Ricky Martin ima fanta

Najbrž ni njegov prvi, je pa prvi, ki ga je javno omenil. Nič čudnega, če vemo, da se je 38-letni pevec outiral šele marca. Gre za otroškega prijatelja s Portorika, s katerim sta v stik spet prišla lani. Kot je povedal, mu pomaga pri vzgoji dvojčkov Mattea in Valentina, ki ju je leta 2008 rodila nadomestna mati.

Martinu je zdaj očitno laže govoriti o zadevah, povezanih z LGBTIQ. Prejšnji teden je na Twitterju zapisal: »Gremo, Argentina! Iste pravice z istim imenom za vse!« Potem pa je Argentini ob sprejetju zakona tudi čestital: “Zgled za ostalo Latinsko Ameriko! Čestitke!”
Vir: On Top Mag

GINÓBILI ZA HOMOPOROKE
Sprejetje istospolnih zakonskih zvez je podprl tudi Manu Ginóbili, najboljši košarkar iz Latinske Amerike. 32-letni igralec Spursov iz San Antonia je za argentinski časopis El Sol dejal: »Popolnoma sem za poroke. Mislim, da imamo vsi enake pravice.« Na vprašanje, ali podpira tudi posvojitve, je odgovoril, da o tem ne more izraziti mnenja.
Vir: On Top Mag

RONALDO NA VEČERJI Z BASSOM
Podobno mnenje kot Ginobili je pred časom izrazil Cristiano Ronaldo, ko je homoporoke uzakonila Portugalska.

Portugalski nogometni virtuoz s spolno usmerjenostjo drugih očitno res nima težav. Pred dobrim tednom so ga v New Yorku videli večerjati z Lanceom Bassom, nekdanjim pevcom skupine NSYNC, ki je gej.
Vir: Pink News

LGBTIQ-ŠPORT JE TENIS
Tenis je najbolj prijazen šport do LGBTIQ-igralcev in navijačev. Tako je menilo 65 odstotkov vprašanih v anketi, ki so jo opravili v Veliki Britaniji.

[Foto: Billie Jean King in Martina Navratilova. Ni jima skupen le tenis.]

Nogometu, najbolj popularnemu športu na Otoku, je svoj glas namenilo 6 odstotkov vprašanih. Precej več, 29 odstotkov glasov je prejel ragbi. Zasluga za to gre najbrž predvsem Garethu Thomasu, ki se je outiral lani.
Vir: Pink News

KAZEN ZA HOMOFOBIČNE NAVIJAČE
Le tri mesece po outiranju je bil Gareth Thomas žrtev homofobičnih žaljivk, ki so na eni od tekem prihajale iz ust navijačev njegovega kluba Castleford Tigers. Klub mora zato plačati 40.000 funtov kazni, je odločila Ragbijska nogometna zveza (RFL). Ta je klub obsodila tega, da neprimernega obnašanja ni skušal zaustaviti, niti ni uvedel notranje preiskave, s katero bi našli storilce.

Gareth Thomas je z odločitvijo zadovoljen. Po njegovih besedah jasno kaže, da za homofobično zmerjanje leta 2010 ni prostora. Nasprotno pa je direktor kluba Richard Wright v svoji prvi izjavi izrazil šokiranost in razočaranje. Menil je, da je kazen previsoka, predstavljeni dokazi pa preslabi.

Dva tedna pozneje pa je Wright priznal, da je zmerjanje res razvidno iz posnetka tekme, čeprav ni trajalo dolgo. Ker želijo, da bi bil njihov stadion primeren prostor za družine, so trem navijačem vanj prepovedali vstop. Po najnovejši odločitvi se bo klub ne bo pritožil na razsodbo RFL-ja, ampak le na višino kazni.
Vira: Pink News 1, Pink News 2

ROURKE BI POSNEL FILM O THOMASU
Gareth Thomas ni navdih le z mlade LGBTIQ-športnike, ampak tudi za hollywoodsko legendo Mickeyja Rourka. Ta bi rad posnel film o valižanskem ragbijašu in tudi sam odigral njegovo vlogo.

57-letni ameriški igralec že navezal stik s Thomasom. Ta je nad idejo navdušen, vendar do dogovora še ni prišlo, je povedal njegov predstavnik za stike z javnostmi.

Rourke se je sicer lani zapletel v škandal, ko je enega od novinarjev označil z besedo “faggot”. Opravičilo je odklonil, češ da je življenje prekratko.
Vir: Pink News

AHA, ZATO BERETE GLAVCO …
Organizacija Harris Interactive, ki se ukvarja z mnenjskim raziskovanjem, je ugotovila, da bloge bere 54 odstotkov LGBTIQ-oseb. Pri heteroseksualcih je ta odstotek 40. LGBTIQ-osebe več uporabljajo tudi socialni mreži Facebook in Twitter, so še ugotovili.

Facebook uporablja 65 odstotkov heteroseksualcev in 73 odstotkov LGBTIQ-jev. Pri Twitterju pa sta odstotka 15 in 29.

Raziskava je temeljila na odgovorih več kot 2400 oseb, med katerimi je bila dobra desetina anketirancev LGBTIQ.
Vir: 365Gay

Pripravil rumeno navdihnjeni Domen

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Ricky Martin ima fanta”

 1. nish  pravi:

  A veš…sem premišljevala…verjetno ni ravno lahko priznat/sebi in drugim/…da imaš rad svoj spol. In to zdaj…ko smo leta 2010…in kao odprta družba…strpna…razgledana…z besedami na jeziku kar naprej-živi in pusti živeti.
  Ampak potem sem nekako prišla do tega…da je z vsakovrstnimi priznanji tako. Težko nam gredo z jezika…ker so reakcije nanje lahko…kaj vem, grozne.

  Kar se pa športa tiče/bom o nogometu, ker mi je najljubši)…težko razumem tiste, ki ob gledanju katerekoli tekme, sploh pomislijo na to, s kom kdo spi – popolnoma nepomemben podatek.Kako kdo igra, je bistvo končnega rezultata.
  /in če bi mi danes povedali, da je polovica nogometašev homoseksualcev….zagotovo ne bi nehala gledat nogometa.)

  Všeč so mi te tvoje zbirke novičarskih iskric….
  /a da so rumene? pajade…;)

  Berem…ker….rada berem.
  /če je zanimivo, še toliko rajši.)

 2. Domen  pravi:

  Seveda to večini še vedno ni lahko priznati, pa tudi leta 2020 najbrž bo najbrž podobno. Pravzaprav imamo več coming outov, ne le tistega, povezanega s spolno usmerjenostjo. Jaz sem enkrat že doživel precej bolj travmatični coming out, kot je bil tisti od spolne usmerjenosti, ko sem mogel razkriti nekaj glede svojega zdravstvenega stanja (pa čeprav ne gre za HIV ali kakšno drugo stigmatizirano spolno bolezen). V bistvu je to dobra tema za prispevek.

  Lepo je slišati, da so ti všeč tele novičkice. Danes so res malo rumene, ampak sem rekel, naj bo, ko je tako vroče poletje in je zdajle marsikomu prevroče za zahtevnejše branje. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !