Prva zmaga za Slovenijo na prvenstvih

Slovenska nogometna reprezentanca je v Južni Afriki v sedmem poskusu dosegla prvo zmago na velikem tekmovanju. Z 1:0 je bila boljša od Alžirije. Zdaj je s tremi točkami na vrhu v skupini C, saj sta Anglija in ZDA včeraj remizirali.

Tekma sicer ni postregla z lepim nogometom, še posebej ne v prvem polčasu, ko je bila nekoliko boljši nasprotnik Alžirija. Na obeh straneh je bilo malo priložnosti za gol in toliko več napačnih podaj. Toda glavno je, da je Slovenija v drugem delu prevzela pobudo in izkoristila igralca več na igrišču. V 79. minuti je mrežo zatresel vezist Robert Koren. 29-letni nogometaš iz Radelj ob Dravi, ki si je v minuli sezoni kruh služil v angleškem drugoligašu West Bromwich, je tako v 47. nastopu dosegel peti gol za slovensko izbrano vrsto.

Po mojem mnenju pa je bilo poleg nervozne igre (ali potrpežljive, kakorkoli hočete) še nekaj zelo nelepega: dresi slovenske reprezentance. Sploh, ko je še močno sijalo sonce, so izgledali obupno. Opravičuje jih le to, da so jih potili nekateri luškani igralci. Komaj čakam, da jih v petek spet vidim proti ZDA. :)

(Fotografijo sem si sposodil na MMC RTV SLO, kjer si lahko preberete tudi več o tekmi.)

Domen

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Prva zmaga za Slovenijo na prvenstvih”

 1. Pika Blogavička  pravi:

  Zanimivo, meni pa se zdijo dresi čisto v redu; seveda alžirski zaradi tejliranosti niso ničesar prepustili domišljiji, slovenski pa omogočajo prav to: ravno dovolj prikrijejo in ravno dovolj odkrijejejo, da so še bolj rajcig. Sicer pa gre za šport in nas ne- ali predšportne stvari ne bi smele zanimati, a ne… :)

 2. Forestina  pravi:

  Priporočam preizkuševalce hrane :)

  Upam, da imajo svoje kuharje za tekmo z ZDA.

 3. Grablje  pravi:

  Kaj je narobe z dresi?

  Alžirski igralci so bili pa prav “fletn” ;)

  V petek bo nepopisna gneča, ker bodo vsi prej šli iz službe – no, vsaj jaz. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !