Znanje je ključ do uspeha

Spomnim se težav odraščajočega fanta. Bil je precej zadržan otrok, ker so bili vsi večji in močnejši od njega. Z veseljem so se spravljali nadenj, saj jim nikoli ni dokazal premoči. Najbrž je bilo tudi to krivo, da ob nerazumevanju razlage v šoli, ni nikoli upal dvigniti roke in prositi za individualno pomoč. Bilo mu je vseeno. Vedno je odnesel dovolj, da je brez težav prejadral šolsko leto.

[Foto Flickr, Dan Zen, Focuso cam]

To se je poznalo kasneje, v srednji šoli. Imel je krasne sošolce in poguma mu ni manjkalo, bila pa je lenoba v ospredju in vse kaj drugega prej, kot pa znanje, ki ga danes nadvse pogreša. Če natančneje označim situacijo, se težava imenuje znanje angleškega jezika. Vem, da ni malo primerkov s tovrstnimi težavami, a omenjeni sploh noče biti tak kakor drugi.

Danes se bori s težavo. Vem, da bi mu marsikdo želel pomagati s svojim znanjem. Najbolj verjame tistim, ki mu pravijo, da največ znanja pridobiš v deželi, kjer jezik ves čas odmeva. Zadal si je prav poseben projekt. Na popularnem Romeu je poslal prošnjo fantom, živečim v Angliji ali Ameriki, da ga dodajo na Skype, saj bo tako lahko izpopolnil znanje jezika s pogovorom. Ne boste verjeli. Od dvajsetih poslanih vabil, je prejel odgovor enega samega fanta. Je to žalostno? Zaskrbljujoče?

Zamislil sem se. Kaj bi pa pravzaprav naredil sam, če bi prejel tovrstno vabilo nekega tujca? Nasedel? Najbrž ignoriral. A vendar vem, da se je mogoče na opisani način naučiti tekoče govoriti do poletja. Uspelo mu bo. Verjamem. Vsak prosti trenutek bo moral vložiti v učenje.

Ste se že kdaj počutili nemočne? On se vsakokrat, ko ga okolica dojema kot nadvse izobraženega intelektualca, z zdravim razmišljanjem in vsi vidijo v njem razgledanega odraslega posameznika, dasiravno se včasih obnaša povsem otroško. No in ta nekdo ni nihče drug kot moja nečimrnost, ki zaradi osramočenosti ponižno skloni glavo, vsakokrat, ko se sreča z angleško govorečimi osebki. Pa saj bo bolje… Delam na tem.

Krisss

 • Share/Bookmark
 

8 odgovorov na “Znanje je ključ do uspeha”

 1. Snowblind Snowblind  pravi:

  To pa lobiji :smile:

 2. ambala  pravi:

  Se ne čudim, da si dobil le en pozitiven odgovor. Kdo pa ima čas še danes za tako konverzacijo? Probati sicer ni greh, tako da le še neumorno naprej. Če pošlješ sporočila še 30 jih boš nemara že dobil dovolj za pogovore. :D

  Keep up the good work! And never give up!

 3. Krisss  pravi:

  Hvala!
  Zmaguje vsak, ki upa, se bori in vztraja… ;) Volja je, čas pa še bo. :D

 4. blaž  pravi:

  am. glej filme brez podnapisov.

 5. Krisss  pravi:

  Hvala Blaž, vzeto na znanje. ;)

 6. garry  pravi:

  Sreča je na strani pogumnih!

  Me veseli, da ma še kdo nadvse zanimive ideje za reševanje vsakdanjih problemov. Sicer menim, da bo to učenje melo manjšo sistematično napako ampak naj ti bo ;-)

 7. NoMercy  pravi:

  znanje je ključ do delanja TRAPARIJ.ker samo tisti, ki ima znanje ve kaj je traparija … ostalim je to izražanje samega sebe :D

 8. Krisss  pravi:

  @Garry, mi lahko poveš kaj več o sistematični napaki?

  @NoMercy, se ti zdi tudi izražanje samega sebe na drugačen način traparija? ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !