Doctor Who za telebane

Nedavno se je začela 6 sezona v letu 2005 znova obujene britanske serije Doctor Who. Zadnji Doctor je najmlajši in najbolj privlačen do sedaj (vsaj po mojem mnenju).

Za hiter skok v serijo pa je treba vedeti:

Doctor Who je Gospodar Časa (Time lord) in je star preko 900 let. Če umre, se lahko regenerira. Tako je zadnji Doctor že enajsti po vrsti. Zadnji trije Doctorji:

 

Potuje s TARDIS (Time And Relative Dimension(s) In Space). To je, hm(?), vesoljska ladja, časovni stroj, hiša, vse skupaj? No, pomembno je, da na zunaj izgleda kot policijska postojanka (Police box) iz 50ih v Veliki Britaniji. Takšna je, ker ne deluje dobro in ne more več spreminjati oblike. Na zunaj je majhna, znotraj pa velika, zelo velika.

Doctor Who ne uporablja orožja, ima pa sonični izvijač (Sonic Screwdriver) :-D . No, jaz najprej pomislim na nekaj vibrirajočega za osebno rabo, ampak v seriji se uporablja predvsem za odpiranje stvari, manipuliranje z napravami in analizo sploh vsega (mislim, da je lahko tudi neke vrste USB ključek).

Zelo pomembni so Doctorjeve spremljevalci. Večinoma so to privlačne punce, imel pa je tudi omniseksualnega in seksi kapetana Jacka Harknessa.

In skupaj rešujejo zemljo, planete, vesolje, čas…

Andrej Who

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Doctor Who za telebane”

 1. dayw  pravi:

  doctor no.2 je meni najboljši..

 2. Andrej Who  pravi:

  Meni je zadnji zelo fajn :-) .
  Sicer pa so vsi trije zelo zanimivi po svoje. Še dobro,
  da jih lahko menjajo in da vsak prinese nekaj novega (vizuelno in karakterno).

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !