Nad glavo švigajo strele

To je dnevniški zapis ustvarjalnega, s hormoni preplavljenega maturanta. ;)

Ta prispevek sem napisal že kar nekaj časa nazaj vendar se mi ga zaradi neke blodnje in zadržka ni dalo dokončati in objaviti. Lažem. Preprosto… eh ni važno. Saj veste tisti prenategnjen rek: bolje pozno kot nikoli…

Informativci. Ljubljana polna bodočih študentov. Lepih študentov. In jaz med njimi. Pogledal sem si FDV in moram priznat, da me je kar impresioniral. Zelo lepa in moderna stavba s kafiči in restavracijo. Kaj še hočeš drugega? Kakšni so družboslovni tipčki? Ajde FDV – jevci hitro se pohvalit! :D Če je kdo od vas (ali pa je bil) FDV – jevc mi naj prosim pove ali je res, da je najtežji predmet na tem faksu omara in da lahko padeš samo po štengah? V tem primeru je potem to res mega faks! V Lj sem se peljal zraven blondinkona. Juu sem užival. Celo pot sem sexal z njim v mislih. Hehe kak trot sem. Večino dneva smo preživeli na Prešercu in po kafičih. Jaoo sem si napasel oči. S prijateljico sva si ogledovala različne tipčke in jih obrala, analizirala ter požirala do onemoglosti. Horda bodočih študentov. Prešeren, kako ti zavidam, ko vsak dan z očmi zasleduješ lepe ritke, ki prečkajo tromostovje. V bistvu ti niti ne. Ti jih lahko samo gledaš js pa, primem, božam, grabim, raztrgam raaawgh! Ups…

Popoldne sem šel še na naš slavni AGRFT. Ko nam je prijazni gospod predaval (kasneje sem ga zasledil na našem svetem Romču in bil nad tem nenavadno in zaskrbljujoče navdušen…) o zajebanosti sprejemcev in kako težko je biti sprejet v gledališko elito sem si podrobno ogledal vse prisotne slave žejne in wannabe igralce ter ugotovil, da imam še največ šans! Častna skavtska!

In potem je počil balonček in nazaj na realna tla. Morda pa mi uspe. Vem, da mi bo. Če ne to leto pa naslednjo. Js se ne dam. Ne, ne. Ena izmed stvari, ki je pri meni trdno zasidrana je to, da se nikoli ne vdam in borim do zadnjega. (Mama mi vedno pametuje, da to za to ker sem oven in podobna sranja…) Nič kaj lepih tipčkov. Samo en kup zmešanih kur s povešenimi joški, ki mislijo da bodo s prekomernim makeupom, Lady Gaga sranjem in globokim dekoltejem kot je postojnska jama, navdušile žirijo. Beda. V kotu sem opazil, da sta se dva tipčka imela rada. Kako lepo ju je bilo pogledat. Vsi so videli, a nikomur ni bilo mar. Bil sem vesel, ker sem se v tisti majhni, črni, smrdljivi a magični dvoranici počutil sprejetega. Ta čar nas mladih umetnikov, ki imamo (naj bi imeli) to zmožnost videti dlje. Iskati resnico in bistvo našega bivanja s pomočjo umetnosti. Imel sem občutek, kot da smo vsi next level. Vsi sprejemamo. Nihče ne obsoja. Smo tako zelo večplastni in z svojo edinstveno sposobnostjo živeti druga življenja primorani občutiti ves gnus in bedo, veselje in žalost… in lahko rečemo vem kako je. Vem kako se počutiš. Zdaj vidim stvari drugače. Še se bom trudil izboljšat svet pa čeprav vem, da je vse le utopija. Še bom zrcalil drek sveta ljudem v obraz.

To bi bil idealen scenarij. A moram še 1x počit balonček. Ozračje v dvorani je bilo tako naelektreno, da sem videl strele nad sabo. Vsi tam samo z enim namenom in enim ciljem. Pobiti vse v sobi in ostati sam. Biti edini v vrsti za sprejem. Človek se še zdaleč ni izboljšal in če izhajam iz te točke lahko rečem, da tista dva tipčka nihče ni opazil oz. nikomur ni bilo mar ker so se vsi samo slinili in ritolizali prijaznemu profesorju. Le kaj bi bilo če bi bili kje drugje. Kjer se ni treba trudit prodat svoje duše za vpis. Me prav zanima kaj bi bilo, če bi se tipčka imela rada na glavnem sprejemu na FDV – ju v veliki dvorani na najvišjem nadstropju. Cela horda bodočih študentov, staršev in drugih briljantnih osebkov. Bi sprejeli? Bi se počutili udobno? Mislim, da ne. Kaj sploh hočem povedat? Hočem povedat kako super sprejemljivi in tolerantni in obratno so (smo, sem) lahko ljudje, ko vedo da bodo od tega imeli korist ali pa da bodo zaradi tega propadli. Vest in razum tukaj padeta v brezno.

Zdaj sem že vpisan… vam povem, če mi uspe.

TAKA

 • Share/Bookmark
 

5 odgovorov na “Nad glavo švigajo strele”

 1. PikiJakob  pravi:

  PROSIM, PROSIM, ne si uničiti življenja in ne pojdi na
  FDV, FF in podobno s****e. Če že moraš na filofaks, pojdi kak
  jezik študirati, drugače pa pojdi raje delat kot pa na faks, če ti res nič bolj tehničnega/naravoslovnega ne leži.
  Število brezposelnih diplomantov se je v 10tih letih POTROJILO in razen če nisi ŽE OD PRVEGA LETNIKA najbolj aktiven, zagnan in ciljno usmerjen, ti bo žal, da si vpisal družboslovni faks.
  Govorim iz lastnih izkušenj, pa imam ZELO lepe ocene in tudi kar nekaj stvari sem že počel, a še vedno premalo, da bi dobil zaposlitev, ki bi bila vredna mojega truda in izobrazbe.

 2. d.  pravi:

  Po mojih izkušnjah so tipčki na naravoslovju VELIKO lepši ;)

  Sicer pa..veliko pametneje se je zdele prejebat s težkim faksom, kot pa celo življenje obžalovat, da se nisi. In ja, boš obžaloval, če boš šou na fdv.

 3. Taka  pravi:

  Hvala za napisane izkušnje! :D Hja kaj pa vem….težko je ker sem totalno v dreku kar se naravoslovja tiče. Ne maram naravoslovnih zadev in v njih padem na celi črti. Sebe sem vedno definiral kot hudega družboslovca in se mi zdi da bi groozno trpel na kakšni naravoslovni. Se pa strinjam, da kot nek FDV – jevc si pač samo še ena rdeča številka v naši lepi državici.

  Bomo videli kako in kaj.

 4. Krisss  pravi:

  Kjer je volja, je tudi pot. Dokler boš imel cilje, boš uspešno premagal še tako težko rešljivo situacijo, verjemi.
  Verjamem v dobro prihodnost intelektualca! :)

 5. bog  pravi:

  Ne poslušaj kretenov kaj ti govorijo. Pejt na tisto kar te veseli. Iz lastnih izkušenj ti povem (sem na enem od 3 najbolj suficitarnih študijev – drućboslovnih ;) )da če te nekaj res veseli, potem uspeš ne glede na vse. U got to be the cherry, on the top of the cream, on the top of the cake :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !