Bo Tinca poskrbela za trojčka?


Tinčina superveleslalomska medalja ne bo obsojena na samevanje. Tinka je namreč v veleslalomu poskrbela za to, da bo v vitrini imela družbo.

Istospol istobarvni medalji pa zdaj že navijata za še eno. Ali bo tudi srebrna tako kot onidve, jima ni pomembno. Samo da bo trojček!

Tini Maze čestitamo in že držimo pesti za današnji slalom!

ŠE O TA DRUGIH “NAŠIH”
Igre se bližajo koncu, a LGBTIQ-ji se že lahko veselimo treh zlatih in ene bronaste medalje.
Nizozemka Ireen Wüst je v hitrostnem drsanju na 1500 m osvojila zlato medaljo. To je že njeno tretje olimpijsko odličje in drugo najžlahtnejše. Na igrah je nastopala tudi njena punca Sanne Van Kerkhof, prav tako hitrostna drsalka, vendar ni bila med najboljšimi tremi.
Vibeke Skofterud in Sarah Villancourt sta se olimpijskega naslova veselili skupaj s svojima reprezentancama. Norveška smučarska tekačica Skofterudova je postala prvakinja s štafeto 4 x 5 km, Villancourtova pa je bila članica zmagovite kanadske hokejske ekipe.

Alpska smučarka Anja Paerson je svojo zbirko petih olimpijskih medalj dopolnila z bronom v kombinaciji. Švedski šampionki je to uspelo le dan po grdem padcu na smuku.
Njena rojakinja Erika Holst pa se je morala zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom, saj so Švedinje v malem finalu po podaljšku izgubile boj za bronasto medaljo.
Kot smo že zapisali, nas je dobro zastopala tudi Barbara Jezeršek. Medalje ni osvojila, je pa mlada Kranjčanka s 17. mestom v dvojnem zasledovanju dosegla rezultat kariere.

Domen. Fotki: STA in Reuters

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !