Ne hitrost, ampak depresija

Od začetka tega tedna je mavrična skupnost po številu prebivalcev večja za škotskega kolesarja, ki sliši na ime Graeme Obree. Leteči Škot, kot ga kličejo, je v letih 1993 in 1994 dvakrat postavil svetovni rekord v številu prevoženih kilometrov v eni uri.

Toda ni bila hitrost tista, ki ga je skoraj pahnila v smrt, ampak depresija. 45-letni Obree je v ponedeljek za The Scotland Sun povedal, da trpi za bipolarno motnjo in da je že dvakrat skušal narediti samomor, vse to pa je povezano z nesprejemanjem lastne spolne usmerjenosti.

 

Ko je pri 13. letih psihologinji zaupal, da je gej, je menila, da gre le za trenutno čustveno fazo in da bo ta občutja potlačil. To je dejansko storil in se pozneje poročil z žensko. »Verjetno sem vedel, da sem gej, ampak to je bilo tako nesprejemljivo. Niti najmanj se mi ni sanjalo o tem, preprosto sem vse potlačil,« je dejal.

Ker pa potlačitve ni mogel nadaljevati v nedogled, je resnico leta 2005 najprej razkril — zdaj že nekdanji — ženi in staršem. Ti so potrebovali nekaj časa, da so se sprijaznili, vendar ima Obree zdaj z njimi bolj poglobljen odnos kot prej. Zdaj se počuti osvobojenega, je še dodal.

Obreejev najboljši dosežek je 52,713 prevoženih kilometrov v eni uri. To mu je uspelo s posebno držo na kolesu, ki spominja na smukaško prežo pri smučanju. Zanimivo je tudi, da je kolesa, s katerimi je tekmoval, sestavljal sam, pri tem pa je uporabljal tudi dele pralnega stroja.
Vir: Pink News

KOT RICKY MARTIN
Razkritij je zadnje čase toliko, da jim je kar težko slediti. Vseeno izpostavljam še enega športnika.

26-letni Johnny Weir je bil med letoma 2004 in 2006 trikrat ameriški državni prvak v umetnostnem drsanju. Njegov največji uspeh je bronasta medalja na svetovnem prvenstvu leta 2008, lani na olimpijskih igrah v Vancouvru pa je bil v konkurenci posameznikov 6. V letošnji sezoni ne tekmuje in denarce služi kot član žirije v ameriški različici šova Zvezde drsajo.

 

Govorice o tem, da je gej, so bile dolgo časa skoraj tako glasne, kot so bile tiste o Rickyju Martinu, preden se je pevec marca lani pogumno razkril. Čeprav Weir na vprašanja o spolni usmerjenosti dolgo časa ni odgovarjal, je govorice podpihoval z nekaterimi tekmovalnimi kostumi. Razkritje si je prihranil za avtobiografijo Welcome to My World, ki je izšla prejšnji mesec.

Pripravil Domen

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Ne hitrost, ampak depresija”

  1. glavca glavca  pravi:

    Film Flying Scotsman se prav te dni spet vrti po Cinemaxu. :D Iztok K

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !