On

Ni dolgo, kar sva se spoznala. Poletje je pozdravljalo jesen in kriče zadrževalo razgaljena telesa. V zraku je dišalo po novih doživetjih. Bil je tisti, ki me je uvajal v novo delovno okolje, ki danes že ubrano utripa ritmu vsakdana. Ob prvem pogledu iz oči v oči me je spreletelo. Vedel sem, da ne bom ostal hladnokrven. Deloval je dokaj strogo in bil sem prepričan, da je starejši, kot je v resnici, a še vedno mlajši od mene. Že prvi dan je splet okoliščin nanesel, da sem imel čast popiti kavo v njegovi družbi. Razlagal je o razkoraku med teorijo in prakso, o izrazih, za katere sem menil, da bo preteklo desetletje, preden bodo ostali v moji precej raztreseni betici, ki dnevno konzumira presneto veliko podatkov iz različnih miselnih vzorcev. Moja domišljija pa ga je projicirala v različnih položajih in ocenjevala njegovo ustno votlino ter se spraševala, kako dobro se poljublja. Izpite je že po vizualni interpretaciji opravil s čisto desetko, kakopak.

[Foto Flickr, Xurble, S is for Superman]

Za seboj imam že precej delovnih izkušenj in spoznal sem, da razmerje na delovnem mestu sploh ni posrečena praksa in zaenkrat še ne poznam primera, kjer bi se obneslo. Zato sem vedno pazil, da se v tovrstnih okoliščinah nikoli nisem čustveno navezoval na sodelavce. Doslej nisem imel težav, a vendar se je moralo zgoditi… Zaljubil sem se v fanta, ki ve, zakaj hodi v službo, vrhunsko opravlja svoje delo in se ne zadržuje v prostorih, kjer se obrača leglo obrekljivih lenuhov. Absolutni vzornik. On je tisti, ki mi sproščeno pomežikne, se me spontano dotakne, da zadrhtim in zagorim po celem telesu, njegovi pogledi pa v meni sprožajo smrtonosne salte čustev, ki jih ne morem in ne znam zavirati.

Suvereno sem zakorakal v nov svet, kajti delam na področju v katerem sem povsem neizkušen in tudi moja izobrazba se precej razlikuje od teh okvirjev. Vsak začetek je težak, so rekli, a spoznal sem motivatorja, pa še presneto privlačnega povrhu, ki je vse, kar pojmujemo kot težko delo, spremenil v enostavno. Prav vsak trenutek v njegovi družbi je zame posebno doživetje in opazil sem, da tudi on ne odklanja moje družbe. Shranil sem si njegovo številko in mu poslal v celofan ovito sporočilo. Prejel sem odgovor, nadvse simpatičen, kakor je bilo pričakovati.

Začela sva se več družiti – pred delom na kavi, med delom sproščeni šaljivi klepet s smehom in ob koncu včasih druženje. Povedal mi je, da ima fanta, kar me je sprva potrlo, a sem si ves čas govoril, da je mogoče tako bolje, saj bo ves čas prisotna ovira, katere ne bom prestopil. Tako bova ostala vsak na svojem bregu in ne bova rušila delovnega utripa zaradi osebnih interesov.

A zgodilo se je nepričakovano. Zaupal mi je, da s fantom nista srečna. To me je le še bolj užalostilo, saj fantu, ki v mreže ljubezni opleta moje srce, nikoli ne bi privoščil česa slabega. Odkrito je govoril o sebi, mi med drugim priznal, da se v moji družbi dobro počuti in mi začel vračati simpatijo. Tistega dne je prišlo do prvih intimnih dotikov. Že dolgo nisem doživljal česa tako lepega.

Čutim, da se najin odnos poglablja, z vsakim dnem bolj. Želim mu vso srečo tega sveta, ki mu je jaz v tem trenutku nimam priložnosti dati. Če bom imel kdaj to srečo, bom za tega lepotca naredil prav vse, z upanjem, da tudi on začuti vsaj delček moje sreče.

Med delom ga rad opazujem, kako vešče opravlja svoje delo, se posveča strankam in sodelavcem z vso svojo pozornostjo. On je tisti, ki me prebudi samo s pogledom, ki v meni napleta najlepše sanje in draži vsa čustva, za katera ne obstajajo besede, da bi jih lahko opisal.

Lepo je živeti, že zaradi tistih drobnih radosti, ki jih spuščamo v svoje življenjske vrtove.

Krisss

 • Share/Bookmark
 

8 odgovorov na “On”

 1. Taka  pravi:

  Ob branju tega sem se kar topil! Lepo napisano!

 2. FireFlame  pravi:

  Ajjj kaj bi dal da bi sploh mel kakšnega sodelavca, ki bi se ga dal vsaj pogledat! :S

 3. biksen  pravi:

  elokventno. zapeljivo. ti sam piš!

 4. Krisss  pravi:

  @Taka, najlepša hvala. Vsaka kritika ali pohvala mi res veliko pomeni. :D

  @FireFlame, ti verjamem, ker imam tudi sam prvikrat tako srečo, da sem doživel simpatijo na delovnem mestu. Pa imam že kar precej služb in delovne dobe za seboj. Prepričan sem, da te kaj lepega v ljubezni še čaka – mogoče tudi na delovnem mestu, kdo ve…:)

  @Biksen, hvala, z veseljem. Če bo le kdo bral… ;)

 5. Quicksilver  pravi:

  odlično :)

 6. Krisss  pravi:

  Hvala Quicksilver!

 7. Grablje  pravi:

  Jaz bom pa spet moralko spustila: intima z vezanim? Ja, za enkratni seks, ki ga iščeš v drugem okolju (recimo kupid dot kom), ne pa za avanturo/romanco. In nenazadnje, tak Popolnež in dostojanstven dedec, kakršen je, lahko zaključi svojo nesrečno vezo in se prepušča … čemur že pač.

 8. Krisss  pravi:

  Grablje, strinjam se z napisanim, a kdo sem jaz, da bi se smel vmešavati v tuje odnose. Konec koncev nekaj letna doživetja niso ravno zanemarljiva. Spoštujem. Upam pa, da se reši v njegovo dobro. Jaz se bom v vsakem primeru znašel. Rad ga imam in to je najpomembneje. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !