Jebeš papeža, toda s kondomom

Ali pa: »Papeževo nasprotovanje kondomom ubija ljudi.« To sta bili le dve od sporočil na protestu proti papežu. V londonskem Hyde Parku se je zbrala 15.000-glava množica.

Papež je sicer iz Edinburgha v London prispel že dan prej. V petek je v londonskem predelu Twickenham obiskal katoliško univerzo St. Mary University College. Tam ga je poleg navdušencev pričakalo tudi manjše število protestnikov, ki so jih spremljali trije angeli.

[Postavne fante je najdel Gaydar, ki ima sedež v Twickenhamu. Domnevamo lahko, da so prav oni svetega očeta obvarovali pred terorističnim napadom.]

WESTERWELLE SE JE “OMOŽIL”
Nemški zunanji minister Guido Westerwelle (48) in njegov partner Michael Mronz (43) sta v petek v Bonnu sklenila civilno partnerstvo.

Westerwelle kot politik podpira za civilna partnerstva in se ne zavzema za istospolne zakonske zveze. Ko je pred dobrim mesecem dni imel govor na odprtju Gay Games v Kölnu, ga je del občinstva zato izžvižgal. V LGBTIQ-skupnosti ni najbolj priljubljen tudi zaradi tega, ker nasprotuje protidiskriminacijskim zakonom.

Richard Goldstein bi Westerwelleja verjetno označil za tipičen primer homokonzerve …

NI HOTEL KOSITI Z ŽENO PREMIERKE
Islandska premierka Johanna Sigurdardottir bi morala na svojem obisku Ferskih otokov obedovati s predsedniki tamkajšnjih sedmih strank. Toda vodje krščanskodemokratske stranke ni bilo na večerjo. Ker je bila na večerjo povabljena tudi žena islandske premierke, Jonina Leosdottir …

Spodaj še o homoporokah in posvojitvah na Karibih.

JEBEŠ PAPEŽA, TODA S KONDOMOM
Ali pa: »Papeževo nasprotovanje kondomom ubija ljudi.« To sta bili le dve od sporočil na protestu proti papežu. Na londonskem Hyde Parku se je zbrala 15.000-glava množica.

Papež je sicer iz Edinburgha v London prispel že dan prej. V petek je v londonskem predelu Twickenham obiskal katoliško univerzo St. Mary University College. Tam ga je poleg navdušencev pričakalo tudi manjše število protestnikov, ki so jih spremljali trije angeli.

Še pred tem pa se je papež v Edinburghu srečal z britansko kraljico. V svojem govoru, je napadel vse oblike ateističnega ekstremizma. Med te po njegovem sodita nacizem in agresivni sekularizem, ki smo mu priča danes. Ja, uganili ste: s tem, ko podpirate splav ali spolno nevtralni koncept zakonske zveze, ste kot nacist leta 1945.

Veliko Britancev si je ob papeževem obisku želelo slišati njegovo kesanje za prikrivanje spolnih zlorab, ki so jih storili katoliški duhovniki. Papež se temu ni mogel popolnoma izogniti, hkrati pa je z bojem proti sekularizmu zlorabe spet postavil v senco nečesa drugega.

Večina britanskih katolikov priznava, da v svojem vsakdanjem življenju ne ravnajo tako, kot jim pridiga papež. Menijo, da bi morala RKC stopiti v korak s časom. A nič ne kaže, da bi se to zgodilo kmalu. Dokler bo pušca polna, ni pričakovati, da bo cerkev menjala avto, ki zmaguje. Maše v Birminghamu se je udeležilo 65.000 vernikov, v Londonu pa 80.000.
Viri: Pink News1, Pink News2, Pink News3 (tudi foto)

WESTERWELLE SE JE “OMOŽIL”
Nemški zunanji minister Guido Westerwelle (48) in njegov partner Michael Mronz (43) sta v petek v Bonnu sklenila civilno partnerstvo.

Westerwelle kot politik podpira za civilna partnerstva in se ne zavzema za istospolne zakonske zveze. Ko je pred dobrim mesecem dni imel govor na odprtju Gay Games v Kölnu, ga je zato del občinstva izžvižgal. V LGBTIQ-skupnosti ni najbolj priljubljen tudi zaradi tega, ker nasprotuje protidiskriminacijskim zakonom.

Richard Goldstein bi Westerwelleja verjetno označil za tipičen primer homo konzerve. Kot dokaz pa bi morda navedel besede njegovega partnertja Mronza: »Definiram se na podlagi svojega poklica, ne na podlagi osebnega življenja.«

Enako kot Mronz tudi Westerwelle nikoli ni hotel javnosti govoriti o svoji partnerski zvezi, čeprav se skupaj javno pojavljata že od leta 2004. Ker so bili na obred povabljeni le najbližji sorodniki in prijatelji, naj bi sklenitev partnerstva presenetila celo ožji krog stranke svobodnih liberalcev (FDP), ki jo vodi prav Westerwelle. Iz stranke in zunanjega ministrstva so sporočili le, da Westerwelle in Mronz sklenitev partnerstva obravnavata kot osebno stvar. Med prvimi, ki je civilnimapartnerjema čestitala, je bila tako kanclerka Angela Merkel.

Drobtinice svobodnih liberalcev in krščanskih demokratov
Civilno partnerstvo v Nemčiji ne pomeni enakih pravic kot zakonska zveza, kakor je npr. na Danskem in v Veliki Britaniji. Westerwelle in Mronz sta se sicer »vzela« na matičnem uradu, kar pa ni mogoče v deželah Baden-Württemberg in Severno Porenje – Vestfalija.

Razlika je tudi v plačevanju davkov. Civilni par na leto plača celo do 15.000 evrov več davkov kot zakonski par. Nemško ustavno sodišče je sicer avgusta vse pare izenačilo glede na davek na dediščino in darila, še vedno pa ostaja temeljna razlika – davki na dohodek. Civilni pari dohodkov za razliko od zakonskih ne morejo prijavljati ločeno in si tako zmanjšati breme. Zaradi te subvencije za zakonske pare se v nemško državno blagajno vsako leto steče 33 milijard evrov manj denarja. Če bi imeli istospolni pari enake pravice, bi to za državno blagajno predstavljalo le 145 milijonov evrov manj denarja. Toda iz zdajšnje koalicije Merkel-Westerwelle so sporočili, da tudi glede davkov na dohodek ne bodo ukrepali na lastno pobudo, ampak bodo počakali na sodbo ustavnega sodišča.
Viri: Queer.de1, Queer.de2, Queer.de3, Sueddeutsche Zeitung (tudi foto)

NI HOTEL KOSITI Z ŽENO PREMIERKE
Islandska premierka Johanna Sigurdardottir bi morala na svojem obisku Ferskih otokov obedovati s predsedniki tamkajšnjih sedmih strank. Toda vodje krščanskodemokratske stranke ni bilo na večerjo. Ker je bila na večerjo povabljena tudi ženska islandske premierke, Jonina Leosdottir.

Vodja krščanskih demokratov Jenis av Rana je na svoji spletni strani zapisal, da povabilo na večerjo vidi kot provokacijo proti ferskim vrednotam. Islandsko zunanje ministrstvo je av Ranove izjave označilo za nečastne. Ferski premier Kaj Leo Johannesen, ki je organiziral večerjo, pa se je branil, da av Ranove izjave ne predstavljajo celotnega ferskega naroda.

Skandinavski konzervativci
Ferci govorijo podoben jezik kot Islandci, vseeno pa so Ferski otoki s 50.000 prebivalci avtonomni del Danske. Za skandinavska merila so konzervativna država.

Do manjšega spora z Islandijo glede spolnih manjšin je prišlo že leta 2006. Takrat je vodja islandskih socialnih demokratov Rannveig Gudmunsdottir kritizirala zavrnitev zakona, ki bi spolne manjšine na Ferskih otokih ščitil pred diskriminacijo. Njena kritika je v skandinavskih medijih naletela na velik odmev, Ferski otoki pa so nato pod pritiskom kritik sprejeli protidiskriminacijski zakon.
Vir: Pink News

HOMOPOROKE IN POSVOJITVE NA KARIBIH
Ko smo že ravno pri politikih ter njihovih partnerjih in zakoncih istega spola, omenimo še tole: nizozemski otoki Bonaire, Saba in Sint Eustatitus bodo prešli neposredno pod nizozemsko upravo. To pomeni, da bodo do leta 2012 privzeli nizozemsko zakonodajo ter s tem izenačitev isto- in istospolnih parov. Nizozemski spodnji dom je to že potrdil, zdaj pa je na vrsti še senat.

Omenjeni otoki so do zdaj skupaj z otokoma Cuaracao in Sint Maarten tvorili t. i. Nizozemske Antile, ki se bodo 10. oktobra razpustili. Curacao in Sint Maarten pa bosta po tem datumu avtonomni območji znotraj Kraljevine Nizozemske.
Vir: On Top Magazine

Pripravil Domen

 • Share/Bookmark
 

6 odgovorov na “Jebeš papeža, toda s kondomom”

 1. simple  pravi:

  Ko pa papež postavi vzporednico z nacizmom (v tem primeru gre za absurdno primerjavo), pa so vsi tiho. Redingova izjava je bila mila v primerjavi z njegovo. In ona je imela vsaj prav.

  Btw, tisti bjond angel zgoraj je ful hot! :P

 2. lube  pravi:

  Eh ta papeževa verska sekta…
  Da ne bi kdo drugi vlekel kake vzporednice z njim :D

 3. Pika Blogavička  pravi:

  Zupančič je tudi poročal o pohodu v Londonu, malo bolj iz prve roke, in poslikal tudi ta transparent. Mi je kar odleglo, da se papežu niso kar vsi po vrsti samo klanjali.

 4. aleks  pravi:

  res absurdna primerjava, nisem še nikjer do zdaj zasledil, da bi bil nacizem podpiral splav ali istospolno usmerjenost…

 5. Domen  pravi:

  Simple, se popolnoma strinjam s tabo. (Tudi v tem, da je oni angelček kjut.) Sicer pa moram reči, da me je Redingova (pozitivno) presenetila.

  Aleks, nacizem je podpiral splav (če so zamudili s sterilizacijo) v določenih primerih. Pri Rominjah, Judinjah, Slovankah, invalidkah, psihičnih bolnicah … Mah, pa saj veš, da ta sveti očka nima sto točk. Ali pa – bom kar tako rekel – etike.

  Pika Blogavička, hvala za povezavo.

 6. aleks  pravi:

  pravzaprav sem mislil na svobodno izbiro o rojstvu otrok, ne… mah ja.
  so pa vsaj angeli lepi ;)
  čeprav sem očitno na strani demonov, ker so mi temni bolj všeč :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !