Odvisnost

Končno sem srečno preseljen v našo ljubo prestolnico. Kar precej časa je trajalo, da sem našel ustrezno rešitev za ugodno bivanje blizu službe. Spoznal sem, da nisem človek, ki bi se zlahka prilagajal, morda ravno od tod tudi moja kritičnost – tako do sebe, kot tudi do drugih.

Novo okolje, nov način življenja, novi ljudje okoli mene… Lepo. Da bi le trajalo. A vendar sem na nek način tudi prikrajšan za navade, ki so moj način življenja. Vsako jutro sem ob kavi pregledal novice na spletu, kar mi je bilo v novem bivališču onemogočeno, saj je trajalo en teden, da sem prišel do interneta. Kava je bila, novic pa ne. Že dolgo vem, da se lahko človek odvadi vsakršne odvisnosti. Internet mi je manjkal samo prvi dan, nato ga je zamenjal časopis.

Pred dvema letoma in pol sem za vselej opustil kajenje. Brez kakršnih koli predpriprav. Enostavno sem se odločil in v praksi izvedel namembo. Priznam, sprva sploh ni bilo lahko. Z neomajno voljo in željo, se zmore vse. Če poznate »The Secret«, vam bo vse jasno.

Spomnim se še svoje otroške čokoladne odvisnosti. S sestro sva dobila vsak svojo čokolado. Jaz nisem ostal le pri svoji. Ko je zmanjkalo moje, sem se lotil še njene. Sprva sva se konstantno prepirala. To je bila nekakšna kleptomanska odvisnost, bi lahko rekel. Dvojni užitek. Te odvisnosti se je bilo najlažje odvaditi.
Poleg naštetih, obstajajo tudi druge vrste odvisnosti: od seksa, iger – tudi na srečo, televizije, drog, kave, hrane, alkohola…

O tem se že veliko govori in piše, a vendar se je zdravo poglobiti vase in analizirati lastno nečimrnost, če si jo le upate priznati in se soočiti z njo. Ste torej tudi vi od česa odvisni?

Krisss

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Odvisnost”

 1. Snowblind Snowblind  pravi:

  Od ljubezni je pa prov lepo bit odvisen :smile:

 2. Miha  pravi:

  … če jo imaš. Kot pri vseh odvisnostih.

 3. Krisss  pravi:

  @Snowblind, popolnoma se strinjam s teboj. Upam, da uživaš v tej vrsti odvisnosti… Da jo imaš v izobilju… :)

  @Miha, tudi s tabo se strinjam. ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !