec.. “nekatere stavčne konstrukcije so malo zakomplicirane”? Great minds think alike al kaj?, haha ;) Seksanje med študijem, ja in ne!
  @Žiga: Si za džez? Hmm, priznam da še nisem tam, je pa fino kakšen ponedeljek v Gajotu. Bossa nova, Nouvelle vague ali kaj bolj avtentičnega? Jan? Jan bi dal gor Florence and the Maschine in se pretvarjal da je kuhalnica mikrofon :D .
  @Markich: Hvala, ker opaziš :)
  @Grablje: Se ti še oglasim, premisliti moram tvoje besede, pa se mi malo mudi ;)
  Lp, B

 7. Tom  pravi:

  ful dobro pišeš. in džez, za intelektualne buzije? ;) v živo je ful hud in kot sex muzka tudi ;)

 8. Gaber  pravi:

  @Borin: Jp. Golobi. Včasih je kakšen lep. In se takoj poserje. ;) Am. Jan vodi. Še vedno. Am, a mene vseeno ti zanimaš. Lahko bi si delila slušalki. :P Kako ne ljubi?
  @Markich: Pomoje sem ljubosumen. ;) Prvič. Kako je to zoprn občutek! Jp. Neprijeten. Jp. Zelo. :P Am. Lahko ti pomagam. Kar se seksa tiče. ;)
  @Žiga: Huh. Tebi name takoj vstane. Jaz pa sem imel rad, da se je slišalo le tebe. Stokanje. Vdihe in izdihe. Prošnje:”Še!” :P Ubistvu mi je noro dolgčas po tebi. Včasih.

 9. Domen  pravi:

  Ljudje božji, pa vi resno ponoči poslušate radio/glasbo?

 10. Grablje  pravi:

  Gaber, a ti moraš vsak prispevek označit s svojim nenasitnim spolnim apetitom?!

 11. Gaber  pravi:

  @Grablje: Huda si. Oprosti. Am. Žiga. In pomislim na najlepše stvari. Ne bom več. Se bom zadržal.

 12. blaž  pravi:

  :D

 13. Borin  pravi:

  @Grablje: strinjam se s tabo, samo soočiti se je treba s tem. Priznam, da bi se mi po mojem skoraj prej zgodilo, da se mi ne bi ljubilo več in iskal naprej. Iskal Pravega? Hmm, kaj pa vem, PRavi verjetno postane takrat, ko smo sami pripravljeni? :)
  @Tom: džez džem sešni itak! Jst in ti in Žiga v Gajotu. Se vidmo!
  @Gaber: Mene golobi motijo samo na balkonu, menda imajo odlično navigacijo in Markov trg se mi zdi bolj privlačen brez njih. Jan bi ti strl srce. Kaj bi poslušala? Veš kaj se mi zdi, da je čas za žensko v tvojem spolnem življenju, hihi.

 14. Grablje  pravi:

  Borin, zelo zanimiv stavek: Pravi verjetno postane takrat, ko smo sami pripravljeni?

  Ja, tudi meni je blizu taksno razmisljanje. Namrec, prepricana sem, da ni nekih pravil, usode, ki nam doloca, kdo nam je “namenjen” in kdo ne. Ko je ze 1x v nasem zivljenju (in obratno), se da iz takega odnosa marsikaj naredit. Ce si reces, da je to to, ker nam je vsec to in to in ker dejansko vidis, da lahko skupaj soustvarjata sedanjost in prihodnost, potem je to Mr. Right. Ker si se /sta se tako odlocila, da gre zares in se trudita na vseh ravneh si priti blizu in se uskladit.

  Zdaj, ce imas “sreco” in sta si precej razlicna, se morata pac vec in veckrat usklajevat. Tudi jaz imam tako “sreco”. :P

  Upam pa vseeno, da vsi tisti, ki so/ste registrirali svojo vezo, hkrati tudi uzivate v tej “zakonskosti”, pac na simbolni ravni. Da ni registracija zgolj in samo formalna poteza.

 15. Borin  pravi:

  @Grablje: Jap, se mi zdi, da je ena prvih stvari, se resno izprašat, če si sam pripravljen in za, ne pa vzrokov valit na vedno nepopolne Mrs in Mr Rights :) So pa seveda obdobja prej, ko pašejo bolj lahkotne zadeve. Drži se pri usklajevanju, sej pravzaprav its fun in creative obenem.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !