Novoletna zaobljuba: manj dunajskih zrezkov

Obožujem dunajske zrezke! Nor sem nanje! Že cel teden jih jem in sem se jih že pošteno preobjedel. Vedno se mi zasvetijo oči, ko na krožniku zagledam lep, ocvrt, sočen, mesnat zrezek poleg njega pa lepo popečen rjavkast krompirček. Ker se s tem ne zadovoljim nujno čez oboje prelijem božansko belo tatarsko omako (vem na kaj ste pomislili vi packi :D ) katera me napolni z neverjetnim zadovoljstvom in dobrim občutkom. Orgazmično. Popolna ekstaza!

Še malo pa bo vse te norije decembrske končno konec. Saj ne rečem, da ne maram decembra ampak vsega je čisto preveč. Po petih dnevih težke turneje zlivanja tekočin v telo, se nažirati, kupovati, zaključevati, pisanja čestitk in vsega tega sranja človeku že pošteno dopi*di. Uf poglej ga no, še novo leto je in spet moram na »sestanek« ker se v petih dneh s kolegi nismo uspeli zmenit kaj, kje in kako. Letos bomo v Ljubljani to smo se uspeli zmenit. Denarja nimamo. Vemo samo, da bomo in da bo zabava. Drugo nas ne zanima. Ljudje smo nenormalne potrošniške svinje! In potem se najde junak, ki začne predavat o božiču in njegovem pomenu kako se moramo imeti radi, pa da nas zbližuje, pa cela družina je zbrana pa pa pa pa…za skozlat. Na predbožično noč je bil ves dan pravi kaos. Avtomobilov na milijone, trgovine polne do stropa , vsi živčni in napeti, da bodo le dobili še tisti pljunec bifteka zraven pa še en pošten kozarec majoneze in čim prej konzumirali tono kalorij. Mislim, da bi se moral veseli december preimenovati v mesec potrošniških svinj! Definitivno. Ena izmed cvetk so tudi novo letne zaobljube! Jaooo. Kako pa to sovražim. Vsi bodo boljši ljudje takoj, ko bo padla sekunda čez dvanajst. Kadilcev in alkoholikov tudi ne bo več. Vsi bodo suhi! Vsi bodo nekaj bolj pozitivnega! Ne vem kaj naj rečem. Res. Celo leto imamo časa ampak ne! Rešila nas bo tista mala z decembersko sentimentalnostjo posrana zaobljuba takoj ko bomo padli v 2011. Pa vsako leto je isto. Vedno, ko predavam o tem »lepem« mesecu dobim cel plaz kritik kako pretiravam, pa da ljudje niti nimajo denarja,da bi lahko tako na veliko zapravljali in da se duh božiča še zdaleč ni izgubil…

Vedno mi dokažejo nasprotno in sem mnenja, da bo šlo samo še navzdol. Po naravi sem optimist ampak, ko pogledam ljudi kaj počnejo za tisti biftek, pršut in vse to sranje…kot podivjane živali. Pravi stampedo. Moderni svet je res lep. Ljudje smo same ovčke in naši pastirji nas odlično pasejo. Lep svet!
Mama me kliče na kosilo!

Danes ni dunajskega. Jedel bom palačinke!

TAKA

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Novoletna zaobljuba: manj dunajskih zrezkov”

 1. Gaber  pravi:

  Am. Jaz sem mojster za palačinke. :P Marmelada? Skuta? Limona in sladkor? Kako je že? Eurokrem? :P Sirup? In potem te dam dol. ;)

 2. nevenka nevenka  pravi:

  Aha, Gaber, meni pa že dolgo nisi poslal nobenega lupčka :-(
  No, pa srečno :-)

  Ja, ja … odkotalili se bomo v leto 2011.
  Vsaj jaz.

 3. Taka  pravi:

  Gaber@ Najraje imam marelično marmelado! Imel sem tudi obdobje, ko sem si v palačinke dajal ketchup! Ja vem..bljak! Oh Gaber ti poreda! :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !