Najbolj seksi moški na planetu je…

Na vprašanje:” Kdo je najbolj seksi moški na planetu?” so fantje in moški iz Slovenije, ki imajo spolne odnose z moškimi, najpogosteje odgovorili TO JE MOJ FANT oz. PARTNER! (Ooo, kako lep odgovor! :P ) Sledil je odgovor JAZ in šele na tretjem mestu je pristal Brad Pitt. Sledili so Ronaldo, Beckham, Ricky Martin, Clooney, Hugh Jackman, deveti je Jake Gyllenhaal in deseti Zac Efron.

Vprašanje je bilo postavljeno v raziskavi EMIS – v Evropski spletni raziskavi o moških, ki imajo spolne odnose z moškimi, v kateri ste lahko sodelovali tudi s pomočjo GLAVCE. Skupaj je v 39. državah vprašalnik izpolnilo kar 180.000 fantov in moških! :P V Sloveniji je v raziskavi sodelovalo 1.036 fantov in moških. Njihova povprečna starost je bila 30 let. To je bila tudi povprečna starost vseh sodelujočih v raziskavi. 34.4% tistih, ki so sodelovali iz Slovenije, je bilo “razkritih”. To pomeni, da tisti, ki jih poznajo, vejo, da jih privlačijo moški.

91% fantov in moških iz Slovenije ve, da aids povzroča virus imenovan hiv, da obstaja test, ki lahko pokaže, ali imaš HIV, da po okužbi s HIV lahko preteče nekaj tednov, preden jo je mogoče zaznati s testom, da trenutno okužbe s HIV ni mogoče pozdraviti in da je okužbo s hiv možno zdraviti z zdravili tako, da je njen vpliv na zdravje zelo zmanjšan. Skoraj 25% sodelujočih iz Slovenije se je v zadnjih 12 mesecih testiralo za hiv. 2.6% fantov in moških iz Slovenije, ki so izpolnili spletni vprašalnik je hiv pozitivnih.

In še zadnji podatek: :P 56,3 % gejev v Sloveniji oz. korektno moških, ki imajo spolne odnose z moškimi, je zadovoljnih s svojim spolnim življenjem. ;)

Brada Pitta bomo na Glavci predstavili v jutrišnjem fotosešnu. Kakšen je vaš komentar rezultatov? :P

Ekipa EMIS se zahvaljuje za sodelovanje (prvi rezultati)

Iztok K

 • Share/Bookmark
 

19 odgovorov na “Najbolj seksi moški na planetu je…”

 1. Sheik  pravi:

  Me veseli da smo “slovenci” zadovoljni z spolnim življenjem… :p Hja brez seksa bi blo življenje res bolj dolgočasno… :D

 2. dayw  pravi:

  bla bla bla.. kao da je to pomembno.

 3. roodi  pravi:

  kdo pa je zmagal v svetovnem merilu?

 4. roodi  pravi:

  pardon. koga so Evropejci postavili na prvo mesto?

 5. glavca glavca  pravi:

  @Sheik: Všeč mi je tvoj optimističen komentar! :D Meni pa se ta številka, le nekaj nad polovico, zdi kar nekoliko nizka!?
  @Dayw: Več informacij imamo, bolj dobro se poznamo, lažje usmerjamo svoje delovanje in aktivnosti. To so šele prvi rezultati. Kot vidiš, fantje in moški kar precej vejo o hivu in o testiranju. Vseeno pa se je šel v zadnjem letu testirat le vsak četrti. Kaj se tebi zdi pomembno?
  @Roodi: Hvala za vprašanje. :P Takole so zapisali:

  Najbolj priljubljen …
  igralec – Brad Pitt, baletnik – Roberto Bolle, božanstvo – bog
  oblikovalec – Tom Ford, fotomodel – Jon Kortajarena, nogometaš – Cristiano Ronaldo
  glasbenik – Ricky Martin, politik – Barack Obama, porno zvezda – Brent Everett
  ragbist – Ben Cohen, teniški igralec – Rafael Nadal, TV voditelj – Jesus Vazquez
  Američan – Brad Pitt, Avstralec – Hugh Jackman, Belgijec– Jean‐Claude Van Damme
  Brazilec ‐ Ronaldinho Gaucho, Britanec – David Beckham, Kanadčan – Keanu Reeves
  Čeh – Pavel Novotny, Kubanec –William Levy, Francoz – François Sagat
  Nemec – Lukas Podolski, Grk – Sakis Rouvas, Madžar – Arpad Miklos
  Irec– Colin Farrell, Italijan – Raoul Bova, Mehičan – Gael Garcia Bernal
  Portugalec – Cristiano Ronaldo, Portoričan – Ricky Martin, Španec – Enrique Inglesias
  Šved – Freddie Ljungberg, Turek – Tarkan

  Iztok K

 6. dayw  pravi:

  nisem se še nikoli šel testirat. ni blo razloga.

 7. Sheik  pravi:

  Ja no tko je – meni seks veliko pomeni in brez dobrega, kvalitetnega seksualnega življenja veza ne obstoji dolgo… :p
  Se strinjaš z mano Iztok??? :p

 8. Sebastos  pravi:

  Katastrofalno nizko zadovoljstvo s spolnim življenjem pri Slovencih! Kakšna je številka pri celotni skupini? Vprašalnik sem sicer izpolnjeval pa se ne spomnim ali je z ankete moč razbrati tudi vzroke za nezadovoljstvo.
  Absolutno premalo testiranj v Sloveniji, kako je pri celotni skupini?
  Lp in thx za odgovor že vnaprej!

 9. katarina  pravi:

  joj fantje ko bi vi vedeli kako s takimi slikami uničujete samozavest tistih, ki imajo “normalne” oz. majhne penise. a že to je ful hudo, da v porničih igrajo sami taki z đajnt penisi, zdej pa še tukaj … :) )
  sicer pa … rezultati so vzpodbudni. me pa zanima kot žensko koliko je tipov, ki so biseksualni in njihova partnerka tega ne ve.

 10. glavca glavca  pravi:

  @Dayw: Če bi razlog bil, kam bi se najverjetneje šel testirat?
  @Sheik: Ah, kje pa! Seks je precenjen! ;) Strinjam se, a vedno bolj čutim, da je dolgotrajna veza še veliko več kot seks. :P

  @Sebastos: So države, v katerih so fantje in moški bolj in so države, v katerih so manj zadovoljni s svojim spolnim življenjem kot v Sloveniji. :P Povprečje vseh držav je 55,6% (izračunano kot srednje vrednosti odgovarjajočih vrednosti v posameznih državah in ne iz celotnega vzorca)

  Fantje in moški v Franciji (72,3%) Španiji (68,2%), Švici (69,1%), na Nizozemskem (69,2%), v Španiji (68,2%) in Belgiji (68.2%) kažejo največje zadovoljstvo s spolnostjo. Nasprotno je v BIH (40,9%), Makedoniji (44,6%), na Hrvaškem (46,8%), Cipru, v Belorusiji, Ukrajini, Estoniji, Srbiji (49,6%), Rusiji in na Madžarskem (49,7%), kjer je manj kot polovica sodelujočih v raziskavi navedla, da so zadovoljni s svojim spolnim življenjem.

  V zadnjih 12 mesecih se je za hiv testiralo 34,6% sodelujočih v raziskavi. Tudi tu so precejšnje razlike med državami. Testiranje na HIV v zadnjem letu je bilo najbolj pogosto v Španiji (44,4%), na Portugalskem (45,9%), v Belgiji (46,6%) in Franciji (47,1%) in najmanj pogosto v Litvi (19,9%), na Finskem (23,8%), v Sloveniji (24,7%), na Hrvaškem (25,1%) in v Turčiji (25,2%).

  Tudi jaz se ne spomnim posameznih vprašanj. Končni rezultati raziskave EMIS bodo znani septembra 2011. Vmes pa najverjetneje še kakšni delni. :)

  Na vprašanje in komentarje zelo rad odgovarjam. :P

  Iztok K

 11. glavca glavca  pravi:

  @Katarina: Joj, joj, spet sem ga polomil! ;) Prav imaš. Fotka se mi je zdela vznemirljivo lepa, zato sem jo objavil. Bom v prihodnje malo bolj pomislil. Resno. Vprašanj se ne spomnim več dobro. Ne vem, kako je bila biseksualnost vključena v raziskavo. Takoj, ko bodo znani novi rezultati, jih bom objavil na Glavci.

  Iztok K

 12. dayw  pravi:

  če bi bil razlog bi se že pozanimal.. zaenkrat pa se še ne rabim in tudi nič ne kaže, da bi kaj takega kadarkoli v prihodnosti bilo potrebno.

 13. Domen  pravi:

  Jee, moj Madžar je med zmagovalci. :)

 14. moonboy  pravi:

  @sebastos: Med rezultati je tudi navedeno, da so fantje in moški, ki so manj razkriti, tudi manj zadovoljni s svojim spolnim življenjem oz. da v državah, kjer je procent razkritosti manjši, tudi v manjšem procentu “obkrožijo” zadovoljen. Misliš, da je lahko nerazkritost razlog za nezadovoljstvo?

 15. FireFlame  pravi:

  Vesel bom, ko bo odstotek razkritih vsaj čez 50, mislim da bo potem tudi zadovoljstvo s spolnim življenjem, kot tudi aids awareness večja! P.S. a ni čudno da so na Balkanu nezadovolni s seksom? Še dobr da grem v Francijo naslednjo leto na dopust! :D

 16. Peter  pravi:

  @FF: Francozi so res odlični, preverjeno. Nikoli nisem bil v Franciji. Takrat, ko sem bil samski, sem imel avanturo z moškim. Dobro je govoril slovensko. Bilo je odlično. Nekega dne sem gledal televizijo in nisem mogel verjeti svojim očem. Na televiziji je bil tisti moški. Zvedel sem, da je Francoz in tudi sem zvedel, kako mu je ime, kako se piše, kaj je po poklicu…

 17. glavca glavca  pravi:

  @Dayw: Razumem.
  @Domen: Ti imaš svojega Madžara!? ;) Napiši kaj o njem. Kdo je to? :P
  @Moonboy: Zanimivo so povezali zadovoljstvo in razkritost. Na prvi pogled ta povezanost deluje nekako logično, a za končen komentar bom raje počakal dokončne rezultate. ;)
  @FireFlame: Ta podatek – o nekem splošnem nezadovoljstvu s spolnim življenjem na Balkanu, je mene tudi presenetil. Kamorkoli v Francijo že greš, boš srečeval najbolj “potešene” tipe v Evropi. Lucky you! :P
  @Peter: Ali bi hotel nekoliko bolj opredeliti:”… Bilo je odlično.” :P

  Iztok K

 18. Sebastos  pravi:

  @ztok K: hvala za odgovor.
  @Moonboy: Dejstvo, da so moški v zahodnih državah bolj zadovoljni s spolnim življenjem je verjetno povezano z odprtostjo družbe do GLBT populacije, z večjo razkritostjo, lažjim iskanjem partnerja in verjetno tudi z višjim deležem stalnih partnerskih vez. Varno in prijazno okolje je namreč osnova tudi za bolj sproščeno možnost za druženje, ljubezen in skupno življenje oseb istega spola. Manj je skrivanja, samoobtoževanja, notranje in zunanje homofobije, instantnega seksa na neudobnih mestih in s tem tudi manj stresa povezanega s seksom, ki gotovo zmanjšuje kvaliteto odnosa itd. Večina si verjetno vseeno želi tudi kaj več kot le občasno “praznenje” z anonimneži. In kaj je zate optimalno spolno življenje?
  lp

 19. Peter  pravi:

  @glavca: seks.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !