Gejevski tango vabi v … deželo tanga

Objeti moški telesi se premikata v žalostnih tonih. Nekaj časa prvi plesalec sledi drugemu, sredi plesa pa se vlogi zamenjata. S temi besedami je Reutersova novinarka Alexandra Ulmer opisala ples dveh plesalcev tanga na minifestivalu queerovskega tanga v Buenos Airesu … (Več spodaj.)

SEKS NOGOMETAŠEV V LIMONADNICI

V Argentini je še leta 1983 vladala vojaška hunta, a tamkajšnja družba zadnje čase očitno hitro nadomešča zamujeno. Ameriški gledalci so prizor z istosopolnim seksom v limonadnici prvič videli decembra lani, in sicer v One Life to Live. Le nekaj mesecev je trajalo, da je z gejevsko romanco, ki se je končala med rjuhami, postregla argentinska limonadnica Botineras … (Posnetek in več spodaj.)

TOM HARDY ITAK ŽE SPAL Z MOŠKIM

Kako pa to? »Saj sem vendar igralec, za božjo voljo,« je dejal Hardy, ki ga lahko te dni v kinematografih gledate v filmu Izvor.

Svoje eksperimentiranje v mladih letih je obrazložil takole: »Preizkusil sem že vse in z vsakim. Ljubim formo in telesnost, ampak zdaj sem v tridesetih in to ni več zame.« Vseeno pa to ni težava, da ne bi bili geji tudi zdaj, ko je že drugič poročen in ima otroka, med osebami, ki so mu blizu.
Vir: Pink News

GEJEVSKI TANGO VABI V BUENOS AIRES
Objeti moški telesi se premikata v žalostnih tonih. Nekaj časa prvi plesalec sledi drugemu, sredi plesa pa se vlogi zamenjata. S temi besedami je Reutersova novinarka Alexandra Ulmer opisala gejevski tango, kot ga je videla na minifestivalu queerovskega tanga v Buenos Airesu.

»Gejevski tango je tango pripeljal na drugo stopnjo; mačo, ki najprej vodi, lahko potem začne čutno slediti,« so besede Kalerva Bakerja, ki je na minifestival pripotoval iz Walesa.

Argentinska prestolnica je priljubljena LGBTIQ-turistična destinacija. S prireditvami, kot je festival gejevskega tanga, želijo še povečati število turistov iz Evrope. Pravkrar končani minifestival je bil le uvertura pred glavnim, poletnim festivalom, ki bo trajal od 22. do 28. novembra.

Domačinka Laura, 38-letna ekonomistka, je minifestival pozdravila, ker istospolni pari kljub precej svobodnejšemu ozračju v zadnjih letih še vedno težko zaplešejo v tradicionalnih milongah.

Seveda to ne pomeni, da s partnerjem istega spola ni mogoče plesati tanga v nobeni milongi.
Če boste potovali v Argentino, nikar ne pozabite poiskati pravo milongo in Iztoku poslati reportažo. :)

SEKS NOGOMETAŠEV V LIMONADNICI
V Argentini je še leta 1983 vladala vojaška hunta, a tamkajšnja družba zadnje čase očitno hitro nadomešča zamujeno. Ameriški gledalci so prizor z istosopolnim seksom v limonadnici prvič videli decembra lani, in sicer v One Life to Live. Le nekaj mesecev je trajalo, da je z gejevsko romanco, ki se je končala med rjuhami, postregla argentinska limonadnica Botineras.

Botineras je s poljubom dveh moških postala najbolj gledana limonadnica, piše Blabbeando, pa čeprav jo predvajajo ob 22.15.

V limonadnici imajo pomembno vlogo nogometaši, zato je edino pravilno, da sta se povaljala postavna Christian Sancho in Ezequiel Castaño.

Christian Sancho ni le igralec, ampak tudi model, zato ste ga morda že videli na kakšnem blogu z lepimi fanti. Le poguglajte ga (toplo polagam na srce You Tube). Kot je dejal, je v Botineras prvič poljubil moškega. To je skušal storiti čim bolje, saj se je zavedal pritiska LGBTIQ-skupnosti. Pohvalil se je, da je v tej skupnosti priljubljen, in dejal, da mu to godi.

YouTube slika preogleda

Pop… javna TV, zahtevamo Botineras! ¿Verdad, Eva?

Domen

 • Share/Bookmark
 

6 odgovorov na “Gejevski tango vabi v … deželo tanga”

 1. Tom  pravi:

  Tole o Tomu pa je zadnje dni medijsko kar prisotno. V filmu RocknRolla je igral geja. Zdi se mi nič čudnega, ker je pač anglež in ima tisti ‘dont give a fuck’ odnos.
  Tip je kr ful hud ;)

 2. ambala  pravi:

  ne ne ne, ples je za moškega in žensko!!

 3. Domen  pravi:

  @Tom: Nisem zasledil tega nikjer, ko sem poguglal, sem pa našel novico o tem samo na Žurnalu. Možno, da je šlo mimo mene, ker take novice kar preskočim. Tako tudi (samokritično) menim, da bi lahko izbral kakšno bolj pametno novico. Ampak se mi ni dalo. Greh: lenoba. :)

  @Ambala: Itak, da je za oba spola. Se pa ne strinjam s tabo, če meniš, da je ustvarjen za to, da plešejo le moški z ženskami in obratno. Zame se ples z moškim ne more primerjati s plesom z žensko, čeprav se tudi tega ne izogibam.

 4. ambala  pravi:

  pri tangu je še posebej seksi in privlačna ženska. visoke pete, osko krilo in zapeljivi gibi, tako z nogami kot zadnjico. To je cel point tanga. In z dvema moškima to enostavno ne deluje. Sem precej purist kar se standardnega plesa tiče… ;)

 5. Domen  pravi:

  Poroko prvega para, ki se je v Argentini poročil po sprejetju zakona, so prenašali po televiziji: http://www.youtube.com/watch?v=dhdTCFsGO9Q (dolžina 9:15). “Si, quiero!” sta prva dahnila 54-letni arhitekt Jose Navarro in 65-letni upokojenec Miguel Angel Calefato, ki sta par že 27 let. Poroka je bila v provinci Santiago del Estero na severu države.

 6. Eva  pravi:

  Verdad, Domen. Zahtevam telenovelo Botineras

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !