Seksaj varno, imej se rad ;)

V ponedeljek, 4.7.2011, bo potekalo anonimno in brezplačno testiranje na HIV, hepatitis B in hepatitis C na DIC Legebitra (Trubarjeva 76a). Odvzem krvi bo možen med 17.00 in 19.00.

Rezultate testa lahko prevzamete v četrtek 7.7.2011 na kraju testiranja med 18.00 in 19.00.

Zakaj se testirati?
Virusa HIV in hepatitisa B sta v Sloveniji v velikem porastu. Okužba z hepatitisom B je ozdravljiva, okužba z virusom HIV pa dobro obvladljiva z današnjo terapijo. Pogoj za uspešno terapijo pa je zgodnje odkritje okužbe.

Kako izgleda testiranje?
Najprej vstopiš skozi lesena vrata na Trubarjevi 76 in se sprehodiš čez dvorišče do Legebitre. Notri te čaka svetovalec in medicinska sestra. Svetovalec te prosi, da izpolneš anketni list in te nato napoti k medicinski sestri. Sestra ti spretno vzame vzorec krvi, nato pa se svetovalec na kratko pogovori s tabo, odgovori na morebitna vprašanja in izroči listek s tvojo kodo in sporoči termin vračanja izvida.

Kako izgleda vračanje izvida?
V isti sobi kot je potekalo testiranje, poteka tudi vračanje rezultatov. V sobi te tokrat čaka zdravnica s kuverto, v kateri je tvoj izvid. Izročiš ji svoj listek s kodo, ki si ga prejel ob testiranju in zdravnica odpre zapečateno kuverto pred tabo. Sporoči ti rezultate in odgovori na morebitna vprašanja. Če je rezultat za hepatitis B negativen, ti izroči napotilo na brezplačno cepljenje. Če je rezultat za karkoli pozitiven ali nejasen, te pa napoti na Infekcijsko kliniko v Ljubljani oz. razloži, kako se naročati za pregled.

Testiranja bodo potekala celo leto, vsak prvi ponedeljek v mesecu med 17.00 in 19.00. Če še niste cepljeni proti hepatitisu B, se pridite testirati in prejeli boste napotilo za brezplačno cepljenje.

Imejte se radi, seksajte varno
Čimo

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Seksaj varno, imej se rad ;)”

 1. Gaber  pravi:

  Ali svetovalec odgovori na vsa vprašanja in vse pokaže? ;) Ali bo jutri svetovalec v kratkih hlačah in brez majice? :P Am. Zakaj ne testirate tudi za sifilis?

 2. Čimo  pravi:

  Svetovalec odgovori na vsa vprašanja, ki se nanašajo na dano situacijo :)
  Glede na to, da bo jutri vroče, obstaja velika verjetnost, da bo vsaj v kratkih hlačah. Tebi je kaj vroče v Franciji?

  Za sifilis še ne moremo ponuditi testiranja, ker se še dogovarjamo z klinikami in inštituti.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !