Ljudje in delo

Ugotavljam, da ne prenesem ljudi, ki nimajo lastnega mnenja, se vselej opirajo na druge ali se ob vsaki situaciji strinjajo. Takih primerkov ni malo. Še bolj izstopajo pred volitvami, referendumi, pomembnimi osebnimi odločitvami drugih. Skratka, vsakokrat, ko so izzvani, da podajo svoje mnenje.

Poznam moža z relativno ugledno funkcijo. Direktorja, ki zaposluje izključno pasivna bitja, brez izdelanih ciljev. To mi je sam povedal. Pravi, da so to ljudje sistema in, da s takimi nikoli ni težav. Pa sem ga potem vprašal, kako je lahko tak človek doprinos k podjetju, ko pa vendar s svojo glavo ne razmišlja in samoiniciativno ne naredi popolnoma ničesar? Zasmejal se mi je v odgovor in dodal, da razmišlja zato on. Vsi ti ljudje so velik doprinos, ker se vedno strinjajo z njegovimi idejami in naredijo natanko to, kar jim ukaže. Drugačni ljudje bi stvari jemali v svoje roke, z doprinosom k podjetju bi smatrali, da so že skoraj solastniki, zahtevali bi višje plače, funkcije… Obnemel sem.

[Foto Flickr; Mr. Ush]

Vem za relativno malo podjetje, ki zaposluje samo ženski kader in katerega vodi močno napudrana in popleskana dama srednjih let, ki na razgovoru za službo svoje kandidatke sprašuje, če imajo kaj otrok in ali jih mogoče v kratkem načrtujejo. Ves čas se vsiljuje v posameznice in svoje zaposlene obiskuje tudi na domu. Uboge delavke torej nimajo pred njo miru niti v svojem prostem času. Z narejenim veseljem ji kuhajo kavo, igrajo z njo tenis in uživajo nedeljsko popoldne v toplicah.

Tako se izkaže, da je veliko ljudi prestrašenih. Bojijo se samih sebe. Ne razmišljajo, da imajo pravico jasno izraziti svojo domnevo, stališče in voljo. Tako doma, kot na delu.

Ali je dandanes res tako težko dobiti službo?

Jaz sem jih zamenjal že res veliko, navadno zaradi osebnega nezadovoljstva in občutka po nenehnem izkoriščanju. Končno sem zadovoljen. Mogoče zato, ker ne opravljam poklica, za katerega sem izučen, ali pa, ker se ne obremenjujem z nikomer in ničemer več. Ko nekoč ne bom več občutil tega veselja, ki se me loti vsak dan na poti v službo, bom elegantno oddelal odpovedni rok in poiskal nekaj novega. Preprosto in preizkušeno.

Kaj pa vi potrebujete za dober dan v službi?

Krisss

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Ljudje in delo”

 1. fireflame  pravi:

  odg. na vprašanje: veliko smeha! :D

 2. Krisss  pravi:

  @Fireflame: Zelo me veseli! :D

 3. Rener  pravi:

  Ti povem ko jo dobim :)

 4. Krisss  pravi:

  @Rener, ko bom velik, bom imel podjetje. Ko bom imel podjetje, te bom zaposlil. Ko te bom zaposlil, boš imel vodilno funkcijo. ko boš imel vodilno funkcijo, boš imel najvišjo plačo. ;)
  Upam, da čimprej poročaš o razmerah na delovnem okolju… :) Zmaguje vsak, ki upa, se bori in vztraja!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !