Kampanja proti homofobiji na univerzah

V kampanji lahko sodelujete tudi vi! Vodim jo Angélique, prostovoljka iz Francije na Društvu DIH. Moj osnovni namen je študente opozoriti na prisotnost homofobije, s katero se žrtve srečujejo povsod, tudi v visokem šolstvu.

V Franciji tovrstne kampanje med študenti niso več nove (npr. spodnja francoskega ministrstva za visoko šolstvo in raziskave), v Sloveniji pa se LGBTIQ-osebe tudi v visokem šolstvu še vedno soočajo s tiho homofobijo. To pomeni, da se v tem prostoru o njih ne govori.

Ta molk želim prekiniti, pri tem pa potrebujem vašo pomoč. Vesela bom, če boste pustili svoje predloge za slogan. Iščem tudi osebe, ki bi se bile pripravljene fotografirati za plakate. Ti bodo razobešeni na univerzah in visokih šolah ter v študentskih domovih in organizacijah.

Če se želite fotografirati za plakat, mi pišite na proti.homofobiji@gmail.com , kjer me lahko tudi kontaktirate za več informacij.

TO JE FANT,
KI IMA RAD FANTE.
TA FANT,
KI IMA RAD FANTE,
NE MARA FANTOV,
KI NIMAJO RADI FANTOV,
KI IMAJO RADI FANTE.

Ta poved je težka, vendar ne tako kot študentsko življenje tega geja.
Homofobija vodi k izključevanju. Homofobična dejanja in obnašanje imajo lahko za žrtve hude posledice.

Angélique

 • Share/Bookmark
 

7 odgovorov na “Kampanja proti homofobiji na univerzah”

 1. FireFlame  pravi:

  všečno :D

 2. glavca glavca  pravi:

  @FireFlame: Ali to pomeni, da se javiš? :P Daj, zakaj ne? :P Iztok K

 3. Rado Rado  pravi:

  Homofobija,
  je znak primitivizma in nerazgledanosti. Je tudi povsem nelogično. Istospolni namreč heterospolne sploh ne ogrožajo. Še več, s stališča opazujočega heteroseksualca jim namreč manjšajo konkurenco pri nasprotnem spolu.
  Hvala bogu torej zanje, bi rekel.

  Parada ponosa.
  Bodi kakršen si, a svoje intime ne razglašaj naokoli. Meni deluje ta parada Kalimerovsko cviljenje in mi je zoprno. Vsekakor mi ne povečuje siceršnje simpatije do istospolnih.

 4. Domen  pravi:

  @FireFlame: Ja, daj se javi!

  @Rado: “Hvala bogu zanje, bi rekel,” si zapisal v svojem komentarju. S tem si torej izrazil, da si heteroseksualec.

  Morda boš rekel, da je to le obskuren blog, kjer je precejšnja stopnja anonimnosti. Ampak heteroseksualnost se izraža tudi na zelo neposredne načine. Na primer, ko se državne proslave s predsednikom udeleži njegova žena.

  In zdaj te sprašujem: zakaj parada ponosa tebi predstavlja razglašanje intime naokoli? A si tam že videl koga, ki je seksal ali počel karkoli, česar heteroseksualni ljudje sicer ne počnejo v javnosti? Ali svojo intimo z udeležbo na paradi naokoli razglašajo heteroseksualci, ki se udeležijo parade?

 5. ambala  pravi:

  c’est tres bien fait! bravo! en plus il est mignon! ;)

 6. angélique  pravi:

  salut Ambala,
  merci pour ton soutien :) eh ouii il est très mignon et moi j’adore celui avec la fille ;) (un pour les gays et un pour les lesbiennes)
  J’attends une avalanche d’idées et de commentaires!!!
  bises

 7. ambala  pravi:

  coucou Ange, moi j’aime bien vous aider, mais malheuresent j’habite pas en Slovenie… en plus je suis plus un etudient (heuresement, haha).
  Par contre j’ai mis cette photo sur mon Facebook ;)
  biz d’utrecht

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !