Homofobi popisali Open Cafe in hišo sodnice Zalar

Dvakrat ta teden so neznanci ponoči v zid lokala zalučali molotovko, ki je ožgala zid, nocoj ponoči pa so lokal popisali z napisi »smrt pedrom« in »buška je buška peder!«. Enaki napisi so se pojavili tudi na zasebni hiši sodnice Zalar, ki je vodila postopek v primeru Cafe Open (Lanskoletni napad med literarnim večerom, ki je bil del Paradnega tedna. Med napadom so ranili našega sodelavca Mitja Blažiča. Trije napadalci so bili na sodišču spoznani za krive storitve kaznivega dejanja spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti in obsojeni na leto in šest mesecev zapora.).

Povzeto in fotka: Narobe blog
Za Glavco Iztok K

 • Share/Bookmark
 

11 odgovorov na “Homofobi popisali Open Cafe in hišo sodnice Zalar”

 1. Pris Pris  pravi:

  Očitno se je še nekomu zahotelo zapora.

 2. nish  pravi:

  Primitivci…

 3. nevenka nevenka  pravi:

  Najbrž bo treba koga zapreti. Za dlje časa.

 4. teran&pršut  pravi:

  Ma sram nej jih bo!!!

 5. kinky tone  pravi:

  Sam’ na guob’c!

 6. blaž  pravi:

  buška je buška peder.
  tale rabi predvsem lekcijo iz pravopisa.

 7. glavca glavca  pravi:

  Predsednik najostreje obsoja homofobne napade na Cafe Open

  Sporočilo za javnost:

  Predsednik republike dr. Danilo Türk najostreje obsoja homofobne napade na Cafe Open, ki so ga neznanci v minulem tednu napadli z molotovkami in popisali z grafiti, ki pozivajo k nasilju nad istosopolno usmerjenimi. Predsednik poudarja, da je vsakršno nasilje nesprejemljivo, še zlasti kadar izraža nestrpnost do ljudi druge rase, narodnosti, etnične pripadnosti, veroizpovedi, spolne usmerjenosti ali katere koli druge osebne okoliščine.

  Predsednik kot posebej zaskrbljujoče izpostavlja dejstvo, da so neznanci s sovražnimi gesli popisali tudi hišo sodnice, ki je sodila trem obtoženim lanskega napada na Cafe Open, ki je tako kot letos sovpadal s prireditvijo Parada ponosa. Takšno dejanje nakazuje na poskus zastraševanja in maščevanja, ki je še posebej nevaren za normalno delovanje demokratične družbe in pravne države.

  Zato predsednik dr. Danilo Türk poziva javnost in vse državljane, da odločno zavrnejo nasilje in hujskanje zoper drugačne ter prispevajo k jasnemu sporočilu, da takšnih dejanj v naši družbi ne bomo tolerirali. Pričakuje tudi, da bo policija preiskala te primere nasilja in da bodo storilci zanje odgovarjali.

  Za Glavco Iztok K

 8. Svit  pravi:

  Nimam besed. :( Šokiran sem nad omejenostjo in zlobo nekaterih sodržavljanov. Ne vem, zakaj jih geji tako vznemirjajo. Živi in pusti živeti!

 9. suum  pravi:

  Ko sem se leta 1991 postavil v bran Sloveniji, sem menil, da se borim za pravičnejšo in bolj demokratično dužbo. Če pogledam starost lanskih napadalcev ugotavljam, da so bili v tistem času to zelo majhni otroci. Kljub temu, da so imeli vse možnosti odločiti se drugače, so se oprijeli Hitlerja, ki bi jih z veseljem zaplinil, kot manjvredne Slovane. A temu navlkjub hlapčiči ne razumejo, da tistim, katerim bi radi lizali riti, niso vredni niti za 5 dg zemfa (gorčice, če hočete). Enkrat v bodočnosti jim bodo angleški in nemški skini, kot manjvredni rasi, razbili gobce, a ti patetični fašisti bodo drugim nekaj cuzali tudi brez zob.
  Vendar pa budale prifuknjene fašistične tudi potem ne bodo nič razumele.
  Verjetno ni potrebno poudarjati, da obsojam oba napada, fašistki so pa dobro pokazali, kako so ob demonstracijah pred sodiščem lagali, da jim gre za pravičnost in enakovredno obravnavo.
  Sami so pokazali, da so umazana golazen brez primere.

 10. suum  pravi:

  Aja, še nekaj. Moje sporočilo se bo lahko tudi komu zdelo sovražno, a zagotavljam vam, da gre za iskreno ogorčenost nad ljudmi, ki imajo vse možnosti presoje, tudi preko spleta, a ne vidijo dalj od lastnega nosa.

 11. suum  pravi:

  Sicer pa, glave gor. Kdor je človek je človek in mu tega ni potrebno posebej dokazovati.
  Kdor je fašistični pizdun, pa itak smrdi do neba.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !