Kaj iščeš?

Globoko zavzdihnem in zavijem z očmi. In v glavi scenarij, kako mu hitro, učinkovito, a prijazno povedati, da njega pa res ne. Se opravičujem, ampak literarni presežki na način enozložnic in/ali znamenitega vprašanja iz naslova mi res ne vzbudijo zanimanja. Na žalost moja prva asociacija ob takem vprašanju ni podoba privlačnega tipa ustrezne kombinacije seksapila in osebnosti, ampak podoba zamorjenega in potrebnega poba, ki pričakuje od mene to, česar mi sam ne more dati. Ja, saj vem, vsi nekaj ali nekoga »iščemo«. Ampak del tega iskanja je kvaliteta, presežek, posebnost, drugačnost, unikatnost. In želja se izrazi (tudi) v načinu iskanja. Življenje je vendar med vrsticami, onkraj besed in nad banalnostjo trenutka. In če ga že ne morem ujeti – življenja seveda, potem se mu skozi besede skušam vsaj približati. Ja, tudi če gre »samo« za seks.

 

Pravzaprav, sploh če gre »samo« za seks. Ker takrat (pa ne le takrat) zaradi sramu, občutka krivde, skrivanja ipd. umanjkajo profilne podobe obraza (ali pa so te kvečjemu skrite za vse prekrivajočimi sončnimi očali in posnete z razdalje na meji vidnosti), nadomestijo pa jih podobe bolj ali manj pokončnih ter bolj ali manj »spedenanih« tičev, pospremljene z obiljem numeričnih podatkov (pri katerih je treba tistemu za dolžino mednožnega premoženja enoto ali dve odvzeti, pri onem za starost pa jih dve do pet dodati). Pri obglavljeni podobi golega kandidatovega telesa se je treba veseliti vsaj dejstva, da je število kilogramov morebiti res manjše od števila centimetrov nad metrom. Obvezni nabor znakov se seveda zaključi s črkovno varianto »a« in/ali »p«.

…In ko me torej klikneš in sem dovzeten in voljan in željan in sva se ujela celo pri cifrah in planetih, prosim, ne uniči trenutka…Zaboga, ne vprašaj me, kaj iščem!!!

Dorian

 • Share/Bookmark
 

6 odgovorov na “Kaj iščeš?”

 1. Sakir  pravi:

  Online dating je svojevrsten fenomen. Sem vidu tut že najbolj plešaste 25 letnike, kar si jih lahko zmaislš. :)

  Največkrat pa je prisoten strah, če napišem resnico, bom sploh zanimiv?

 2. ambala  pravi:

  Bottom line je seveda silen strah pred zavrnitvijo in posledično kaj to pomeni za “mojo” samopodobo. Še posebej, če kandidat odstopa od kanonov lepote, ki so ponavadi tako visoko naštelani, da jih ne doseže domala nihče; itak gre ponavadi za fantazije… kdo lahko sploh tekmuje s fantazijami?

 3. biksen  pravi:

  a ni v skladu z duhom časa, da je vprašalnica “kaj” in ne “koga”?

 4. lube  pravi:

  Jaz bom spet iskalec… čez par ur… ta stil spraševanja je res ubijajoč. Še slabše ko ti naniza 5 vprašanj za tem famoznim kaj iščeš, vse v enem sporočilu seveda.

 5. mešanček  pravi:

  Točno to!!! Osvežujoče kdaj pa kdaj prebrat svoje misli :)

 6. dayw  pravi:

  iskanje na netu je precej neproduktivno, zato ne vidim razloga zakaj bi kdo sploh še to počel.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !