Naj tudi vas nagovori …

… podoba plakatov, ki so jih v ponedeljek umaknili z avtobusnih postaj v avstralski zvezni državi Queensland, potem ko so prejeli številne pritožbe, da plakati trgujejo s spolnostjo mladostnikov. (?!) Že naslednji dan se je podjetje Adshel opravičilo in priznalo, da je klecnilo pod organiziranim pritiskom, za katerim je stal Avstralski krščanski lobi. Hkrati so napovedali, da bodo plakate vrnili na svoja mesta.

Adshel je plakate izdelal po naročilu mavrične organizacije Queensland Association for Healthy Communities. Ta je izrazila zadovoljstvo nad odzivom javnosti po umiku. Michael James, ki skupaj s svojim partnerjem krasi plakat, je ustanovil FB-skupino. Ta je v manj kot dveh dneh zbrala 45 tisoč članov.

Domen

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Naj tudi vas nagovori …”

 1. grablje  pravi:

  Upala sem na kak link, ker nisem čist razumela, kdo se je pritoževal, tukaj je link do te strani avstralske lgbt scene pa če se urednikom zdi narobe, naj odstranijo

  http://www.qahc.org.au/rnr

  Men je ful luškan plakatek (pa luškana tipčka:) Vedno znova me kislo nasmeji reakcija ljudi, da če propagiraš varno spolnost MSM, propagiraš kao gejevstvo. Se to sploh da reklamieat? Je to kot izdelek, ki ga lahko kupiš in po uporabi vrneš nazaj v štacuno?

  I was feeling blue and bought “gay package” and I’m soooo gay now.

  hihi, u bistvu še čist fajn slogan, bi mogla dopisat (R)

 2. Domen  pravi:

  Hvala za link, pozabil.
  Ja, dvoličnost ne pozna meja. Čim je gejevski par namesto dveh strejtov, je takoj neokusno, senzacionalno, moteče …

 3. grablje  pravi:

  Nekateri ljudje imajo tako velike težave s sprejemanjem drugačnosti. Na žalost se ne konča samo pri homoseksualnosti.

  Od kje sploh ideja vtikovanja v druge, v posedovanju drugega, ki sploh NI tvoj partner/družinski član…, torej nekdo, na katerega bi bil čustveno navezan? To me zanima čist s psihološkega vidika :) Lahko je tud kak članek na to temo, just a hint.

 4. garry  pravi:

  Še dobro da so se uni spotaknili ob te plakate in naredili iz tega škandal, ki je prinesel bistevno večja razpoznavnost….velika je Božja milost!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !