Maturant: Sredi pekla

Pet let. Pet. Pa je minilo. Ura je polnoč in namesto, da bi trgal zvezke za maturo, ves melanholičen sedim za tole kišto in poslušam meditacijsko glasbo. Spominjam se. Obujam teh pet let. Moja dijaška leta. Zakaj pet? Zato ker moj um zavrača matematične piz*arije in posledično me je v drugem letniku zavrnila tudi ona sama. Ni mi žal. Vedno, če me kdo vpraša, če mi je žal za tisto »izgubljeno« leto, mu z nasmeškom odvrnem, da niti najmanj. Spoznal sem nove ljudi. Čudovite ljudi! Norce. Bedake. Pizdune. Pizdunke. Simpatikuse. Izgubljene ovčke. Hude perverzneže. Seznam se nadaljuje v nedogled. Če potegnem črto lahko rečem samo eno. Moje srčke! Jaoo kako bedno pocukrano se to sliši! Super gej! Ampak je res.

Tečem zadnje kilometre po hodniku pekla (beri matura) in ko bom prišel na cilj, bom ne glede na rezultat srečen. Srečen, ker bom zaključil in za sabo zaprl zelo lepo poglavje mojega življenja. Dijaška leta. Pa ne šolska dijaška leta…tista… nora… prve izkušnje s spolnostjo… fantje… tudi dekleta…c oming outi… dokončno sprejetje samega sebe… ubijanje z alkoholom… ko smo držali boga za jajca…. Ves svet je bil naš. Začel se je pri mozoljastih fazančkih in končal pri wannabe odraslih osebkih polnih najstniških svinjarij. Zakaj srečen, vedoč, da mladostniška leta izginjajo? Zato ker vem, da mi nikoli ne bo žal niti ene same izrečene besede, storjene bedarije in novih spoznanj – takšnih in drugačnih. Ker vem, da sem se naučil biti pogumen in da življenje ni pravljica. In ne, nisem še požrl vsega znanja z eno žlico, a vendar dovolj, da vem da človekova pasivnost še nikoli ni prinesla sreče (tukaj izključujem posteljne užitke :D ).

Treba se je boriti. Spet sem en mini bikini revolucionar! Moramo biti aktivni. Stvari nas morajo zanimati. Z nečem se moramo ukvarjati, nekaj moramo zagovarjati, braniti, ohraniti. Spet nekaj blebetam…mogoče…včasih pride takšen vročinski val in ko pride ga je treba izkoristiti in na njem surfati do onemoglosti. Vse je mavrično. Mavrični val, ki počasi a vztrajno zajema našo ljubo kokoško. Val, ki za enkrat še ni dovolj močan, da bi spodnesel noge konzervam in jih povlekel za sabo na morsko dno, da bi videli kako lepa je raznolikost in barvitost morskih globin. Kakšen mir, tišina, harmonija in kakšna magija.

Pet let je za mano. Sedaj se grem strastno ljubiti s Platonom, da bom jutri uspešno pretekel maraton pekla. Zavedam, se da je to le še eden od mnogih tekov, ki me bodo izčrpali do skorajšnjega konca a hkrati utrdili za mnogo nadaljnjih super duper gej pustolovščin.

… Melanholije ni več…

Se dobimo na valovih!

TAKA

 • Share/Bookmark
 

8 odgovorov na “Maturant: Sredi pekla”

 1. Kitty  pravi:

  Vso srečo na maturi :) !

 2. Taka  pravi:

  Hvala! Prvi občutki kažejo, da bo! :D

 3. blaž  pravi:

  hahaahahaaha!!
  spet en, ki blebeče o maturi in najstniških letih in bla, bla, bla… :D
  počaki, da prideš na faks. to boš šele pisal.
  :D

 4. Taka  pravi:

  Takrat bom tebi na čast spisal prav poseben bla bla!

  Ha – premor – Ha

 5. blaž  pravi:

  ne vem, kakšen smisel bi to imelo. ;)

 6. grablje  pravi:

  Men so pa srednješolska leta lih najbolj zanimiva, ko se iz otroka preleviš v mladega odraslega. Na faksu se samo še izoblikuješ in imaš spet drugačne zabave, neumnosti…

  Tvoje pisanje, Taka, me je spomnilo na knjigo, ki jo vedno znova rada preberem (po moje že vsaj 5x), tj. Oslovska leta (Branko Čopič), tam je sicer potem še vojna vpeta, bolj proti koncu, a me knjiga vedno znova gane, toralno nasmeji, ponese v srednješolska leta, in na koncu branja imam vedno cmok v grlu.

  Preberi pa veliko suverenosti na ustnem delu!

 7. xoxoney  pravi:

  oo sva že dva, ki namesto učenja za maturo visiva za kišto hehe
  in ja, zanimivo.. podobno razmišljanje. ni kej, da ne bi gledu nazaj:)

 8. Taka  pravi:

  grablje@ Si bom izposodil to knjigo me takšne vsebine vsekakor zanimajo! Sem nazadnje bral Knjigo Proti življenju za zaveso katero je napisal Luj Šprohar in tudi govori o takšnih zadevah. In konec je ravno tak kot praviš, da dobiš cmok v grlu!

  Prvi ustni izpit je že za mano in je bil zelo uspešen! Juhu!

  xoxoney@ Neverjetno privlačno moč ima ta kišta in to ravno na noč pred maturitetno zgago! :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !