Zahtevali smo spoštovanje

… in obsodili vsakršno diskriminacijo na podlagi spolne usmerjenosti, spolnega izraza ali identitete.

Danes v Ljubljani. Molče. Po Čopovi smo se sprehodili do Prešernovega spomenika, kjer smo oblikovali srce.

Fotke: Nada Žgank (Memento)

 • Share/Bookmark
 

16 odgovorov na “Zahtevali smo spoštovanje”

 1. Jeln  pravi:

  spet mate potrebo da se kažete. In pol se čudte da vas folk ne sprejema. Ever saw a str8 parade? Fuck no dej be normal. Če že maš potrebo se fukart z istim spolom ne rabmo vsi vedet tega. Katastrofa pa te parade in shodi…..

 2. teran&pršut  pravi:

  JELN: a veš da obstajajo tud str8 parade

 3. Domen  pravi:

  Kaj bi lahko rekel šele jaz, ko strejti kar naprej hodijo mimo mene, držeč se za roke? Zakaj rabim vedeti, da se fukarijo? Poleg tega: kamorkoli pridem, predpostavljajo, da sem strejt. Ne, jaz se ne fukarim z nasprotnim spolom in nočem, da folk to zmeraj predpostavlja, ko se razkrijem, mi pa očitajo, da se “kažem”.
  Zato parada kot sredstvo, da se folku razširi zavest o obstoju LGBTIQ, ter kot protest proti diskriminaciji in nasliju, ki se ga nekateri poslužujejo, ko menijo, da se nekdo “kaže”.
  To, ali me kdo pri sebi sprejema ali ne in ali me ima za normalnega (po svojem vzoru), me pa prav malo boli kurac.

 4. Nekdo  pravi:

  http://www.southparkstudios.com/clips/151788/?searchterm=hate+crime

  Pa lep pozdrav.

 5. Milan  pravi:

  Domen, pa kaj je res bistvo življenja, kam in komu porivaš viseče dele svojega trupla.
  Mene ne moti nihče, celo opazim ne, kaj kdo počne sam s sabo ali svojim družabnikom ali družabnico. Lahko si ga pa tudi na roko obdela, če je le v službi ali družbi toliko priden, da se lahko sam preživlja.
  Parade pa; ja včasih smo jih imeli ob 9. maju, dnevu zmage. In menda je to danes preživeto?
  Lahko bi se pa organizirali tudi na primer ribiči in takole paradirali po mestu. Češ mi smo nekaj posebnega. Ali pa lovci, smučarji, kolesarji (pardon, ti imajo svoje parade).

  Skratka, nehajte se že enkrat hecat.

 6. Domen  pravi:

  Milan, ej, ne vem, kaj ti ni jasno. Ocenili smo (morda ti meniš drugače), da je situacija LGBTIQ v Sloveniji daleč od sprejemljive. Zaradi tega smo se kot enakopravni državljani, ki imamo ravno tako pravico do zbiranja, pač odločili izvesti shod. Ki ga lahko poimenuješ tudi parada, če hočeš.

  Ali boš ta teden, ko bodo imeli protest (parado?) študentje in dijaki, tudi pisaril po forumih, da je protestiranje preživeto? (Pa pustimo to, ali se z zahtevami strinjaš ali ne.) Naslednji teden bo shod za pravico hendikepiranih do osebne asistence in samostojnega življenja. Ali boš takrat tudi pisaril, češ, zdaj naj pa v smislu “tudi mi smo nekaj posebenega” imajo shod še peki in tajnice, pa tisti z dolgimi nosovi in kurjimi očesi?

  Ali pa je nemara problem v tem, da LGBTIQ-ji predstavljajo populacijo, ki te preprosto moti?

 7. Arne  pravi:

  Kar pogumno naprej! Enkrat morajo tudi tisti najbolj slaboumni doumeti, da je vrednost človeka v njegovi različnosti, ne pa v tem, da ima vse, kar ima njegov sosed.

 8. Buci  pravi:

  S shodi ali brez, zaslužite si enakopravno obravnavo. Mene tudi nič ne briga s kom se kdo dol daje (glavno, da smo vsi srečni in zadovolj(e)ni). Prav je, da imamo vsi enake pravice.
  Imam prijatelja, ki je nekega dne povedal, da je gej. Še vedno ga imam enako rada in še vedno je v mojih očeh isti človek.
  Ne ogrožajo nas drugačni. Ogroža nas požrešnost in naveličanost družbene kvazi smetane.

 9. Grablje  pravi:

  Wau, super akcija! Lepo uspelo in tistile srček na koncu – prav prisrčno.

 10. Domen  pravi:

  Grablje, se mi samo zdi, a si bila res med nami slučajno?

 11. mustang  pravi:

  Kar tako naprej, naj vs ne motijo komentarji raznih seljaćićev, ki jim je največja skrb, da jim kdo seno ne zažge.

 12. NoMercy  pravi:

  ko ste ravno imeli reunion – a ste se mogoče tudi zmenili, da par fantov naredi paru punc froce … in na koncu vse zjebate z navzkrižnim starševstvom :)

 13. urša  pravi:

  Ne razumem zakaj se imate za nekaj tako posebnega. Jaz sem že zdavnaj to prerasla in me prav ne zanima kaj kdo počne (dokler meni ne škoduje). Ker ljudje, ki to sprejemajo se ne ozirajo na to, tisti, ki pa tega nočejo sprejet pa jih na tak način tudi ne boste prepričali… Rajš se dobite kje pa naredite svoj žur, tako kot vsi ostali.
  Lp

 14. Axis  pravi:

  Vso podporo, pa ne ozirajte se na zaplankanost posameznih slovenskih homofobov.
  ko smo že pri paradah, je najbolj čudna tista katoliška procesija, kjer vse skupaj vodi en čuden tranzvestit, ki je po možnosti pedofil. Da ne omenim, kako nadležno je vsakodnevno ropotanje tistih njihovih zvonov.

 15. Domen  pravi:

  @NoMercy: Ne, nismo se tega zmenili. Mogoče kdaj drugič, če bo kdo zainteresiran.

  @Urša: Zakaj se imamo za posebne? Menim (lahko govorim le v svojem imenu), da je vsak individuum nekaj posebnega. Ti zase (in za druge) ne meniš tako?
  Kar zadeva žurk, bodi brez skrbi. Večina LGBTIQ pride na svoj račun tudi v tem pogledu. Ko pa dve ženski ali dva moška hočeta uradno biti mami/očeta svojemu otroku, pa jima žurke pač ne prinesejo niti pravnega priznanja niti vsaj obeta, da se bo to kdaj spremenilo. Za to je potrebna še kakšna druga akcija, se ti ne zdi?

 16. Grablje  pravi:

  @ Domen, ne nisem bila med vami. Slišala pa sem, da se nekaj “zbira”, zdajle pa vidim, kako prijetno ste to naredili. :)

  Vsi, ki vam grejo razni shodi v nos, pa tole: če bi vam res tako dol bingljalo, kakor vneto zatrjujete, se niti oglasili ne bi s pisanjem. Če vas srbi, se pa popraskajte. Sebe – ne druge.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !